Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Botovi dospeli na forum joj

Niko ovde na forumu ne pljuje Zorju, čak naprotiv. Saberite se
Ne ne nisam ja niciji bot, nego sam po slici zakljucio da je on dosao ovde sa tvitera samo kazem.

Al eto da ne bude da sam bot, da kazem strucnije misljenja o svoja dva favorita:
1. Zorja - ono sto fali je produkcijski final touch samo malo da se to iscisti sve i dodje do izrazaja posebno njen glas, al mislim da ce se to uzivo izvodjenjem samo iskristalisati.

2. Sara Jo - pesma na koju se naviknes kroz par slusanja bas zbog ritma 7/8, koji iako narodan, nije cest, mnogo cesci na jugu i podrucju Severne Makedonije, tako da iako pesma pevacki mozda ne zvuci zahtevno, treba ovo u ritmu odraditi jer ako se ispadne iz vec neravnomernog ritma, ode mast u propast.

Svaka dobra na svoj nacin, svaka prikazuje svoje atribute najbolje moguce, svaka zeli da se takmici na pesmi evrovizije sto vecina ovih takmicara ili ne zeli ili ne zna kako. Puno srece obema

I da moram da dodam, posto se polemise o Zorji kao necemu vec vidjenom. I Sara i Zorja donese etno dodatak koji nije do sada vidjen na evropskoj sceni. Toliko od mene do polufinala.

Sara ako pobedi drugu strofu i refren na italijanskom da peva.
Ubacivanje nekog italijanskog južnjačkog dijalekta bi bilo ultra zabavno.
Kao restoran Lorenzo & Kakalamba u BGu, koji je fusion srpske južnjačke i italijanske klope i realno izgleda kao što ova pesma zvuči.

1644340088362.webp

Poslusao sam samo usput favorite, Angelina mi je od onog sto sam cuo najbolja. Ako neka od ostalih pesama ne odskoci predpostavljam da Zorja najlakse moze da pobedi, i ne podcenjujte Lukasa, on je drugi skroz rang od Dzenana, dobice 12 na televotingu lagano, a ako se glasovi drugih iskombinuju, pobednik lako moze da se bude i sa 18,19 poena u zbiru.. Veceras cu da odslusam sve pa cemo videti.

Ljude koje ne bih pustio na izbor jer su pesme srednja zalost:
Sanja Bogosavljevic
VIS Limunada
Bojana Maskovic
Bane Lalic
Biber
Marko Nikolic
Orkestar A.Sofronijevica
Ivana Vladovic
Gift
Marija Mirkovic
Rocher etno bend

Znaci 11 pesama, i taman bi se nasla jos jedna slaba (realno ima ih jos) i komotno su mogli da naprave format od 24 pesme kao 2020.

*pušta Saru Jo*

Prvo slušanje: I am confusion

Drugo slušanje: BRUJI BRUJI ČARŠIJA

Znači, top numera! Sve na svom mjestu, dovoljno neobično da ne bude eurovizijski šablon, dovoljno mainstream da se svidi širim masama, i internacionalno i domaće u isti mah, ma vrh. Ne brojim više slušanja, peto, šesto, sedmo…

Ja b’ nju slao u Torino u roku ODMAH 👏👏

*pušta Saru Jo*

Prvo slušanje: I am confusion

Drugo slušanje: BRUJI BRUJI ČARŠIJA

Znači, top numera! Sve na svom mjestu, dovoljno neobično da ne bude eurovizijski šablon, dovoljno mainstream da se svidi širim masama, i internacionalno i domaće u isti mah, ma vrh. Ne brojim više slušanja, peto, šesto, sedmo…

Ja b’ nju slao u Torino u roku ODMAH 👏👏
bukvalno ista reakcija

Što se tiče Sarinih izravnih konkurentica Angelline i Zorje, Angellina je isto super, pjesma vozi, oprobana formula na našim prostorima i to bi isto bilo sasvim dobro na ESC-u. A Zorja… Ja se ispričavam njenim fanovima/ fanovima pjesme unaprijed, ali meni je ono malo cringe i ništa s ničim. Em oni Disney momenti, em refren koji ok, etno je, sve je to lijepo, ali u usporedbi naprimjer s Rijekom kudikamo slabije, ipak. Htjela je svašta a na kraju jedno veliko ništa. Potencijal za ESC - nah

I razmišljam nešto oko Sare, jedina posve zanemariva “zamjerka” je možda naziv pjesme. Čudno mi je nekako to Muškarčina, prenapadno malo, naprimjer da se pjesma zove Eden, to bi mi bilo top. Al’ dobro, hebeš naziv kad pjesma čupa, kida i vozi

Status
Not open for further replies.
Back