Ovako nakon dosta preslusavanja, sto se mene tice, Luke Black za mene licno ubedljivi favorit i ostaje #1. Nadam se da nastup nece razocarati ali to nam je najbolji paket u ponudi i jedini koji vidim u top 10 u Liverpulu. Ne znaci da nema jos pesama koje bi (u optimalnim okolnostima) mogle dobro da prodju ali bi bilo potrebno jos truda i rada da se dodje u tu situaciju. Tako da, sto se mene tice, apsolutna podrska Luki.
Ukoliko on ne bi otisao, najbolja alternativa bi bila Zejna svakako. Uptempo pesma koja "radi" na prvo slusanje i uz energican nastup moze da se izdvoji i na ESCu. Za pocetak dovoljno za finale, pa posle otom-potom. Meni svakako u uzem krugu favorita.
Frajle su mi takodje odlicne, isto u uzem krugu favorita, ali nemaju ESC potencijal tako da ih u tom kontekstu ni ne razmatram. Ali cu ih svakako slusati i nakon PZE, pesma mi se mnogo vise dopala nego sto sam ocekivao.
Odlican mi je i Princ, bio bi sasvim ok predstavnik iako mi je, u poredjenju sa nasim prethodnim pesmama koje su radjene u ovom ruhu, ova najslabija. Ali u svakom slucaju, u ovogodisnjoj ponudi, medju najboljima.
Chegi su mi isto super, bas su mi zabavni. Opet, poput Frajli, ne razmatram ih u ESC kontekstu, ali za lokalnu upotrebu su super.
Hurricane su mi ok, zarazna je pesma, ali slati ponovo ovaj stil nakon Loco Loco gde je, iz mog ugla, izvucen maksimum, ne. Opet bi bio patos kod zirija i vadili bi se na publiku a u konacnom zbiru to bi bilo neko 15.-19. mesto u finalu. Loco Loco ne mogu nadmasiti, moze samo biti slabiji plasman.
Filip Balos koji se isto provlacio kao favorit meni licno samo ok. Ali ostavljam prostor da me nastup kupi.
Sve u svemu, ima materijala, dobar je izbor, ali moja apsolutna podrska ide Crnom Luki.