Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Postoji ozbiljna mogucnost da neko flopne u prvom polufinalu od tolike konkurencije
u prvom polufinalu se u startu otpišu Adem Mehmedović, Empathy Soul Project, Filip Žmaher, Hercenšlus i Igor Stanojević, a realno i Tića Dapčević

Dakle od ostalih 10, osam ide dalje

Angellina - moguć flop u pf, kod publike ne verujem da će proći ekstra, a žiri zavisi od nastupa

Boris Subotić - verujem da će ove godine biti bolji (iza njega je ekipa oko Antonića), tako da mislim i da će se bolje kotirati kod žirija. Publika je upitna, vadi ga to što je pri kraju.

CHEGI - oni su uvek wildcard, kod publike prolaze dobro 1/1, a žiri verujem da će da ih sahrani. Još jedan bonus im je što su na samom kraju, nastupaju 16. da razmrdaju atmosferu, što ih dodatno izvlači kod publike. Ipak mislim da u zbiru, čak iako prođu, biće negde na samoj granici.

Filip Baloš - zavisi od nastupa, ali verujem da će on to upotpuniti harizmom. Mislim da je skoro siguran za finale.

Luke Black - faktor iznaneđenja i razlike od drugih će samostalno biti dovoljan za finale. Pritom već sada ima fanbazu oko sebe, a i kod žirija će verovatno na konto Konstrakte proći dobro. Finale izvesno.

Mattia Zanatta & Angela Kassiani - iako je dobra pesma i oni su vokalno dobri, mislim da je pesma previše brza za njihov temperament. Nastupaju prvi, što im isto ne ide u korist, nisam siguran da se dovoljno ističu da nakon 15 pesama neko izvadi telefon i glasa za njih. Stoga mislim da će biti obrnuto od CHEGIja, dobri kod žirija i loši kod publike (uprkos tome što se ne kotiraju loše za sada). Dakle, očekujem ih negde na granici finala / ispadanja.

Nađa - mlada je i nema iskustva, ali pesma ima solidan hajp oko sebe. Ima ukletu 3. poziciju u polufinalu, ali možda će na konto toga što je jedna od retkih balada izvući solidno podršku i žirija i publike. Mislim da je isto borderline, sa većom tendencijom da prođe nego ne.

Princ - ovo mi daje Bane Mojićević vajbove, prolaz u finale u nekoj sredini (4. - 5. mesto u pf), a u finalu oko 8. mesta, sve u nekoj sredini.

Savo Perović - pričalo se da je Savo tek naknadno "upao" u PZE nakon što se neki od izabranih kandidata povukao, pa mu oslobodio mesto. I to me ne bi čudilo, pesma baš zvuči kao nešto što neće mirisati kod žirija osim uz top nastup. Ipak, verujem da će proći u finale sve ukupno.

Stefan Shy - za mene potpuna mistika, ne bi me čudilo da bude top 5 u polufinalu i da ispadne sa nekog 11. mesta. Pesma je fina, pomalo nenametljiva, a njegova energija nije baš "evrovizijska" u smislu da će da privlači široke narodne mase. S druge strane, možda je ta njegova "quirkiness" ono što će mu doneti kod publike poene. Kod žirija bi trebalo da prođe ok. Mislim da će biti borderline prolazak za njega.

CHEGI su iznenadjujuce dobro prosli kod publike prosle godine, imaju sigurno neku fan bazu. U polufinalu Sara Jo 12 poena pa CHEGI 10 poena od publike, ne znam sta se tu desilo...

Prosle godine Chegi je imao bas simpa pesmu i bas su bili cista harizma, ali ove godine su tezak flop

I meni su Chegi wtf. Pesma je u rangu prošlogodišnje, možda i gora. Finale će biti krajnji domet, tamo tipa 15. mesto.

CHEGI su iznenadjujuce dobro prosli kod publike prosle godine, imaju sigurno neku fan bazu. U polufinalu Sara Jo 12 poena pa CHEGI 10 poena od publike, ne znam sta se tu desilo...
CHEGI je upravo ono što sam jednom pričao da srpski eurofanovi ne mogu baš sve da sazvaću, stoga prevremeno otpisuju nekoga koga ne bi smeli.

Oni imaju svoju fanbazu koja će glasati za njih nevezano za ostale, a to u startu bude bar top 8 kod publike.

Isto je i Gift u drugom pf.

Genijalni italijanski duet bi trebalo biti u finalu...odlicno kotiranje kod zirija i sigurno finog rezultata kod publike sasvim dovoljno za finale.

Pa grupa, više njih, to je odmah prednost, isto Lift oba puta 10 od publike u polufinalu.

Nataša i Una su imale mnogo agresivnu promociju, bukvalno su puštali pesmu po tržnim centrima sa sve pozivanjem ljudi da glasaju za njih.

Luke Black je 100% siguran sto se tice zirija, ne znam samo da li ce publika masovno glasati za njega ili ce se desiti Konstrakta momenat u finalu. Balos ce tu imati prednost jer ce ga publika odmah skontati ako pokida nastup u polufinalu

Status
Not open for further replies.
Back