Poslovi

Od danas i zvanična informacija - minimalac od 1. januara 47.154 dinara

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o visini minimalne cene rada za period januar–decembar 2024. godine, prema kojoj će minimalna cena rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za narednu godinu biti povećana na 271 dinar po radnom času.

Kako se navodi u saopštenju, to znači da će minimalna cena rada umesto dosadašnjih 230 dinara biti povećana na 271 dinar po času, što je povećanje za 17,8 odsto.​
➡️ https://www.rts.rs/lat/vesti/ekonom...u-o-minimalcu--od-1-januara-47154-dinara.html

Isto, mada sam uglavnom najproduktivniji na poslu upravo ponedeljkom, a kad je petak razmisljam samo o vikendu.

Meni je zato bilo lepo sto sam radio utorak-subota na proslu poziciju, nekako sam preskoknuo taj ruzan osecaj pred ponedeljak, nije mi bilo toliko lose pred utorak.

Isto, mada sam uglavnom najproduktivniji na poslu upravo ponedeljkom, a kad je petak razmisljam samo o vikendu.
Zato treba uvesti četvorodnevnu radnu nedelju, pa od petka do nedelje da budemo slobodni :) Produktivnost na nedeljnom nivou ne mora nužno biti lošija u tom slučaju.

To zvuci previse dobro da bi bilo moguce kod nas, mi jos ne mozemo ni da ogranicimo rad nedeljom.

• Like
Reactions: Mrm
Mene i dan danas podjednako uznemiri pomisao i na ponedeljak (iz razloga koje ste naveli), ali i na septembar, jer, kada su prošle školske traume, došle su one sa jurenjem uslova u tom periodu. 😅

Isto, ponedeljak i utorak kidam na poslu koliko sam produktivan, sreda mi je uglavnom pakao, nit' tamo, nit' ovamo, u četvrtak pričam "Ali bar je sutra petak" i petak je petak.

Ne znam kolika je plata, prijaviš se pa kada odeš na razgovor i saznaš. Primera radi, videh da je za pomoćnog radnika u magacinu za ruske markete MERE plata između 60 i 75 hiljada dinara. Valjda je u Mercatoru S nešto bolja, mada ne verujem da je iznad 100k dinara. Inače, ima ljudi kojima odgovara to, rade u oblasti trgovine, ali ne direktno sa krajnjim kupcima.

Sutra ću da predam za konkurs za posao u Ministarstvu za EI, nema ništa od toga, ali moram malo da krenem da me vide na drugim mestima da se pojavljujem, a i baš me interesuje koja bi pitanja bila ili zadatak ako bude pismeno proveravanje kod posebnih funkcionalnih kompetencija...

Španija je iznad nas... Ništa, cepaj dalje... 🙃🤭

Menščini da ovde veliku ulogu igra činjenica da kod nas mladi uglavnom ne rade dok ne završe sa obrazovanjem. Ja nisam radio dok nisam završio faks, znači počeo da radim nakon mastera u 24. godini tek. 💀 I niko mi nije rekao da to nije normalno haha.

Poslali su mi neke momke danas iz Kancelarije za KIM, i oni treba nešto da donesu, da radimo, 22, 23 godine, svi Replay patike, farmerke, 30 000, 40 000 rsd.. Od pp plata imaju to sigurno.. Obožavam.. 💥🤓😍🤭🤭

Sad sam saznao da će koleginica vrv na službeni put u Oktobru ili Novembru, u Italiju, sa mešovitom delegacijom iz drugih ministarstva.. Maaa znaš šta, a ja ću da radim izbore... Tako ću bolovanje da otvorim, *ebe mi se i za pare i za sve više.. 😤😤😤😤😤

Pa možda i tebi daju da ideš u Bosnu zbog izbora, i eto službenog puta. Desilo se par puta u prošloj firmi da su neke kolege išle na sliužbeni put (iako nisu bili neophodni) na Maltu i u London, ja nisam, ali šta da se radi. Izbori su kao slatka avantura :LOL:

Back