pt Portugalija 2022: MARO - Saudade, Saudade

Mene te pletenice i prediskretna šminka podsećaju, ko pamti, na Nelly Furtado (Kanađanka, ali takođe eto ful portugalskog porekla) ono kad se tek pojavila tamo oko 2000. i tih prvih par godina :D:love:

Ona je bukvalno u zemlju propala. Imala je neki meltdown pa je pauzirala, a možda se i potpuno povukla.

Ona je bukvalno u zemlju propala. Imala je neki meltdown pa je pauzirala, a možda se i potpuno povukla.
Ako misliš na Neli, imala je meni jako kul (a potpuno različite) albume 2012. i 2017, ali da, nakon onog španskog albuma iz tipa 2009. je skroz ispala iz nekog opšteg koloseka.

Sećam se da je 2000-ih išla priča da je dovuku da predstavlja Portugal na ESC, i onda opet nešto malo tu oko 2017. se usputno javljala ideja, ali ništa od toga, a kontam tek sad teško, mada nikad se ne zna, ni Rasmus ne bih očekivao za Finsku ama nikad 😅

Na nju mislim, sećam se da sam čitao da je imala neki nervni slom ili kako god već to danas formulišu. Baš dugo nisam čuo nešto novo, čak mislim da su joj oni dueti od pre desetak godina poslednji veliki hitovi (bar ja te pamtim). I za nju i Rasmus sam čuo u slično vreme, oni su izbacili In the Shadows 2003, a ona je sledeće godine pevala pesmu za neko fudbalsko prvnstvo u Portugaliji, da li beše Forca ili tako nešto.

Fina pesma, prijatna atmosfera, ima neki umiriujući efekat. Lep izbor, ali mislim da ostaju u pf u slučaju da žiri ne podrži. Nema sile da publika glasa za ovo u velikom broju.

Meni ovo postaje sve bolje, baš mi prija. Skontao sam da me i sama kompozicija i njen glas podsjećaju na Sade koju obožavam, baš zvuči kao nešto što bi ona snimila.

Mislim da ima predispozicije da prođe bolje nego što itko od nas uopće i pretpostavlja.

I ja mislim, Portugal je prošle godine samim nastupom pokazao ambiciju.

Inače, FdC je napredovao poslednjih godina i u smislu ispraćenosti same, čini se da je generalno interesovanje skočilo nakon pobede

Portugalija i Poljska >>> Grčka i Švedska. Kako god da se svi oni plasiraju, odbijam realnost u kojoj je eto npr. radi poređenja ove godine Grčka kvalitetnija od Portugalije, a Švedska od Poljske, znači nema trika, bar za mene.

Meni sve 3 odlične i kidaju, a Portugal još nisam čuo

Jbg 2 posta zaredom... ali evo poslušao sam i sasvim fino, pristojno, nenametljivo, a ova djevojka je baš lijepa 😊

To bi bilo zanimljivo 🤣, prošle godine sam ih branio i rukama i nogama dok su ih svi pljuvali nakon što su izabrali pjesmu, još mi samo ostaje da konačno i ispratim njihovo NF 😁

Jako ružno što su na oficijalni evrovizijski kanal na yt stavili pobednički nastup... sramota! (n):censored::cautious:
Pa to im je poslao emiter. Isto su Litvanci iz nekog samo njima poznatog razloga poslali pobednički nastup.

• Sad
Reactions: Mrm
Back