pt Portugalija 2023: Mimicat - Ai Coração

Ovo isto moze u finale, nastup u velikoj areni i publika ce da ostave snazan utisak na glasace. Meni je super ovo!

Moj profil je od sada Mimicat stan account 😂
Meni uopste to nije djubre pesma kako drugi pricaju,ok nije nesto sto ce pobediti ili nesto najsjajnije sto smo ikada culi na evrovziji to dalekoo,ali realno pesma ima neku foru,iako ne slusam to niti bih ikada slusao privatno tako nesto..
Od pesama plesnih za igranje bolji mi je portugalski fazon od vlaskog kola moldavaca prosle godine,ili ne daaaj Bozee Moldavije ove godine,ono je njesra na kuub bukvalno od pesmee samo narikanje i zapevanje bez ikakve potrebe još krindž mi je i nastup kao i pevač,bolja mu bila pesma iz 2012.godine.

@inga

Možda će ti ovi biti zanimljvo:

"I’ve just listened to Mimicat’s press conference after her win. When asked if she had a favourite ESC 23 song, she asked if Loreen had won (she was working when the Swedish final took place); she was told that she had and immediately said that Sweden 23 was her favourite so far (she hasn’t heard all the songs yet). She added that she has the Norwegian song stuck in her head, but she does not usually like that musical genre. Mimicat has said in the recent past that she pop music; “Ai Coração” is one of her rare forays into Portuguese lyrics and into the realm of happy songs. She is now writing songs mostly in English. She loves “Arcade” and “SloMo”."

A evo ti i prevod na engleski:

Oh Heart
Oh heart
Leave me alone
You don’t give me space
Don’t give me my zone
My head and throat are circling around
Pretty lost on this world and you still have no bounds

I feel
Dizzy
Everyday worse
I don’t know things that I used to
Pulsations went up a thousand
I feel crazy, totally senile

My chest aching
Dry mouth
I don’t know
What to do
Love without plans is a no no
Because I don’t feel like myself

Oh heart
Oh heart
Tell me if you are mine

Hours going by and I can’t sleep
I hear the owls and neighbors from the deep
My ethics are gone, I said goodbye
Someone help me from this state I am stood by

Doctor said there’s nothing to do
“Lost Case” is what I saw him writing too
I feel lost in another dimension
The entirety of me is a great confusion

My chest aching
Dry mouth
I don’t know
What to do

Oh heart
Oh heart
Oh heart
Tell me if you are mine

My chest aching
Dry mouth
I don’t know
What to do

Oh heart
Oh heart
Oh heart
Oh heart
Tell me if you are mine

Uživaj.. 😁🙌

Autentično i tipično za Portugalce, pjesma i nastup imaju dozu šarma što svakako respektujem ali ne znam koliko je to dovoljno za finale...
Mene nije nimalo impresionirala, inače portugalski jezik mi je jedan od najmilozvučnijih (budi u meni neku nostalgiju zbog svih onih brazilskih sapunica koje odgledah u djetinjstvu lol), kada se pojave sa baladom ili tako nečim što je ''slow'' tempa kao lani tu im nema ravnih, poštujem to što i kroz Evroviziju njeguju svoj muzički i kulturni identitet te uvijek ostaju sebi svojstveni i prepoznatljivi bez generike ali ovo prosto nije moja šoljica čaja. :coffee:
Podsjeća me na odlomak iz nekog mjuzikla ili pozorišnu predstavu, nije mi uopšte pjesma za ovo takmičenje i morali bi baš ušminkati taj performans i unaprijediti koreografiju ako misle provući se kroz iglene uši...
Ukoliko im je Suzy ispala ne znam kako će im sa ovim upaliti, ovo mi je doslovno pjesmica naspram svih onih aždaja od pjesmetina koje je čekaju u polufinalu, volio bih da ne kiksnu zbog toga što generalno gotivim Portugal na ovom takmičenju a ne zbog same pjesme!

Ovo lagano ulazi u moj top 5, zarazna pesma :love:
Meni ovo slatkoo,ali samo slatko i to je to,Azeri ce izgleda svojim veoma mlakim i losim bezlicnim odabirom pesme pogurati Portugal u finale koliko mi se čini,mada ne bih se zakleo da će ući u finale.
Češka,Švedska,Norveška i Finska su u ovom izjednačenom i nezgodnom polufinalu jedine "sigurice" za veliko finale,za ostalih 6 mesta se bore jedno 11 pesama skoro jednako..

Ostalih 6 finalista (nadam se) a i verujem bi mogli biti Srbija,Hrvatska,Holandija,Svajcarska,Portugal i Letonija. Medjutim jos 2 zemlje su ozbiljno u igri,a to su Izrael i Moldavija,Izrael bih progutao,nije mi loša riba makar,ima šarma,ume pevati,igrati,ali ove reciklirane Moldavcee kopija sa alii expresaa: Stefaniaa mamoo mamoo mamoo..to već ne mogu više gutati,što je mnogo,mnogo jee,sada je stvarno dostaa..
Moldavci prestanite višee..

• Haha
Reactions: Mrm
Oooo napokon da moj favorit pobedi na nekom NF ( pored Estonije i Ceske) i da mi spase 1. pf-e. Sad imam zbog koga da pratim i za koga da glasam.
Moj broj 1 na ovogodisnjoj Evroviziji. Generalno mi se nastup dopada, ali moze tu jos dosta toga da se dotera. Meni licno je ovo siguran finalista, ali tesko mi je da budem realan.
S druge strane, da je Eduardo pobedio, opet bi mi Portugal bio visoko. Bar mi je drago bilo da se izmedju njih dvoje odlucivalo.

• Like
Reactions: Mrm
I dalje se ne mogu povezati sa ovom pesmom, mada ima još prostora. Portugal je znao da iznenadi i da bude shocking qualifier, pa me ne bi čudilo i da se sada to desi. Ipak im ne dajem prevelike šanse.

Ovo mi je skocilo jer sam se navukao na pesmu dok sam gledao Bebijeve reakcije prvog polufinala. Bas me lepo izradila atmosfera.

Fun fact: Mimicat je ucestvovala 2001. na FdC sa 16-17 godina pod drugim umetnickim imenom ( Izamena)

Iako je NF sezona završila, još uvijek nailazim na bisere. Recimo tek sam jučer doživio ovu pjesmu s FdC:

Oni klavirski dijelovi mi ne idu iz glave. 😵‍💫

Mimicat kaze da ce malo doraditi na nastupu ali ostace ista ideja. Realno to je nesto sto i treba ovoj pesmi, skuplji nastup da bi utisak bio kompletniji.

Ne mogu, ne vredi, poštujem ovu numeru, ali ne mogu da je zavolim, ne vredi... :cry:

Milsim, znam da je bilo vreme, ne mogu da se žalim, od 2017. godine obožavam :pt: ali da kad konačno dobijem priliku uživo da vidim i čujem :pt:, to mi malo zadaje bol....

I 2015. - Leonor Andrade - "Há um mar que nos separa"mi je dosta više rangirana od :pt: 2023, ne slušam je, ali vokalna egzekucija i stajling na samoj ESC su bili izvrsni tako da je pravi užitak pogledati snimak. Tako da je poslednja niže rangirana vrv 2014 - Suzy - "Quero ser tua"...ništa glava gore, idemo dalje... :)

Meni su prošle dvije godine bili odlični, ove godine su mi dobri, a sve prije toga mi je bilo neprimjetno i dosadno, s ovim bi trebali proći u finale

Last edited:
Meni su oni jedna od slabijih ESC nacija, izuzev ovih poslednjih par godina, uopšte se ne sećam nijednog njihovog predstavnika. Ova mi je za sada u rangu ok, ali nikada je ne bih pustio samoinicijativno.

Generalno mi je Portugal draga ESC nacija, uvijek su svoji i to mi je super. Imali su stvarno sjajnih pjesama, a vjerojatno meni najdraži portugalski entry taman puni 20 godina - Rita Guerra i maestralna Deixa-me sonhar iz 2003. Još uvijek se naježim svaki put na tu pjesmu 🧡 nezasluženo loš plasman te godine za ovo remekdjelo

Back