Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Izgleda da je dosta vise para izdvojeno za PZE ove godine hehe

Zla fema odaje

Ja samo ovo imam da kažem:

Slobodno me demantujte sa Sanjom Vučić po pitanju najbolje pesme u karijeri, samo da se razumemo ne mislim na "Hurricane" eru. Dakle, od kad je solo. "Omađijan"? Fuj.
Kad smo kod Sanje, niko da pomene "ZAA" eru( :šmrc ), iz koje ima isto dosta moćnih pesama poput Irie&Kool i unconditional love.

Istina je da se jako prešlo na komercijalu, ali ne možemo Hurikanke nikako da krivimo. Dok se nisu konačno "ozvaničile" na javnoj sceni, godinu ili dve dana su iza toga izbacivale dosta reggaeton i pop pesama na engleskom koje nisu bile loše, a i kasnije su nastavile da to rade uporedo. Međutim, niko to nije hteo da sluša, ni da emituje na svojim medijima, tako da je moralo nešto korisno da se preduzme sa ovakvim potencijalom. I tek onda nastaje Favorito, rito, rito..

Izgleda da je dosta vise para izdvojeno za PZE ove godine hehe

Zla fema odaje

Nervira me što na PZE gleda samo kao na trošak, ne računajući i novac koji donosi, što od reklama što od muzike.

Sećam se da je Konstrakta prošle sezone, deleći sve na 50% sa RTS-om, samo od onlajn platformi zaradila 30k.
Na to treba dodati prihod od analognog puštanja pesme, a što se RTS-a tiče bilo je tu još pesama sa milionskim pregledima... Tu je bila sigurno još koja desetina hiljada evra...

Ove godine ima dosta dobrih pesama, i uz dobre nastupe, postoji potencijal da ukupna zarada od svih pesama premaši prošlogodišnju.
Ne može se gledati samo trošak investicija, i ne može se čak ni gledati samo kratkoročno na nivou jedne sezone.

PZE trenutno gradi brend koji bi za par godina ako ovako nastavi samo od muzičke produkcije mogao da otplati veliki deo troškova...
Zajedno sa prihodom od reklama, trebalo bi da RTS-u donese veliku zaradu...

Meni nije jasno kako ljude nije sramota da na takmičenje šalju netakmičarske pesme.

Meni nije problem u činjenici da je izdvojeno 250.000 evra za PzE, mislim da se to moglo i pojačati na preko 300.000 jer će marketing to sve lepo pokriti (s obzirom na gledanost festivala cenim da će sekunda oglašavanja biti po ekstra tarifi).

Međutim, ako je tačno da sam vizuelni identitet košta 100.000 jevara, to onda meni ne izgleda logično. Kako to da vizuelni identitet (koji se praktično svodi na one cover fotografije, templejte koje sad kače i eventualno paket za emitovanje tj. grafika, špica i sl.) košta isto kao i svi operativni troškovi samog festivala, uz sve izradu scene. Nisam iz TV struke pa ako neko to bolje poznaje mogao bi i da pojasni.

Na stranu to što se gađaju stotinama hiljada evra kao da je to neka sića, smeta mi to. Te je 150k, te je 250k, mislim da takav pristup ne doliči kompaniji čiji je direktor sam priznao da im 3/4 prihoda puni TV taksa, i koji još pored toga traži vraćanje budžetskih dotacija.

Igor Stanojević se predstavio u Jutarnjem programu RTS-a. Ovaj ekonomista, preduzetnik i muzičar je već učestvovao na Pesmi Evrovizije 2017. kao prateći vokal za Crnu Goru, pa je sada odlučio i da sam okuša sreću, a gledaocima bi da prenese emocije pevanjem iz srca i duše. Nastup će izgledati kao san, kao da gledate dobar film u bioskopu.

Screenshot_20230222_112510.png
Screenshot_20230222_112532.pngScreenshot_20230222_112551.png

Last edited:
Pod vizuelni identitet možda spadaju i led ekrani i grafika na njima?

Možda su prvobitno planirali da uštede na sceni, pa shvatili da im treba dodatni trošak da je uobliče i upristoje?
(Ovo me zapravo ne čudilo uopšte, obzirom da smo videli scenu... :LOL: )

U svakom slučaju, predsednik upravnog odbora ne sme da otkriva poslovne tajne na twitteru, to je baš sramota.
Morao bi da sazove Upravni odbor, i da radi svoj posao, dajući kroz Upravni odbor smernice za eventualnu uštedu...
Ovo je očigledno samo medijska kampanja...

Volim što se svi vade da ne dobijaju novac od RTS-a nego minute, od tog Klanščeka za Beogradsko proleće pa do svih nezavisnih produkcija, kao da ti minuti nemaju neku tržišnu cenu...
(Što generalno i ne mora biti loš princip za RTS, jer štedi na celoj administraciji prodaje minuta...)
Mislim, nije im to neka odbrana, jer je vrlo moguće da svi ti minuti vrede otprilike koliko i spomenute cifre...

Slažem se da RTS mora da radi transparentno i da se sve pravne rupe moraju zakonito urediti, ukoliko je zaista moguće da jedine preostale zvezde RTS plati kroz povećanje raspona koeficijenta umesto preko nezavisne produkcije.

Ukoliko se ispostavi da nije moguće, recimo jer postoji limit raspona koeficijenta u državnoj službi pa bi možda dovelo do enormnog povećanja prosečne zarade svih zaposlenih, onda mi ovo mnogo liči na Berluskonijevu foru kojom je otimao kadrove sa državne televizije (fazon: sramota je da im građani plaćaju tolike pare, ali će zato on da ih dovede na svoju televiziju i da višestruko zarađuje na njima on umesto državne televizije)...

Frajle će izaći iz svoje zone komfora i na PZE neće sedeti već plesati, a taj novi pristup planiraju da uvrste i u nastupe nakon takmičenja.

1677062821289_Screenshot_14-01.webp Nevena Buča
1677062832604_Screenshot_18-01.webp

Jelena Buča
Screenshot_20230222_115605.webp

Nataša Mihajlović
Screenshot_20.webp

Umesto da su došle s nekim eksperimentalnim zvukom koji bi pomešao taj panonski folk sa elektronikom ili tako nečim one se blamiraju nekonkurentnom pesmom i za radio. Prosto mi nisu jasni ovi ljudi uopšte, da li prate trendove, da li slušaju išta drugo osim svoje muzike?

Kada sam video da su Frajle prošle konkurs nisam imao nekih očekivanja. Kada je pesma izašla, razočarale su me, pesma je okej, ali ništa više od toga, nije ni za lokalno slušanje, a tek za nešto dalje.
Njima nije potreban festival da bi skrenule pažnju na sebe, popularne su i kvalitetni izvođači i bez njega. Npr Angellina je neko sa ovogodišnjeg festivala ko najviše nastupa, čak i nove Hurricane, ali ako govorimo o koncertima, Frajle lako mogu naputini neku halu od oko 2000 i mnogo više mesta, dok Angellina i Hurricane ne bi mogle. Ne mogu da uporedim Frajle sa Tijanom, ili sa Anom Stanić prošle godine, jer za razliku od Tijane i Ane, Frajle zaista nastupaju svuda i imaju koliko-toliko svoju publiku.
E sad, svesne su i one da sa ovom pesmom nemaju ama baš nikakve šanse za pobedu, čak iako ostali takmičari se i ne pojave xD
Ali mislim da su najinteligentnije od svih ostalih (ne mislim na obrazovanje), i da će nastupom, garderobom, svetlima, scenom (i celom tom nekom pričom) podići pesmu na najviši nivo. (Iako i sve to urade, i dalje neće pobediti jer sâma pesma nije dobra.)
Zaslužuju da idu na evroviziju, ali ne sa ovom pesmom. Mogle su ove godine biti kao Maro iz Portugala prošle godine, takvu nekvu pesmu sa vojvođanskim elementima da su donele.

Sad sam se setio ove emisije Studio, mnogo mi se sviđa ova ekrančina. 😭

Status
Not open for further replies.
Back