Više mi se dopada glasanje publike, recimo da su mi Bandidosi najslabiji od TOP5 njihovog. Andrea se baš vidi da je publika "provukla" u finale, kod žirija poslednji, publici TOP4.
Pobedili Bandidosi, bolje po ex-Yu svakako. 10 od žirija i 12 od publike.
Kuku, kakav je ovo parastos od pesme. I prošle godine je bio parastos, ali makar je postojao neki mini šarm. Valjda neće proći i ove godine nekom magijom....
Pobednička pesma mi od svega evrovizijskog najviše liči na etno-džez bend Iriao ( 2018).
I ovako neambiciozna i prestaromodna, kakva je, opet je jedna od najboljih pesama od svega što je izabrano do sada. Emotivno zvuči, ali najverovatnije sledi ispadanje u polufinalu.
Meni njihov univerzum takmičenja bude interesantan kao pojava. Skroz u svom fazonu, prečesto pesme za lokalnu upotrebu, ali mi je bilo drago da vidim kako publika i ostali kandidati nakon pobede, podržavaju i pevaju.
(naša publika bi u takvom scenariju verovatno iz protesta napustila salu)
Možda će ih žiri pogurati u finale.
Meni pesma ne leži.
Iolanda i Maro su mi bile u top 10.
Ostajem pri stavu da je lepa i emotivna pesma, ali ovo što smo videli ne možemo nazvati nastupom. Ako suštinski ne promene koncept, definitivno su NQ. U suprotnom, mislim da će ova pesma pronaći put do svoje publike i izvući finale kao borderline.
Vidim da se zbog Nape bojažljivo predviđa nq, ali nije isto. Napa je pobedila u godini kad se verovalo da imaju bolje opcije pa smo bili šokirani, a pesmu su ignorisale najglasnije slay queen fanice ali je imala svoju publiku koja je rasla.
Sad nikog nije bilo briga šta će poslati i ipak su uspeli da razočaraju tako da bi stvarno mogao jedan nq za jednu od mojih omiljenih zemalja, vreme je.
Vidi se da Portugalci prećutno (mada i ne toliko prećutno) bojkotuju ESC po kvalitetu pesama i pobedničkoj pesmi, ranijih godina bi ovo bilo neko 5.-6. mesto na FdC/u
Oni su mi i prošle godine bili za NQ, ali ovo je još slabije, a dok oni stoje ovako na sceni mi daje Hrvatska 2013 vajb. Bolje im je bilo da su se povukli.
Bože, meni je ovo jako lepo i ima dušu, ali stvarno nekonkurentno za ESC u svakom smislu. Volim Portugaliju na Evroviziji ali nije im baš ove godine neophodno finale.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.