Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
fzchw9k2vwi41.png

Kao što se na prošloj PZE jasno video pozitivni uticaj Maneskina,tako se sada vidi negativni uticaj Kalush Orchestra.

Petar Pupić- Egret (diplomac Berkli muzickog koledza u Bostonu, živeo je i radio i u Londonu neko vreme ) je inače autor pesme ,,Niti" Milana Bujakovića a sada ce se i sam takmičiti. Tu očekujem baš ali baš top pesmu, pre svega 🔝 isproduciranu jer je jako talentovan i radujem se njegovom pojavljivanju a presrećan sam jer se i Milan Bujaković ponovo vratio, doduse ne solo. Pančevci će ove godine jako dobar posao da naprave videcete.
Spisak je što se imena tiče prosečan ali to ništa ne znači, možda i boljih pesama ima nego prošle godine. Čak sam optimista. 👍

E takve likove treba biti blam, a ne Angellinu kao sto se neko izlupao malopre.
Ako se ovo odnosilo na mene, zelim da razjasnim jednu stvar.
Nista nemam protiv Angelline, bas naprotiv, iznenadjen sam da se ponovo prijavila.
Komentar se odnosio na to da se nadam da je izvukla neke pouke od prosle godine, jer se dosta od nje ovekivalo, a nije se proslavila… Toliko na tu temu.

Ako se ovo odnosilo na mene, zelim da razjasnim jednu stvar.
Nista nemam protiv Angelline, bas naprotiv, iznenadjen sam da se ponovo prijavila.
Komentar se odnosio na to da se nadam da je izvukla neke pouke od prosle godine, jer se dosta od nje ovekivalo, a nije se proslavila… Toliko na tu temu.
Ma nisam na tebe mislio, ti si poznat forumas, ovo je neko nov napisao, zato i ne znam ko 😆

Cao svima, moram priznati da je moja sinocnja lista sa Lanom i Aldom bila mnogo mnogo bolja. Salim se.
Kada sam procitao malopre listu bio sam pomalo razocaran cinjenicom da nase najpopularnije muzicare sa milionima pregleda ovo takmicenje bas ni malo ne zanima sa aspekta da ucestvuju na njemu, a kada se bude priblizio pze23 takmicice se, kao i svake godine, u pljuvanju po svemu. Licno mislim da je jako vazno da na pze ucestvuju i popularni izvodjaci jer to jako utice i na gledanost takmicenja i na popularnost svih pesama koje se takmice.

Potpuno smatram pogresnom teoriju da je Konstrakta bila nepoznata do prosle godine, okej bila je nepoznata u mejnstrimu, ali je ona pre pze22 imala kilometre i kilometre predjenog puta, nastupe na svim vecim regionalnim festivalima i nekoliko velikih solistickih koncerata u Beogradu sa zemljom gruva. Tako da je ona definitivno itekako bila ISKUSAN izvodjac.

Nazalost, to ovde fali. Ovde su vecina izvodjaci koji su izuzetno neiskusni, bez bilo kakvih vecih javnih nastupa, a trebalo bi da nas neko od njih predstavlja na ESC. Vec vidim nekoliko imena koja su mi se izdvojila:

1. Angelina jer mislim da samo luda osoba nakon "fijaska" od prosle godine i hate koji prosla na mrezama bi se ponovo prijavila. To znaci da dolazi izuzetno spremna da se osveti i pokaze sebe i jako puno ocekujem od nje. Ma sta mislili, ona je jedan od najkompletnijih izvodjaca savremene muzike na ovim prostorima. Pise sama, komponuje sama, producent je sama sebi... To je sve za pohvalu i mislim da je sada spremna da jebe mater svima.
2. Filip Balos za koga ja ranije zaista nisam cuo. Vidim da ga Zemlja gruva repostuje i prati, vrv mu je pomogla oko produkcije etc. Tako da to moze biti zanimljivo.
3. Luke Black, ja zaista ne znam zasto svi uzbudjeni zbog njega, lik realno nista bitno nije napravio u svojoj do sadasnjoj karijeri. Najveci uspeh mu je sto ima ugovor saUniversal produkcijom...
4. Tijana Dapcevic je ovde samo da ispromovise pesmu, medjutim pesmu je radila Zoe Kida o kojoj imam fantasticno misljenje i koju bih ja licno voleo da vidim na ESC jednog dana kao predstavnika.
5. Hurricane 2 je meni tako "srecna nova 2012" i to mi je sasvim okej, ja obozavam pesmu "poljupci u zoru" ali da li devojke koje nisu imale niti jedan jani nastup zajedno treba da nas predstavljaju na ESC? Pretpostavljam da su tu da bi se ispromovisale, predstavile tu novu pesmu.
6. Stefan Princ njegova pesma ima da bude neko etno sranje i meni je toga vise zaista preko glave. Po nazivu vec vidim da ce desnicari za njega da glasaju i da smaraju kako je on predstavnik jedna zdrave normalne srbije (jer cemo ove godine na pze imati malo vise netipicnih srpskih momaka)
7. Dzipsii ja od njega dosta ocekujem i sve oko njega mi se vec dopada i vec vidim da ce konzervativci poludeti kada ga vide
8. Frajle jedno veliko NE!
9. Savo Perovic moze samo i jedino ako bude i Blondi sa njim na binu
10. Stefan Shy njega se secam sa IDJ takmicenja i bio mi je jako simpatican, lik je potpuna flegma
11. Ivona ma koliko mi se njena proslogodisnja pesma dopala jedna velika istina je da je jako lose zvucala uzivo
12. Fillari ja ne mogu da zamislim kako ce to da zvuci uzivo ali mi se svidja ko mu je radio pesmu

Znaci u globalu, bice zanimljivo, gledace se, komentarisace se, pljuvace se... Ali treba da se zapitamo u cemu je problem kada zvucna imena nemaju toliku zelju da se pojave na pze, i jos vise treba da nas zabrine ZASTO NEMA OZBILJNIH MUZICKIH AUTORA (tekstopisaca, kompozitora) ove godine

Angellina je nazalost bas losa uzivo. Koliko god da je dobra pesma nije dobro da ona ide koliku bi tremu imala tek na evroviziji!

Ma nisam na tebe mislio, ti si poznat forumas, ovo je neko nov napisao, zato i ne znam ko 😆
Ok sorry onda, posto sam shvatio da ni Marko i pojedini forumasi nisu shvatili sta sam hteo da kazem, hteo sam da objasnim svoj komentar da ne bi bilo da sam pljuvac Angelline 😉

Status
Not open for further replies.
Back