pt Portugalija 2025: NAPA - Deslocado

Imam teoriju da ih je izglasala Bili Ajliš publika.

Došlo vreme da i Portugal ne mora da se pomuči oko prolaska u finale.

Drago mi je zbog ovih momaka, pesma mi je grower. Nisam toliko iznenađen, pesma ima prelep instrumental, samo bih voleo da su bolje preneli poruku, koja je zapravo vrlo lepa i nešto sa čime dosta mladih ljudi može da se poistoveti.

Evropa očigledno ceni autentičnost portugalskih pesama 🤷🏼

Moglo je i bez ovoga u finalu, al' okej, neka ih. Drago mi je zbog Portugala kao zemlje.
Peto finale zaredom, impresivno zaista.

Prolasci Portugala su primer da Evropljani su poslednjih godina depresivni.

Od njihovih 5 finala zaredom, ovo je jedina pjesma koja mi se nije svidjela, nije za mene, predosadna mi je, podsjeća me na onaj stari Portugal na escu koji nikad nisam pretjerano volio, ali dobro očito se publici svidjelo i nešto mirnije i to poštujem

Ako je istina to da je tvt zakazao u čak 3 države i da su poslati glasovi žirija, uveren sam da su ih zapravo ti poeni uz još koju tvt siću možda uveli u finale. Stvarno nemam drugo objašnjenje za fenomen zvani Portugal.

San Marino nema televoting svakako, a kontam Azerbejdzan i Holandija nisu ispunili donji prag glasova.

Nisam ih tipovao za finale ali jesam kao potencijalno iznenađenje i tako i bi.

Poštujem svakako autentičnost ali nisam se povezao sa pesmom ni nakon nastupa. Suviše mi je ravno sve.

Očekujem (potencijalno) neku sredinu tabele u subotu. Žiri će ih opet nagraditi.

Bas sam citao danas prevod teksta na engleski i stvarno je prelepo, pevaju o ljubavi prema domu i osecaju nepripadanja nakon napustanje kuca i selidbe na neko drugo mesto. Malo sam istrazivao i koliko sam razumeo ova tema je dosta bitna za Portugalce, s obzirom da su im kroz istoriju migracije stanovnistva bile veoma cesta pojava (portugalska dijaspora na Zapadu, migracije iz bivsih kolonija u Portugal, ili sa udaljenih ostrva tipa Madeire). Siguran sam da je zbog teme pesme ove godine brojna portugalska dijaspora aktivirana, a vala i neka je. 🥺 💜

Last edited:
Back