Nikako da stignem da ostavim komentar, a slatko mi je da citam tudje
Hteo sam i da ostavim neki komentar za svaku pesmu, medjutim zahteva mnogo vremena, pa cu ukratko......
Sto se mene tice, moj top 2 su Sara Jo i Zorja (podjednako su mi dobre). Jedino za ove dve pesme mislim da imaju ESC potencijal od ponudjenog i obe su mi odlicne ali iz razlicitih razloga. Zorja je ono sto se od nas ocekuje, sve je upakovano kako treba. Pesma odlicna. Sto se mene tice, moze da pobedi.
Sara drugacija od svega sto smo slali i definitivno mi se svidja sto je Coby isao na to da ponudi nesto drugacije. Odavno pisem da moramo izaci iz zone komfora ako zelimo nesto da napravimo i ovo je idealna prilika sada. Pesma jeste donekle rizik ali ako se nastup pogodi, mislim da ce se (u slucaju pobede) isplatiti.
Od ostalih mi se svidjaju jos i Naiva (mnogo bolje nego prosla pesma), Lift, Boris Subotic (vrlo prijatno iznenadjenje), Marko Nikolic, Tijana Dapcevic, Marija Mirkovic, Biber i Ana Stanic ali nijedna od ovih pesama nije za ESC.
Dusan Svilar nazalost puno losiji nego 2013. ali bolji nego 2018.
Od Igora Simica sam ocekivao vise, slabasna pesma na kraju.
Gramophonedzie isto slabiji nego sto sam ocekivao ali ok.
Aca Lukas na kraju isto ok ali ne za ESC svakako.
U principu dakle, 2 pesme koje imaju ESC potencijal i koja god pobedi, necemo se obrukati. A dogodine se nadam da ce ipak vise autora i izvodjaca namenski da se spremi za ovo takmicenje jer mi nedostatak konkurentnih pesama kvari utisak o inace dobrom festivalu.