Poslovi

Ja i ne mislim na normalne situacije i normalne države, kod nas je to čista glupost što je izjavio. Nek skinu ljude sa minimalne plate, pa onda može pričati tako nešto.

Svakako bi trebalo da nekako zabrane da se zloupotrebljava minimalac i da se pruži dokaz da je firma stvarno u problemu, pred stečajem i slično. Ipak onda dolazimo u situaciju da opet treba odrediti neku granicu, možda da bude jednaka toj minimalnoj korpi, ali to bi možda za posledicu imalo više otkaza jer neki privrednici neće moći da plate toliko radnike ili bi promenili kriterijume za tu korpu i napravili je još siromašnijom kako bi se statistička računica uklopila. U tom izveštaju oni porede i kupovnu moć sada i npr. 2000. godine i kažu da sad može mašina za veš da se kupi za manje od polovine prosečne plate a da je pre 23 godine trebalo skoro 6,5 plata. Budalaštine.

Ako bi se dozvolilo bilo šta veće od minimalca onda bi opet to zloupotrebljavali i davali 100 dinara više, kao što toliko daju za regres i topli obrok, čisto da ispune formu.

Mislim da ce se to polako promeniti kroz godine, ali i drzava mora biti efikasnija u podizanju minimalne cene rada. Usled inflacije sada su npr. mnogi poslodavci u trgovinskom sektoru bili prinudjeni da podignu plate koje su bile nesto iznad minimalca.

Jesu ali ne puno, tek malo više od minimalca (50-60k), a neki i dalje drže radnike na minimalcu zvanično i deo im daju na ruke, da bi manje platili porez i doprinose.

Ja sam na godišnjem odmoru ali se ne osećam tako zbog obaveza pritom izgleda nigde neću moći da odem ,a bio je plan. Sve u svemu plakao bih na sav glas..Treba mi promena sredine na 5 dana makar.

Idi bar na neki jednodnevni izlet ako ništa drugo. Valja promeniti sredinu.

Nije ni septembar, a već imam poluhaos na poslu...
Sad pominju izbore ranije, odnosno mogućnost istih...užas...

Meni šefica ide na odmor naredne dve nedelje, pa će biti malo više posla, ali radujem se masi drugih stvari koje će se izdešavati u naredne dve nedelje i to me smiruje. :D

• Like
Reactions: Mrm
Šta bi sa onim rešenjem? @Mrm
😭 Ništa radiće se opet....da je konzulat u Cirihu, znao bih koga da zovem da odmah srede bez "pompe" bez problema...jer tamo su ti kod Mihaila Šaulića sve ono kao ovde, trange frange...😂😂 a u Bernu u ambasadi, glumeeeeee ludilo.....tamo sekrtetarica glumi da je Vučić, a zamisli ambasador... 😂

*Mihajlo pardon... 😂

Kod Mihajla je top u Cirihu, većini, oni imaju odbor SNS tamo u Cirihu rade stranku više pred izbore, on im tad traži baš za sns dijasporu dosta, na poslu ne moraju ništa da rade, vidim stalno sede negde po nekim restoranima, kafićima kad nisu izbori, *ebe im se.... 😂😂😂😂

Uplatio nam šef ChatGPT 4, sad ćemo imati još tačnija predviđanja finalista na FSC ahahaha

Malo da se pozabavimo statistikom zarada u Srbiji za mesec jun 2023.

Prosečna zarada u Srbiji: 85.539 dinara neto (118.025 bruto).
Medijalna zarada u Srbiji (što znači da je 50% zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa): 65.358 dinara neto (90.282 bruto).

Prosečna zarada u javnom sektoru: 87.063 dinara neto (121.110 bruto)
Prosečna zarada van javnog sektora: 84.923 dinara neto (116.780 bruto)

Prosečna zarada po regionima

Jun2023_zarada_regioni.jpg

Rang lista prosečnih zarada po oblastima

Jun2023_zarada_oblasti.jpg

Rang lista prosečnih zarada po opštinama - prema opštini prebivališta
Među prvih 10 nalazi se 9 beogradskih opština.

Jun2023_zarada_opstine.jpg

Rang lista prosečnih zarada po oblastima delatnosti

Jun2023_zarada_oblastirada.jpg

Prosečne zarade u javnom sektoru

Jun2023_zarada_javnisektor.jpg

A nama ništa.. 😡😤 Trebalo bi do kraja godine 12,5 %, ali mislim da će biti 10%....jezivo...

Back