Ja ne vidim poentu internacionalnih autora, to mi je uvek bezveze. Srbiju treba da predstavlja tim iz Srbije i sa pesmom (bar najvećim delom) na srpskom, i to isto smatram i za ostale zemlje. Na taj način neguješ lokalne talente i različitosti u Evropi koje proslavljaš kroz Evroviziju, umesto fabrikovanja šablonskih skandinavsko-britanskih popića.Ovo scena zasluzuje mnoogo bolje pesme. Sad kad bismo uboli jedan solidan rezultat i da se ukine jezicko ogranicenje eto nama sledece godine navale jakih autora, sto nacionalnih sto internacionalnih.
Mislim da su ti argumenti sjajni, samo bih išao drugim putem - obrazuj i motiviši naše autore da budu jači i bolji, umesto da dovodiš strance. OK mi je da to bude collab sa produkcijske strane dok god su muzika i tekst delo naših ljudi. Čak mi je kul i odabir top 10 kompozicija koje će se onda odvesti u npr. London da se ekipa uči kako da od toga napravi svetski hit (znam da ovo košta boga oca, ali mislim da je sjajna fora).Ne mislim na sablonske pesme nego prosto na nivo muzicke produkcije. Mi imamo ove godine 3 pesme od 36 sa prihvatljivom produkcijom za 2022. godinu. Mislim da bi kolaboracija sa stranim autorima pozitivno uticala na podizanje nivoa muzicke produkcije kod nas. Muzicka scena mora da dise da bi se razvijala, i nisam nikako za tu izolaciju muzicke scene i parolu nama niko ne treba mi smo bogomdani. Ne kazem da je sve strano dobro a nase lose i da moramo slati pesme stranih autora ali ne vidim nista lose u tome da to bude opcija, naprotiv. Pa narod neka odluci. I Coby je ucio kako da producira u Americi pa je napravio cocek sa svetskim zvukom. A mi takvih autora nemamo mnogo.