II pf:
1. Hurricane - Meni je ovo potpuno bezveze, ishajpovano bez neke potrebe. Kao neka nabrajalica, bez trunke kvaliteta. Da ne spominjem da one neće ni približno izneti ovo ni energetski ni vokalno, kao originalni sastav. 5
2. Nadia - Potpuno abitna tinejdž pesmica, nekonkurentna i neinteresantna. 3
3. Fillari - Ima solidan ritam, nije loše, ali nekako ne vidim ovo na ESC sceni. Kadriranje bi moglo biti dobro uz ovaj beat, doduše. 7
4. Zejna - Malo mi je čudna njena boja glasa ovde, ali u globalu, ovo scenski može biti konkurentno. Zanimljiviji pokušaj u odnosu na prošlu godinu, svakako, ona balada joj je bila prilično dosadna. 7
5. Frajle - Isto kao i Tijana, prijavile se rekreativno, skroz očekivano. Lepo za poslušati i to je to, čak su im i neki raniji radovi bolji od ovoga. 6
6. Igor Vince i Bane Lalić - Koliko god nekonkuretna, prošlogodišnja pesma mu je bila makar zanimljiva. Ovo je jednostavno loše. 3
7. Egret - Ok, ovo je kvalitetno, boja glasa vrlo lepa i autentična, ali pesma ne hvata na prvu, a ni na drugu. Previše monotono. 6
8. Dzipsi - Od svih dečačića, ovaj mi je najdosadniji. Vokalno ima interesantnih momenata, ali pesma dosta jednolična. 5
9. Eagor - Ovo mi je baš WTF, na momente nešto zazvuči primamljivo u strofama, a u refrenu se sve strmoglavi. 5
10. Jelena Vlahović - Ovo je možda prošlogodišnja Marija Mikić stilski, sa poprilično slabijom pesmom. Fina je i tu se priča završava. 6
11. Ivona - I ovo vozi lepo, mada ne vidim potencijal za efektivan scenski nastup. 6
12. Gift - Moglo je proći bez Joce Ajkule ove godine, pesma kao i prošlogodišnja sranje. 3
13. Milan Bujaković - Možda i najveće razočarenje, sa vrlo ozbiljne i slojevite pesme od pre par godina, dođosmo do pesme koja bi eventualno konkurisala za Skale 2006. godine. Greota vrhunskog vokala. 6
14. Duo Grand - Katastrofa vanzemaljskih razmera. Ovo je recimo kao kada sarmu pomešaš sa sardinom, preliješ kečapom, pa odozgo dodaš kuglu sladoleda. Sam opis izaziva nagon za povrćanjem, zar ne? Ne razumem na koju foru je neko ko je iole upućen u muziku pustio ovu splačinu na PZE. 1 (da postoji opcija, dao bih minus beskonačno).
15. Andjela - Utapa se u konkurenciju bezličnosti. Nemam ništa protiv pesme, ali imam osećaj da ništa nisam čuo. 5
16. Doris Milošević - Za divno čudo, ovo je vrlo fino, naravno bez ikakvih šansi ili potencijala, ali meni je baš prijalo. Dopadaju mi se primese synth popa i zvuka osamdesetih. 7
Ovo polufinale je Bogu za plakati, dodao bih na listu samo Zejnu i eventualno Filarija kao blagu konkurenciju trojci iz prvog polufinala.