Predlozi i utisci o forumu

Zbog toga što je zlonameran i ima nameru da provocira bez razloga. Kome se nešto ovde ne opada, slobodno može da ne dolazi, a ne da pljuje i podsmeva se onima koji se trude da održe forum u funkcionalnom stanju.

Ne podsmevam se, niti pljujem, samo iskazujem svoj utisak, to što se on tebi ne sviđa, nije moj problem. Tebi je svako neslaganje sa tobom ravno provociranju.

Svakako, ne moram više da dolazim kad mi se ne sviđa ovde, slažem se apsolutno. Uživajte.

Naravno da ne moraš dolaziti i nastaviti sa provokacijama na svakom koraku. Prvo pođi od sebe, pa onda procenjuj druge. Ima dosta ljudi koji se ne slažu sa mnom po raznim pitanjima, pa to izlože konstruktivno, bez ikakvih provokacija kao što ti radiš, tako da ti konstatacija nije na mestu.

Nisam se oglašavao ovde, ali moram reći da apsolutno podržavam ukidanje te famozne lobanje, koja nije trebala da predstavlja ništa drugo do povremenu reakciju na mišljenje dijametralno suprotno našem. Naravno, kako ovde postoje pojedinci koji prave od muve slona, morala se i takva jedna banalna stvar zloupotrebiti. Šta reći.
Nek se niko ne nađe uvređenim, ali mi se čini da je forum postao spoj tzv. "shitpostinga" i ljudi koji nisu do kraja ovladali onlajn komunikacijom.
Upravo. Ni ja nemam nameru da bilo koga prozivam, ali izgleda da je poenta u tome da se napiše gomila ispraznih postova-odnosno da se mnogo priča, a zapravo vrlo malo toga istinski kaže. Tako da moderatori-za ovaj potez apsolutno imate pokriće. (y)

Nisam se oglašavao ovde, ali moram reći da apsolutno podržavam ukidanje te famozne lobanje, koja nije trebala da predstavlja ništa drugo do povremenu reakciju na mišljenje dijametralno suprotno našem. Naravno, kako ovde postoje pojedinci koji prave od muve slona, morala se i takva jedna banalna stvar zloupotrebiti. Šta reći.

Upravo. Ni ja nemam nameru da bilo koga prozivam, ali izgleda da je poenta u tome da se napiše gomila ispraznih postova-odnosno da se mnogo priča, a zapravo vrlo malo toga istinski kaže. Tako da moderatori-za ovaj potez apsolutno imate pokriće. (y)
Neko spomenu to što nemamo priliv novih članova, ali ne znam koliko su nekom sa strane privlačne predpubertetske rasprave, polupismeni postovi, nervni slomovi po tastaturi i izlivi niskih strasti 🤔

Pa evo ja sam upravo to napisao za nove članove aii shvatam ih što samo nemo posmatraju.

Po mom mišljenju sve što je urađeno povodom lobanje je kontraproduktivno.

treba da se kažnjavaju pojedinci koji ne znaju da barataju sredstvima online diskusije, a ne ceo koncept.

Još malo sam na 2k postova za godinu i po dana na forumu. ( feb 2022 - sept 2023) Pa i malo je, realno. Fali mi još nekih 20-ak postova mogao bih malo da spamujem sutra kada se odmorim..

Smarate sa lobanjama. Who cares, pa ne dolaziš zbog njih na forum. Počeću da mislim da stvarno nemate pametnija posla..
ako je who cares ne znam zašto je moderacija napravila famu oko toga :giggle:

jednostavno privremeni ban za one koji je lupaju bez konteksta i pičimo dalje

oni što se najviše bune za lobanju su u ogromnoj većini slučajeva upravo oni što forumsku diskusiju zatrpavaju fekalijama

Znači, da vidim da li sam dobro razumela. Radije biste da se banuju ljudi, samo da bi mogla da se koristi jedna obična reakcija koja nije ni trebalo da bude uvedena? Koji poremećen sistem..Ne znam ni kako to da nazovem..:unsure:

Znači, da vidim da li sam dobro razumela. Radije biste da se banuju ljudi, samo da bi mogla da se koristi jedna obična reakcija koja nije ni trebalo da bude uvedena?
lobanja nije problem, već posledica

u FSC godinama lobanja je tu bila 241. do 246. izdanja bez ikakvih problema, sve super i većini simpatična nova reakcija na komentar (koja ima svrhu, ukazati na neki WTF događaj)

onda je odjednom od 247. sve krenulo u tri lepe i sad odjednom zbog niza kontroverzi traži se krivac u nekoj banalnoj reakciji na post kao da je ona razlog što Lignjoslav ima emotivne izlive na svakoj temi ili što Androga lupa random reakcije na sve moguće postove ili što neki forumaši svoje lične prepirke rešavaju preko foruma.

Može i bez lobanje kao što je moglo pre nje, nije problem. Problem je manjak principijelnosti.

Radije biste da se banuju ljudi
mislim da bi to bilo skroz prikladno ukoliko imaju prijave drugih forumaša

Last edited:
Opet kazem, takvim nakaradnim smajlicima i mrtvackim lobanjama nije mesto ovde, da ih nije bilo ne bi se ni pisalo o ovome sada.

lobanja nije problem, već posledica

u FSC godinama lobanja je tu bila 241. do 246. izdanja bez ikakvih problema, sve super i većini simpatična nova reakcija na komentar (koja ima svrhu, ukazati na neki WTF događaj)

onda je odjednom od 247. sve krenulo u tri lepe i sad odjednom zbog niza kontroverzi traži se krivac u nekoj banalnoj reakciji na post kao da je ona razlog što Lignjoslav ima emotivne izlive na svakoj temi ili što Androga lupa random reakcije na sve moguće postove ili što neki forumaši svoje lične prepirke rešavaju preko foruma.

Može i bez lobanje kao što je moglo pre nje, nije problem. Problem je manjak principijelnosti.

mislim da bi to bilo skroz prikladno ukoliko imaju prijave drugih forumaša

Naveo si sasvim dovoljno dobar razlog zašto je njeno uklanjanje sasvim opravdano (zbog toga je bila zrela za uklanjanje i mnogo ranije, a na prvom mestu nije ni trebalo da bude uvedena). A i to što se koristila za sve i svašta, svakako nije išlo u prilog tome da treba da ostane. Što se tiče ličnih prepirki, mogu da pričam isključivo u svoje ime, ja pokušavam da reagujem kada procenim da za to ima potrebe, a valjda ste i svi vi, na prvom mestu dovoljno odrasle persone da se uzdržite od detinjastog ponašanja i da svoje nesuglasice zadržite na privatnom nivou i ne terate sve ostale da učestvuju, čitajući o njima. Ne možete uvek biti, u fazonu, e ajde ja ću da se pokačim sa tim i tim javno, baš me briga, moderatori i admini su tu, oni mogu da povedu računa.:unsure:

Pa report administratoru nije nužno jednak tome da mora da dovede striktno do bana, i tu postoje određena pravila valjda.

Nebitno, uklonjena je i gotovo.

Ono što me smara je to potenciranje da je uklonjena zbog zloupotrebljavanja. To uopšte nije tačno. Što onda ne prostudiramo da li se zlopotrebljava "lajk" ili "haha smajli"?
Većina postova koja su dobijali lobanje su to zaslužili. To što neko ne može da shvati da lobanja na post ne znači da nekog mrziš već je samo WTF reakcija je druga stvar. I to kažem kao neko ko je dobio prilično veliki broj lobanja.

Lobanja je uklonjena zato što se nekima nije dopadala. I to je tako.

treba da se kažnjavaju pojedinci koji ne znaju da barataju sredstvima online diskusije, a ne ceo koncept.
Kada bismo to radili, a zaista nemam nameru time da se bavim, i ti bi bio kažnjavan jer si ih stavljao svuda redom. To što ti misliš da je to sve u redu, ne znači da je tako. Zašto su neki dali samo par lobanja i nisu smatrali da treba više, a ti 517?

To uopšte nije tačno.
To JESTE tačno. A i forumaši ne vide ni pola onoga čega se ja kao administrator nagledam, što preko prijava koje mi stižu, što u postovima koji se potom brišu (nekad su ih i forumaši brisali dok to nismo onemogućili). Lajk i lobanja ne mogu ni približno da se stave u isti koš, ni vizuelno, niti po značenju.

Lobanja je uklonjena zato što se nekima nije dopadala. I to je tako.
Zavisi iz kog ugla posmatraš. Sa jedne strane sasvim je normalno da se nekima nije dopadala, pa skoro za šta god da se uhvatiš na forumu, uvek će biti nekih kojima se to neće dopasti. Sa druge strane, nije tačno da je zbog toga uklonjena. Valjda ja znam zašto sam je uklonio i obrazložio sam to nedvosmisleno.

I dosta više o toj reakciji. Nećemo više diskutovati o tome.

A oćemo li možda u budućnosti dobit neku novu reakciju s kojom bi reagirali na gluposti koje se pišu po forumu? Recimo 🙄 bi bila možda najprikladnija, da se ovi osjetljivi ne uvrijede toliko kao na lubanju, a opet mislim da dobro opisuje emociju koju imamo mi koji bi dali tu reakciju

Ne znam, videćemo. Sada je potrebno da se smire strasti. Mnogima nešto smeta i jedva čekaju da prenesu negativnost na druge, bilo kroz postove ili preko lobanja i prevrtanja očiju. Pojedincima je to izgleda i smisao dolaska na forum, a to je veoma pogrešno. Zbog njih ispada da treba ograničiti na 5 negativnih reakcija mesečno, pa neka ih raspodele kako znaju.

Back