Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Zašto imam osećaj da ćemo biti prošlogodišnja Hrvatska (totalno nefer i nezasluženo), gde su svi pričali o Konstrakti a za njihovu predstavnicu niko nije ni znao, i da će ove godine svi pričati o Letu 3., a ko predstavlja Srbiju mnogi neće ni znati...?! Lol
To nema veze, mogu samo uporediti pesme iz ovog dela Evrope (Ex-yu, Balkan, slovenske države, šta već) ili kao što će i verovatno po žanrovima sa bilo kojim zemljama.
Zavisi će od nastupa i pesme, da izazove neku reakciju (lepo, užas, treš, začuđenost,..)
Mia je bila spoj slatkog i dosadnog, možda i najgora kombinacija
I to mislim da samo wiwi pravi tu ex-yu reakciju i podelu, i mi sa ex-yu prostora. Zaista mislim da do sada nijedan Danac nije razmišljao da ako se Švedska i Island istaknu sa severa, da onda oni nemaju nikakve šanse za bilo čim

to mislim da samo wiwi pravi tu ex-yu reakciju i podelu, i mi sa ex-yu prostora
Ma on je mislio u Srbiji ako tako bude, da nam nas predstavnik bude nebitan kao Mija Dimsic u Hrvatskoj

Edit: Greska, izgleda da je mislio ja evrofanove haha

U tom slucaju nema sanse. Luke Black vec ima mini fandom.

Čak i da Let 3 privuče više pažnje i televotinga, slično se desilo 2011. kad je išao Merlin pa se nakupio bodova i srpske dijaspore, ali i dalje je Nina imala skoro 90 poena tvt, ako se ne varam, iako je bila skroz nepoznata. To je eto više poena publike i od Bojane, Sanje, Balkanike, Nevene i Hurricane

Minimum 20 pesama sa PZE je bolje of Let 3 i to je tako.
Pa možda jeste bolje, ali nemaju taj 'šok' momenat koji generalna publika voli i glasa za to, a Let 3 to ima, koliko god meni lično idu u krajnost. Možda će previše biti i Kaarijaa i Let 3 pa se podijele glasovi, ali biće ih svakako

Edit: Greska, izgleda da je mislio ja evrofanove haha
Evrofanovi se većinski gade na Let 3 bar koliko sam ja primetio. I poređenja sa Konstraktom su banalna, jesu par dana svi bili kao wtf kad je pobedila jer Evrofanovi to većinski nisu očekivali, ali nisu se gadili na njenu pojavu niti je ona imala bolesne ispade poput ovih.

Žiri kad čuje bilo koju srpsku pesmu:

Real Housewives Reaction GIF

Evrofanovi se većinski gade na Let 3 bar koliko sam ja primetio. I poređenja sa Konstraktom su banalna, jesu par dana svi bili kao wtf kad je pobedila jer Evrofanovi to većinski nisu očekivali, ali nisu se gadili na njenu pojavu niti je ona imala bolesne ispade poput ovih.
Upravo to, Eurofanovi kao obično žive van realnosti u nekom svom bubblu (y)

Pa Let 3 moze biti i bolje plasiran na televotingu od Luke Blacka, to opet ne znaci da za obe pesme nema mesta u TOP 10.

Gadjaju na skroz drugaciju publiku, a Luke ce sigirno imati vecu podršku i zirija.
Let 3 bi imao ispod 30 poena kod žirija skoro sigurno. Ali tvt će definitivno da prođe sasvim solidno, Luke bi svakako bio izjendačeniji u te dve kategorije, pa bi skupa verovatno i bolje prošao od Letovca.

Ja sam od ove godine na forumu, ne znam šta se pisalo ni ovde ni kod hrvata ili koga već po forumima i fanovoma. Ne piše se uvek o hr predstavnicima kod nas toliko, ono samo najosnovnije ( Mia, Albina, Roko,...) ali sećam se iz 2010 da se o Feminemkama pisalo, i još to što su valjda bile 4. na kladionici, o Nini Badrić se pisalo (logično, popularna je) i o Dado Topiću.
Dobro, o Konstrakti se hr raspisala prošle godine, ali za Balkaniku, Nevenu, Sanju, Bojanu nije

Nema šta da budeš oduševljen ili ne, Eurofanovi uglavnom mogu da svare dva ili tri muzička žanra, sve ostalom im se gadi, i konceptualno i muzički.

Videlo se prošle godine sa Moldavcima, dobar reality check.

To što je nešto drugačije ne znači automatski da je dobro. Uostalom ne vidim ni zašto vodimo ovu diskusiju ovde kad ovo nije Hrvatska tema.

Status
Not open for further replies.
Back