Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Maloprije i ja preslušah Angellininu, Zorjinu i Sarinu pjesmu, za početak samo ove 3 (doduše, po 2 puta) a ostatak nemam ni vremena a ni volje preslušavati ih cijele jer ih je previše čak i za moj ukus, možda ću još po neku idućih dana čuti onako usput radi reda npr. Anu Stanić, Igora Simića i Tijanu Dapčević a sve nema šanse da ću ispratiti, tek uživo prilikom održavanja nacionalnog izbora...
Moj neki prvi utisak za svaku od ove 3 glavne konkurentkinje za ulogu ovogodišnjeg predstavnika Srbije:
Pjesma od Angelline ''Origami'' je baš trendovska, slatka teenage pjesmica zarazne melodije i modernog ritma i siguran sam da će postati pravi ljetni hit pa kako god da se plasira, pri tom baš ''vozi'' a ujedno ne zvuči ''gaserski'' i isforsirano što mi je prednost, lagana i neopterećujuća klupska stvar za popravljanje raspoloženja i đuskanje u diskoteci, ima i pamtljiv naziv i refren međutim jedina zamjerka kod nje mi je to što je pomalo ravna i po meni bi trebalo nešto da se desi pred završnicu, neka ''intro'' kulminacija koja bi joj dala pečat.
Pjesma od Zorje ''Zorja'' kada bi otišla na Evroviziju bila bi mi vjerovatno najbolja naša pjesma sa etno motivima koju smo do sada poslali (ne računajući ''Lane moje''), autobiografska i jako emotivna ali očekivao sam da ću osjetiti i čuti malo više ''nje'' same u pjesmi, možda mi je tekst malo prejednostavan i nema ga dovoljno jer sam se nadao da će njime pričati neku priču no opraštam joj, ovo definitivno ''dira'' u dušu i njen vanserijski vokal u njoj tjera da se naježiš naročito pred kraj onda kada i treba da nagazi najjače, podsjeća i mene na ''Rijeku'' od Nine Kraljić s tim što je ova još snažnija i dođe mi kao poboljšana i unaprijeđena verzija iste, takođe mi se sviđa što nosi i neku poruku sa sobom.
Pjesma od Sare Jo ''Muškarčina'' - šta reći, naklon do poda! Pohvale sve i njoj i Cobiju što su skupili hrabrosti i izašli iz zone komfora, igraće na kartu rizika što mi se posebno sviđa jer bi stvarno mogli malo rizikovati, poigrati se sa različitim žanrovima i na kraju krajeva poslati u Torino nešto što se od nas ne očekuje niti što bi se uopšte moglo povezati sa našom zemljom u bilo kom kontekstu, do sada to i nije bio slučaj jer smo u najvećoj mjeri slali pjesme koje su bile ''sigurica'' i od tog nekog utemeljenog šablona nismo mnogo odstupali (u smislu da se zadovolje ukusi domaće publike i dijaspore i to je to, rijetko kada se gledalo dalje od toga). Premoćna mi je matrica, cijela stvar kao paket je u avangardnom i futurističkom maniru, prebrutalan mi je ovaj spoj tradicionalnih elemenata i modernog stila u melodiji (nešto na fazon ''Love wave'') kao i u tekstu (naročito otkidam na ovo prezarazno a zapravo starinsko ''bruji, bruju čaršija'' koje su ubacili kako bi stvar bila približena i prihvaćenija širokim narodnim masama ali u urbanom fazonu), onaj miks savremenog ritma i etno zvuka u vidu glasa je bolesno dobar! Totalno dark i mističan vibe, sve mi je nekako na svom mjesto i kvalitetno uklopljeno, prezadovoljan sam sve u svemu! :cool:

Povraca mi se od postova pojedinaca.
Ako vam se ne svidja neka pesma nastavite dalje. Nema potrebe da izmisljate kako nam se nesto svidja na silu.
Ostacete bez kose od tolike nervoze i zlobe.

Ljudi koji mrze Zorju
Bored No One GIF

Koliko imam iskustva u pracenju ovog takmicenja, a imam ga, smatram da nam je Sara (pre lajvova) bolji izbor u odnosu na bilo koju pesmu iz ponude. Zasto? Zato sto je drugacija od svega sto smo slali na ESC a opet ima neki nacionalni pecat u modernoj produkciji, takodje ona je performer i moze da iznese to sto je zamislila. Pesma mi nije upalila na prvu, izgubila sam se na pola, ali sto je vise slusam nekako ulazi u glavu.
Mislim, slali smo sve i svasta, zasto ne bismo probali sa ovim eksperimentom, eno Ukrajina prosle godine kako je prosla.
Po mom ukusu je Borisova pesma, ali posto nema sanse da pobedi, navijam da se sto bolje plasira.

RTS-u ne predstavlja razliku 24 a 36, kapiram, a htjeli su da se čuje što više neafirmisanih ljudi. Poštujem. Ja bih možda ostavio 24 ili 28, ali dobro, nije da su na ostalim izborima sa dosta pjesama sve dobre ili konkurentne. Neka se pjeva

Sad gledam ovu listu pregleda i ovo bi zapravo bilo baš jako NF kad bi bilo do 15, 20 pesama. Baš me zanima ko je i zašto odlučio da bude 36.
Upravo htedoh da napišem. Da je 15 pesama I vise bi ih uslo u trending jer bi ljudima lakse bilo da preslusaju.

RTS obicno slusa kritike i preporuke.Broj pesama je uvek onako izokola kritikovan, ali ove godine je to glavna kritika I nadam se zaista da ce poslusati.

Ajde 20 pesama i nekako ali ovo je ludost. Biće smorcina gledali festival, srozace gledanost samo.

Koliko imam iskustva u pracenju ovog takmicenja, a imam ga, smatram da nam je Sara (pre lajvova) bolji izbor u odnosu na bilo koju pesmu iz ponude. Zasto? Zato sto je drugacija od svega sto smo slali na ESC a opet ima neki nacionalni pecat u modernoj produkciji, takodje ona je performer i moze da iznese to sto je zamislila. Pesma mi nije upalila na prvu, izgubila sam se na pola, ali sto je vise slusam nekako ulazi u glavu.
Mislim, slali smo sve i svasta, zasto ne bismo probali sa ovim eksperimentom, eno Ukrajina prosle godine kako je prosla.
Po mom ukusu je Borisova pesma, ali posto nema sanse da pobedi, navijam da se sto bolje plasira.
Moguće da su u pravu svi koji kažu da je ona ove godine najbolji paket za ESC. Ali agresija koja nastaje kad se nešto kaže protiv Sare će mi još više ogaditi pesmu koja mi se već ne dopada.

Tako je bilo i 2018. sa Balkanikom i 2020. sa Uragankama. Zato se trudim da ne pišem o onome što mi se ne sviđa, fokusiran sam na ono što mi se sviđa. :) Osim kad mi se nakače bez povoda neki random likovi, jelte.

A I ta logika kao da promovisu vise ljudi, pa ako je toliko pesama i gomila je smor gledanost ce biti manje pa samim tim I promocija mnogo slabija lol

Evo npr ova Ivonina pesma bi bila fin radijski hit, ali pitanje je sada koliko ce uopste biti primecena.

Ove budalastine od 100 pesama koje zvuce kao da su stigle direkt iz 1978. samo guse festival. Kakva promocija, o 85% pesama niti ko pise niti ih ko slusa, jos treba i sve te kreativne nastupe gleadati.

Ove budalastine od 100 pesama koje zvuce kao da su stigle direkt iz 1978. samo guse festival. Kakva promocija, o 85% pesama niti ko pise niti ih ko slusa, jos treba i sve te kreativne nastupe gleadati.
Da. I cak neke pesme koje bi realno i zasluzile da se ispromovisu nece sada jer ce ih zagusiti broj.

I ja bih voleo da je izbor utegnutiji sa manje pesama, ali kontam otprilike da je RTS razmišljao jbt bila korona, 2021. nije bilo festivala, dežurni na Beoviziji čame na birou, daj zovi ljude pobeći će nam na kruzere da pevaju, trebalo bi da imamo neka 2-3 TV festivala pop muzike godišnje, al pošto nemamo daj trpaj sve ovde.
Što bi bilo ok, ali ja bih dodao ili još jedno polufinalno veče i po manje iz svakog u finale, ili pak ako je ovako onda superfinale nakon finala sa tipa 8 numera pa lepo ko Benidorm fokus da postoji. Ovako što kažete 18 pesama u finalu jedna za drugom, i onda se glasa i evo pobednik i kraj, too much je meni što znam sve pesme da ispratim sve lajvove a da se ne smorim i ne pozaboravljam neke, a ne prosečnom gledaocu koji možda prvi put gleda.

Apsolutno.

Nego možda su skapirali da mrzimo revijalni deo, pa su želeli da termin upotpune takmičarskim pesmama.

Ja se nadam, stvarno ih treba spaliti ako sad izmisle i neki revijalni sadržaj.
A i ako ne izmisle, po 18 pesama za redom ko na traci je stvarno previše za svakoga.

Status
Not open for further replies.
Back