pt Portugalija 2026: Bandidos do Canto - Rosa

Realno je, imaju javljanje žirija svakog regiona posebno i plus glasove publike.
Trenutno je revijalni deo u toku, a i glasanje publike još traje. :)

Gledati njih je oduvek bio svojevrsni nivo mazohizma, pogotovo sada kada su se praktično samo 2-3 izvođača pozitivno izjasnila oko učešća. :ROFLMAO:

Više mi se dopada glasanje publike, recimo da su mi Bandidosi najslabiji od TOP5 njihovog. Andrea se baš vidi da je publika "provukla" u finale, kod žirija poslednji, publici TOP4.

Pobedili Bandidosi, bolje po ex-Yu svakako. :D 10 od žirija i 12 od publike. :)

Pobednička pesma mi od svega evrovizijskog najviše liči na etno-džez bend Iriao ( :ge: 2018).

I ovako neambiciozna i prestaromodna, kakva je, opet je jedna od najboljih pesama od svega što je izabrano do sada. Emotivno zvuči, ali najverovatnije sledi ispadanje u polufinalu.

Fina baladica, verujem da će se nekako provući u finale ovo.

Prelijepa pjesma, nenastup očajan.
Ako to lijepo srede i prenesu emociju pjesme na ekran, prolaze, ako ne, idu kući poslije polufinala

Meni njihov univerzum takmičenja bude interesantan kao pojava. Skroz u svom fazonu, prečesto pesme za lokalnu upotrebu, ali mi je bilo drago da vidim kako publika i ostali kandidati nakon pobede, podržavaju i pevaju.
(naša publika bi u takvom scenariju verovatno iz protesta napustila salu😂)
Možda će ih žiri pogurati u finale.
Meni pesma ne leži.
Iolanda i Maro su mi bile u top 10.

Ostajem pri stavu da je lepa i emotivna pesma, ali ovo što smo videli ne možemo nazvati nastupom. Ako suštinski ne promene koncept, definitivno su NQ. U suprotnom, mislim da će ova pesma pronaći put do svoje publike i izvući finale kao borderline.

Vidim da se zbog Nape bojažljivo predviđa nq, ali nije isto. Napa je pobedila u godini kad se verovalo da imaju bolje opcije pa smo bili šokirani, a pesmu su ignorisale najglasnije slay queen fanice ali je imala svoju publiku koja je rasla.

Sad nikog nije bilo briga šta će poslati i ipak su uspeli da razočaraju tako da bi stvarno mogao jedan nq za jednu od mojih omiljenih zemalja, vreme je.

U terminologiji FSC/a: lepo i dosadno

Vidi se da Portugalci prećutno (mada i ne toliko prećutno) bojkotuju ESC po kvalitetu pesama i pobedničkoj pesmi, ranijih godina bi ovo bilo neko 5.-6. mesto na FdC/u

Oni su mi i prošle godine bili za NQ, ali ovo je još slabije, a dok oni stoje ovako na sceni mi daje Hrvatska 2013 vajb. Bolje im je bilo da su se povukli. :ROFLMAO:

Bože, meni je ovo jako lepo i ima dušu, ali stvarno nekonkurentno za ESC u svakom smislu. Volim Portugaliju na Evroviziji ali nije im baš ove godine neophodno finale.

Back