Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Svaka čast, forum nikad realističniji!
Pa očigledno poučen iskustvom 😁
Ako za Zorju konstantno predviđamo 16-20. mesto, a za Angellinu plafon do 15. s tim što se pre svega izuzetno plašimo da li bi ušla u finale - mislim da ne može realističnije od toga. Saru ako uspevamo da vidimo oko 13, ne znači da je čudo božje, nego da smo svesni da je svakoj od njih potreban jako efektan scenski nastup, i da u tom kontekstu imamo najviše poverenja u Saru i da (pored top nam pesme) zato hoćemo da ode u Torino 😃

1. Poprilično dobre pesme i imena
Imena da, ali u kom univerzumu PZE ima "poprilično dobre pesme", bukvalno imamo 10-ak pesama vrednih neke pažnje, ostalo sve pokušaji promovisanja i festivalski fileri 🥲

Je l' ti znaš šta je 10 pesama vrednih pažnje u kontekstu nekog ESC nacionalnog izbora? Pa u Norveškoj sam jedva skupio toliko. :D

Ma za Anđelinu mora neki origami na sceni!!

Ali ti izbori nemaju 36 pesama, 10/36 je preslabo, a npr. 8 od petnaestak je jako 😁

Mene prolazak u finale i top 15 više ne interesuju. Hoću top 10. :) Takođe me ne interesuju kalkulacije poena iz dijaspore, srećna nova 2004. bukvalno.

Meni je isto vrh kad se ljudi žale kako nema previše konkurentnih pjesama za ESC, kao da svi ostali nacionalni izbori imaju više od dve pjesme za ESC od 20 i kusur koje predstave. Imala je Španija (i Italija, ali to nije NF baš), i niko više. Ja 20 pjesama sa PZE slušam i još pokoja kad naiđe, mogu da poslušam, a svoje mišljenje o 'zašto 36 pjesama' sam rekao davno. Tako da
adrienne maloof GIF

Sara je nešto novo za ESC muzički svijet, i zato bih poslao nju. Sa njom se nešto može i desiti, a ako se ne desi nije smak svijeta jer smo navikli na na ta neka mjesta između 15 i 20. Sa ostala dva favorita otprilike znamo šta će se desiti.

Meni je isto vrh kad se ljudi žale kako nema previše konkurentnih pjesama za ESC, kao da svi ostali nacionalni izbori imaju više od dve pjesme za ESC od 20 i kusur koje predstave. Imala je Španija (i Italija, ali to nije NF baš), i niko više. Ja 20 pjesama sa PZE slušam i još pokoja kad naiđe, mogu da poslušam, a svoje mišljenje o 'zašto 36 pjesama' sam rekao davno. Tako da
adrienne maloof GIF
I Francuska ima jak nacionalni izbor. Ali tržišta muzike Francuske, Italije i Španije (uz Švedsku, Nemačku i UK) su nešto što mi nećemo skoro, a možda i nikad dostići. To je jedna jaka industrija koja bukvalno izvozi iz zemlje muziku u svet.

Sara je nešto novo za ESC muzički svijet, i zato bih poslao nju. Sa njom se nešto može i desiti, a ako se ne desi nije smak svijeta jer smo navikli na na ta neka mjesta između 15 i 20. Sa ostala dva favorita otprilike znamo šta će se desiti.
Tacno. Sara je wild card. A ispasti u pf nece sigirno.

Meni je I niz finala bitan. Mi smo mala zemlja!!!!

Lepo je što imamo dijasporu kao neki mali gas koji uvek možemo da dobijemo, ali i ja mislim da svake eventualne kalkulacije moramo da pravimo bez nje na umu. I onda se posle neki pitaju zašto je mnogima baš drugačija pesma + performer zvani Sara prvi favorit 🤷‍♂️

Francuska ove godine nema jak nacionalni izbor!!!!!!!!!!!! :rolleyes::ROFLMAO:

Meni se u Francuskoj sviđaju 4 pesme, a ima ih koliko, 8? :D Svaka čast!

Moj utisak na osnovu prethodnog je sledeći

Ono što Sara namakne publikom to Zorja namakne u bodoima žirijem . Pa su realno iznivelisane što se tiče potencijala za plasman.

Za Saru žiri neće nešto glasati , a ako budu tako okrutni i bojkotovali to kao Uraganke , onda nam je jasno o čemu se radi i kakva se poruka šalje nama i RTS-u.
Publika može da glasa daleko najviše do sada i uz jednu neviđenu scenu može da odskoči nikad više kod publike.
Nije lako predvideti. U svakom slučaju najmanje neki skromno -dobar broj poena. Tako da može da se nađe i s leve i s desne strane.

Zorja može da osvoji sasvim dobar broj bodova od žirija ali od publike malkice manje ali tu negde.
Isto nepredvidivo i može da zavši i levo i desno na tabeli.

Neki zaključak ne glasa se samo za pesme i nastupe ima nešto i u politici...zapamtite to dobro.

A ono što je najizglednije uz sve pluseve i minusove obe pesme završićemo u finalu 101% i pozicionirati se od 14 do 18 mesta.
Bojim se da će leva strana ostati nedostižna.

Status
Not open for further replies.
Back