Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ovo što Lexi kaže, pa ja mislim da nije uopšte lako napraviti hit za ESC kao što je hit za radio, mislim da nekim kompozitorima ESC jednostavno ne leži. Ali ako bih morao da biram, bolje da dobru muziku slušam na albumima nego na ESC, ovo je ipak samo jedna sezona.

Ne nego je ovde jako popularno pljuvati po Tijani Bo, to vam je jedna od omiljenih disciplina, a toliko smo gorih predstavnika imali.
Uopšte nije toliko relevantna da je popularno da je pljujemo.
Dobra pjevačica? Da.
Bilo slabijih predstavnika? Da.
Svi slabiji predstavnici su imali i slabije pjesme? Da.
Ona upropastila dobru pjesmu svojom neharizmom i nesnalaženjem. Da.
Pijana pričala o Euroviziji? Apsolutno da.

Ne nego je ovde jako popularno pljuvati po Tijani Bo, to vam je jedna od omiljenih disciplina, a toliko smo gorih predstavnika imali.
Verovatno smo imali gorih predstavnika, ali je po mom ukusu to bio najgori paket. Moje 3 su mi bar bile nekako nesrecno simpaticne, kao da gledas automobilsku nesrecu u Zemlji cuda. Kon je bio los, ali bar pomalo simpatican.
Tijanina pesma i nastup su mi bili toliko genericki i neupecatljivi, sto je poslednje sto zelim da vidim od Srbije na ESCu.

Ona upropastila dobru pjesmu svojom neharizmom i nesnalaženjem. Da.
NE k'o kuća. Brate mili.
Niti je to dobra pesma niti ona ne ume da izvede dobru baladu na sceni, npr "Gotovo" bi ubila. Ume da napravi dobru energiju i sa brzim pesmama, bio sam na koncertu u Kombank dvorani, harizma postoji samo što se ne može harizma podvesti pod definiciju "Hurricane", pa nije samo to harizma a sve ostalo ne...

Verovatno smo imali gorih predstavnika, ali je po mom ukusu to bio najgori paket. Moje 3 su mi bar bile nekako nesrecno simpaticne, kao da gledas automobilsku nesrecu u Zemlji cuda. Kon je bio los, ali bar pomalo simpatican.
Tijanina pesma i nastup su mi bili toliko genericki i neupecatljivi, sto je poslednje sto zelim da vidim od Srbije na ESCu.
Kriva je pesma, ne Tijana.

Kon je bio joke entry, i bio je zanimljiv. Moje 3 su imale lošu pjesmu bile loše obučene, ali su otpjevale dobro. Tijana imala sjajnu pjesmu i svojim izvođenjem je uradila sve da ne uđe u finale.

Meni je samo cudno da Aleksandra Sara Milutinovic, koja ume da napravi TOP pesmu, kada dodje nacionalni izbor ona se sa jedva prosečnom pesmom kao autor, prijavi. Nikada mi nece biti jasno kako to pojedini autori pa i izvodjači nikad ne umeju da ubodu tu jednu pesmu a vrhunske pesme izbace u etar tek onako.
Tijana B. je na ovom albumu bar 2 vrhunske pesme objavila sa kojima bi pokidala PZE a najmanje bila u top 2,3. Sa ,,Blizu" bi vrlo verovatno pobedila a i ,,Gotovo" je savršena pesma.
Sad sam poslušao Blizu, kao hajde baš da vidim kakva je to wow pesma.

Ne znam šta bih rekao sem

Problem kod Tijane je bio taj što se pokušalo da se bude u trendu i moderno na štetu njenog pravog kvaliteta i senzibiliteta. Zamislite samo "Gotovo", "Umem" ili "Hajde onda ništa" na ESC sceni, prosto je neuporodivo. Iako je meni "In too deep" jedna od naših boljih pesama, sam nastup i prisutnost na sceni su bili krajnje problematični.

Što se ostala 2 nesrećna slučaja tiče, Kona sam nekako uspeo da svarim, ali Moje 3 ne. I dan danas ne mogu, to mi je nešto najgore što smo mogli da pošaljemo, u svakom smislu.

A tek kad saznate da postojimo i mi kojima nam je Tijanina pesma bila prosek, a nastup ispod proseka... Zasluženo ispadanje 10/10.

Tijana je nakon Evrovizije procvetala, definitivno jedna od mojih omiljenih pop pevačica.

Slična je situacija sa Milanom Stankovićem, mada nisam naročito njegov fan, ali dečko je imao u karijeri neke solidne pesme a otišao sa Breginim đubretom.
On mi je npr isto gori predstavnik od Tijane.

Jeste bilo zasluženo ispadanje, ali meni je bilo žao, pogotovo kad sam video koliko smo blizu bili.

Moje 3 su mi bile u bottom 5 te godine, tako da smo bili i poslednji, ne bih mnogo žalio.

Pa ako ćemo oko ispadanja kojeg mi je bilo žao onda definitivno Kon. Iako je pesma neozbiljna, nastup je bio tip top. Animacije, kadriranje, koreografija, kostimi - sve je bilo na mestu. Na kraju krajeva, ne bi ni ispao da nije bilo tog prečudnog pravila o 10. kvalifikantu.

A tek kad saznate da postojimo i mi kojima nam je Tijanina pesma bila prosek, a nastup ispod proseka... Zasluženo ispadanje 10/10.

Tijana je nakon Evrovizije procvetala, definitivno jedna od mojih omiljenih pop pevačica.
Da se razumemo, ispadanje jeste bilo zasluženo, da ne bude kako branim tu pesmu i taj nastup. Branim pevačicu, a nju ovde mnogi pljuju, to je sumanuto. Treba nam više takvih pevačica a ne Hurricane vol 358.

Da, vidiš, ona je jedna od retkih koja je posle ESCa počela da izbacuje bolje pesme i kojoj je karijera krenula uzlaznom putanjom. Sem Željka i Marije, naravno.

Da, vidiš, ona je jedna od retkih koja je posle ESCa počela da izbacuje bolje pesme i kojoj je karijera krenula uzlaznom putanjom. Sem Željka i Marije, naravno.
Sanja Vučić :)

Pazite s kakvim se talentom pojavila Sanja Vučić na našoj sceni i kako ga je bacila u smeće zbog love. Pa njoj je Shelter još i najbolja pesma u karijeri, dakle suprotno od ovih primera iznad.

Pazite s kakvim se talentom pojavila Sanja Vučić na našoj sceni i kako ga je bacila u smeće zbog love. Pa njoj je Shelter još i najbolja pesma u karijeri, dakle suprotno od ovih primera iznad.
E sad si gotov

OK, dobro je ovako uporediti utiske i shvatiti da je rasprava besmislena kada su ukusi toliko drugačiji.

Status
Not open for further replies.
Back