Poslovi

Sledeće sedmice vrv u Petrovac na Mlavi jedan dan ili Kučevo ili Majdanpek, neka od tih opština, koja ima uvek puno prijava za glasanje dijaspore..
A jedan dan Ljubovija ili Mali Zvornik....

Jamie's Italian, lanac restorana italijanske hrane Džejmija Olivera, se otvara uskoro u Beogradu na vodi. Na linku ispod možete naći tačan datum i da se prijavite za posao. Ima nekoliko otvorenih pozicija. 👨🏼‍🍳

https://www.jamiesitalian.rs/en/ji-serbia/
Otvoreno pre neki dan! U četvrtak čini mi se! 😍
Neke kolege su išle već.. Ja ne stižem još nikako..
Bio sam u Budimpešti, vrhinski je.. 👌🤤

Zar u četvrtak nije bio samo otvoreni dan za zapošljavanje? Bio prilog na RTS-u da došli kandidati, popunjavali upitnike, bili neki prvi razgovori. Rekoše da iz budućeg restorana nisu davali izjave ali nezvanično otvaranje se očekuje u februaru ili martu. Da nisu kolege išle da traže nov posao? :D

• Haha
Reactions: Mrm
Zar u četvrtak nije bio samo otvoreni dan za zapošljavanje? Bio prilog na RTS-u da došli kandidati, popunjavali upitnike, bili neki prvi razgovori. Rekoše da iz budućeg restorana nisu davali izjave ali nezvanično otvaranje se očekuje u februaru ili martu. Da nisu kolege išle da traže nov posao? :D
Ahahaha, izgleda sam pogrešno razumeo priču.. Ovih dana sve sa pola mozga upijam, toliko informacija ima da će mi glava eksplodirati...

Do 6. decembra traje prijava za program "Moja prva plata". Mogu se prijaviti mladi do 30 godina starosti, sa završenim srednjim ili visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva ili sa manje od 6 meseci istog. Redovni učesnici i studenti do navršenih 26 godina ne mogu da učestvuju u ovom programu.

Program se sprovodi preko Nacionalne službe za zapošljavanje, pa je neophodno da kandidati budu tamo prijavljeni kao nezaposlena lica (ne mora odmah, ali u slučaju da vas poslodavac odabere, pre potpisivanja ugovora, morate se prijaviti). Program traje 9 meseci, ne zasniva se radni odnos, već se zadržava status nezaposlenog lica.
Angažovanim licima na ime novčane naknade Nacionalna službe za zapošljavanje isplaćuje sredstva u ukupnom mesečnom iznosu od:
  • 28.000,00 dinara za lica koja se osposobljavaju sa srednjim obrazovanjem,
  • 34.000,00 dinara za lica koja se osposobljavaju sa visokim obrazovanjem.
Pored ovih iznosa, poslodavac može da isplati dodatna sredstva, ali najviše u iznosu koji isplaćuje i NSZ. U ovom slučaju, poslodavci kod kojih se obavlja obuka, plaćaće samo porez, bez doprinosa za socijalno osiguranje (pokriven je jedino slučaj povrede na radnom mestu).

Izbor kandidata vrši isključivo poslodavac.

Sve informacije i prijava se obavlja putem portala ➡️ mojaprvaplata.gov.rs.
Klikom na Pozicije u meniju, videćete spisak svih poslodavaca kod kojih se možete prijaviti, koliko lica primaju i koliko se kandidata do sada prijavilo na oglašene pozicije.

Na forumu imamo dosta mladih, pa eto prilike da steknu neko radno iskustvo, a usput nešto i zarade.​

Koja je to glupost , crcu. Em diskriminise one preko 30 koji prvi put traže , em ovim nesrećnicima ništa ne rešava što se tiče zaposlenja jer što bi ih primali u radni odnos kad mogu svake godine da uzimaju radnike koje država plaća i time dobiju radnu snagu za džabe. Bukvalno dinar ne daju za tog radnika u budžet, a dobiju besplatnu radnu snagu.

Sve gde su kriterijumi i godine starosti je na neki način diskriminacija, ali pretpostavljam da nismo jedina zemlja koja ih ima. I ona davanja novca samo za stanovnike mlađe od 30 godina, i razne subvencije za parove i mlade opet do tako neke granice, ali šta da se radi...

Program "Moja prva plata" je dobar za one koji imaju manje od 30 godina, završili su sa školovanjem, ali ne uspevaju da nađu posao, pa bolje je i ovo, nego da sede kući. Naučiće nešto a i zaradiće da imaju bar za svoje potrebe, te doprinesu kućnom budžetu. Ima i toga što Endrega kaže, da neki poslodavci tako imaju korist, ništa ili nešto minimalno plate, a opet im ok, dok nekima ljudi bez iskustva ne bi završavali posao, ne bi mogli da se oslone na njih, pa samim tim ni ne učestvuju u ovome, već se odlučuju da regularno plate radnike. U svakom slučaju, ima dosta pozicija, na mnogima stoji 0 prijavljenih kandidata, tako da deluje da tu nema neke konkurencije i da se relativno lako može ući u program. Ovo je u stvari neki vid prakse, a bolje imati tu mogućnost kako bi se došlo do prvog radnog iskustva, nego nemati kao u ne tako davnoj prošlosti.​

Јбт ово да се убијеш, ми дежурамо дању ноћу, буквално се распадамо, а конзулат у Истанбулу који ми хитно треба, док трају пријаве за гласање се јавља стандардно од 09:30 до 13:00 часова по турском времену, чак и СЛУЖБЕНО!! :mad:(n) пакао....

Pa dobro šta, šta si očekivao ? Bar te nisu slali da nudis cveće ljudima ispred trezora.
Očekivao sam da kao većina konzulata barem imaju neko dežurstvo ili da se javljaju malo duže od tog čudnoog radnog vremena, a pogotovu što šalju brdo neispravnih zahteva za glasanje, koje im vraćam uredno....

Drago mi je da se malo trgnula ova tema, letos smo najvise pisali ovde :giggle:

Ja sutra imam tim bilding. Očekujem da će mi biti zabavno, vode nas u escape room.

Back