Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Tek sad samo cuo pesme jer sam u medjuvremenu dobio posao da sam prethodna dva dana imao obuku.

Sta znam, ima nekoliko njih za dobar potencijal na ESCu (Princ moram da priznam bez obzira dto mi je odbojan, Crni Luka pa i donekle nove Uraganke i Zejna), ima i onih koji su zalutali na izboru. Angelinom sam uvek nekako bio ravnodusan, pa tako i sad. Tijana Dapcevic uh, ne lezi joj ovo nikako.

Duo Grand mi je takva tragikomedija da ne znam da li pre da se smejem ili da placem.

Generalno, drugo polufinale smor do zla Boga.

Sve u svemu, ajde da vidimo sta ce da bude na kraju.

Okrenite se onima koji hvale srpske pjesme i izbor, bilo Hrvati ili tko god drugi, umjesto da se hvatate za tri “negativna” komentara
A dobro šta ste svi na kraju srca, na kraju krajeva i ok je srpsko - hrvatska kompeticija sve dok nema ksenofobije i dok je na zdravim nogama.

Od svih ovih mladjih momaka sa zahtevnijom koreografijom i brzim pesmama, bez dileme najlakše će se izboriti Savo Perović.
Zašto?
Iskustva (brza pesma, live nastup, pokret) ima, nije savršen ali daleko da je loš.
Harizma?
Nije baš ni operisan od nje.

*Bez one glupave etno deonice pri kraju kojom me ubija kao maljem u glavu, meni je od brzih pesama njegova daleko, daleko najbolja a pritom izvodljiva (pokret/live vokal) uživo i on to iznosi bez većih problema.*

Hurricane, ne znam njihov potencijal uživo, neiskusne su i trema ih neminovno mora spucati. Ova njihova pesma ZzZ mi je na prvu bolja i od LL i od HCN nakon prvog pa i drugog slušanja.
Zejla, ona bi ovo trebala pojesti lagano iako ce joj koreografija biti zahtevna. Kad bi Roganovic ili ko je već pisao ovaj ,,tekst" samo umesto jednog refrena dodao strofu i produžili pesmu dvadesetak sekundi, ovo bi debelo konkurisalo Uragankama i Luki eventualno Savi za put u Liverpul.
Dakle velika šteta za ,,Rumbu" koja mi se najiskrenije nakon prvog slušanja pored ZzZ, jedina dopala.
Luku sam sa totalno drugačijom pesmom zamišljao pa mi je reakcija na prvu bilo tipa ,,Očekivao sam više". Na drugo, trece slušanje uz neku viziju nastupa, gori i ima da gori scena jer pesma to traži. Samo pametno i da se drži i savetuje sa Milovanom i Konstry.
Iz mog ugla, daj Bože da grešim, jedino Luka Blek može da se bar približi plasmanu Konstrakte teško i nadmaši (opet na kontu velike podršku ESC publike pošto na sabotažu žirija kao i uvek računam i pogadjam a biće je i ove godine kad je Srb8ja u pitanju).
Ostali na osnovu pesama bi nam bili maksimum Loco, Loco plasmana , realno Nevena Božović dakle 15-18.

Last edited:
Ko o cemu, Undercover opet o Hrvatskoj. Probaj makar malo zamaskirati tu kroatofobiju, ovako je svaki put preočigledno

Okrenite se onima koji hvale srpske pjesme i izbor, bilo Hrvati ili tko god drugi, umjesto da se hvatate za tri “negativna” komentara
Ahaha, ko o čemu, izvjesni Marko o mojim postovima vezanim za Albaniju i Hrvatsku... :ROFLMAO:
Jedino što je preočigledno jeste to da se svaki put ti i još par njih uhvatite za moj komentar jer se kao jedino meni smije replicirati, dok je masa njih prije mene u još gorem kontekstu spomenula Hrvate i Hrvatsku pa si im prećutao, da se ne bi zakačio sa nekim ''bitnijim'' forumašem lol.
Nemam ja šta da zamaskiram, ja jesam ''kroatofob'' (bilo bi bolesno da je obrnuto), jedino što se ovdje neuspješno prikriva jeste prikriva srbofobija mnogih od vas.

A dobro šta ste svi na kraju srca, na kraju krajeva i ok je srpsko - hrvatska kompeticija sve dok nema ksenofobije i dok je na zdravim nogama.

Realno to sto je stavljeno nije nista sto se ne moze procitati ovde na hrvatskim temama.

Evo najiskrenije me sramota umjesto tebe. Jezivo. Lijep pozdrav
Iskreno, nema potrebe da se sramiš mene pored sebe živog, lijep pozdrav!

Zapravo je tvoj komentar bolestan. Nadam se da ćeš dobiti ban, takvim komentarima sumnjam da je mesto na OGAE forumu.
I to mi kaže osoba koja je napisala ''Hrvati i Evrovizija'', zna se naravno u kom kontekstu... Btw, to što nekog ili nešto ne volim ne znači da ga nužno i mrzim, za tim nemam realnu potrebu. Ako je moj komentar bolestan i za ban, onda je i tvoj, tako da počni od sebe honey! (y)

Ja ne samo da banujem homofobe (i one koji se predstavljaju kao da su gej a homofobi su), nego i ksenofobe.

I to mi kaže osoba koja je napisala ''Hrvati i Evrovizija'', zna se naravno u kom kontekstu... Btw, to što nekog ili nešto ne volim ne znači da ga nužno i mrzim, za tim nemam realnu potrebu. Ako je moj komentar bolestan i za ban, onda je i tvoj, tako da počni od sebe honey! (y)
Nemoj ti da tumačiš moje komentare, to što ja imam mišljenje da je baš smešno da Hrvati komentarišu naš izbor za Evroviziju je potpuno drugo od "naravno da sam kroatofob".

Moj komentar je više potencirao na to da neki iz Hrvatske komentarišu naš PzE kao kakvi muzički stručnjaci a imaju Doru koja je po svakom merilu ispod Pesme za Evroviziju. To ne znači da ja mrzim Hrvate ili da sam kroatofob poput tebe. Zna se pod šta spada "kroatofob".

Realno to sto je stavljeno nije nista sto se ne moze procitati ovde na hrvatskim temama.
Pa zato što je Dora bezveze

a PZE je super

to je činjenica(y)

(sad će da me screenshotuje neko sa foruma.hr lol)

Svima nama je nase dete najlepse i najpametnije.
Pa nije, dovoljno je videti samo reakcije stranaca i ostalih na pesme, dizajn i sve ostalo.

Objektivno je bolje.

Naravno, mislim ove godine. Recimo Dora 2021. mi je bila top.

Bilo kako bilo, mislim da su ove Uraganke mnoooogo više naložene na PZE nego Sanja, Ksenija i Ivana... Ove su donekle 2020. znale da nose pobedu, 2021. su odabrane interno, a ove nove su željne da se dokažu i odaju utisak da se mnoooogo bolje slažu... Najveći problem je njihov čuveni TIM koji ih "pakuje" katastrofično što vidimo i po thumbnail-u 😃
Meni ove nove deluju nezainteresovano za život a kamoli za ESC.

Status
Not open for further replies.
Back