Predlozi i utisci o forumu

Zašto su neki dali samo par lobanja i nisu smatrali da treba više, a ti 517?
Zato što ne borave svi ljudi jednako na forumu

Lobanja je uklonjena zato što se nekima nije dopadala. I to je tako.
Suština 👆

Danas lobanja, sutra neka druga reakcija, prekosutra nešto treće i tako nadalje

Last edited:
Podsjetio me Petar svojim fotkama s novog mobitela na nešto što sam već ranije htio pitati ali zaboravio - postoji li kakva mogućnost da dobijemo temu Fotografije, obzirom da nas, vjerujem ima ovdje više koji volimo fotografirati pa da okačimo pokoji zanimljiv trenutak koji zabilježimo? :) Nešto mi zvoni da smo na starom forumu imali nešto takvo?

Zato što ne borave svi ljudi jednako na forumu
Naravno da nije to jedini razlog. Evo ja sam na forumu često kao i ti, pa nisam podelio ni deseti deo lobanja kao ti. A ima i aktivnih članova koji je skoro nisu ni koristili ili veoma retko.

Podsjetio me Petar svojim fotkama s novog mobitela na nešto što sam već ranije htio pitati ali zaboravio - postoji li kakva mogućnost da dobijemo temu Fotografije, obzirom da nas, vjerujem ima ovdje više koji volimo fotografirati pa da okačimo pokoji zanimljiv trenutak koji zabilježimo?
Može, otvoriću u toku dana.

A zašto bi uopšte trebalo biti uvedena bila kakva reakcija da bi neko negativno reagovao na nečije "gluposti" koje je neko napisao? Ono što ti se ne dopada napisano na forumu jednostavno ignorišeš ili ako već ne možeš, onda odgovoriš na taj post u skladu sa pravilima ponašanja na forumu.. Istina je da sam davao lobanje, dobijao sam i ih ja, ali smatram da se može i bez njih... Sasvim su dovoljni ☹️😡 kao negativne reakcije...

@Miloš pa da, ali onda je skroz bespotrebno komentarisati ko je koliko reakcija ostavio. Nebitno da li se ta reakcija zove lobanja ili haha.

Ima ljudi koji prosto ne reaguju na postove čak ni sa lajkom. Ja recimo lajkujem veliki broj postova sa kojim se slažem. Da li to znači da ih zloupotrebljam i da bih trebao da smanjim? To je skroz individualna stvar i ne može se koristiti kao reper za bilo šta.

Lajk je pozitivna reakcija, lobanja ne... Poređenje nema smisla. U krajnjem slučaju uvesti dislajk 👎 i to vam je mnogo..

• Like
Reactions: Mrm
I dalje se vodi diskusija o lobanji #emojipopsakandilom
Evo vam svima po jedna 💀🤣

Da, ne može se ipak lajk uspoređivat sa lubanjom jer je lajk pozitivna reakcija, i to je ljudima okej i nikome to neće smetat, problem je što se neki jednostavno ne znaju nosit sa negativnom reakcijom i kritikom, nemaju tu emocionalnu zrelost da kad dobiju lubanju pređu preko toga kao da ništa nije bilo, nego umjesto toga počinju dramit, svađat se, ponašat se kao klinci od 10 godina itd, nije ovaj forum jednostavno spreman na takve reakcije i zato je u redu što je lubanja uklonjena, ima mi smisla takva odluka.

A oćemo li možda u budućnosti dobit neku novu reakciju s kojom bi reagirali na gluposti koje se pišu po forumu? Recimo 🙄 bi bila možda najprikladnija, da se ovi osjetljivi ne uvrijede toliko kao na lubanju, a opet mislim da dobro opisuje emociju koju imamo mi koji bi dali tu reakciju
u suštini može i to ako je baš specifično lobanja problem (mada ne vidim što bi bilo koji emoji bio problem sam po sebi)

ipak ne verujem i da će to pošto je očito pokazano da ima podosta labilnih karaktera kojima nije potrebno mnogo da se uzdrmaju, pa moraš svaku bačenu reakciju ili svaku izrečenu reč da meriš na kašičicu

Šta ko ima negativno da reaguje ili da me kritikuje (!?) zbog nečega napisanog na forumu ako nikoga to napisano ne vređa lično? Ova vaša kuknjava deluje detinjasto, niste ništa bolji...

@Ro97
I nisam imao nameru da ih upoređujem već da ukažem na to da neki ljudi prosto ne reaguju na postove čak ni sa lajkom. Jer se ovde pominje kako su neki dali 500 lobanja, a neki 10. Pa mislim, to je individualna stvar i ne može da se koristi kao reper za etiketiranje nekoga da zloupotrebljava.

Komentarisano je na zahtev forumaša više puta, a ne zato što sam ja lično to želeo. Da se ja vodim samo svojim željama, štošta bi bilo drugačije, a negativnih pojava bismo imali na nivou statističke greške.

Kad sam rekao da je zloupotrebljavano, nisam tu mislio samo na brojčano stanje, već na to da su se delili i tamo gde realno nema povoda (znam, uvek će neko reći da iz njegovog ugla ima), ali pre svega jer su se neki međusobno častili tim reakcijama. Kao što vidiš, dosta forumaša se i javno izjasnilo da je dobro što su ukinute, pa zaista nema potrebe dalje diskutovati na tu temu. Lajk znači da ti se nešto dopada, da se slažeš sa napisanim i slično, tj. ima pozitivno značenje, a pozitivnost je daleko više dobrodošla od negativnosti, koja može da se izrazi na drugi način ako baš mora, bilo preko angry i sad smajlija ili pisanjem. Dobijao sam i više puta prijave forumaša, kada neko iz čistog mira krene da im deli lobanje i na nove i na stare postove. Ako pitate, zašto možda reakcije nisu ukinute samo određenim forumašima, razlog je opet prilično jasan, dosta ih je bilo, i uvek se neki novi "negativac" može pojaviti. Verujem da možemo itekako dobro da funkcionišemo i bez lobanja.​

mislim da ovako gledano nema smisla uopšte ni da postoje reakcije, nek piše svako šta oće pa se lepo svaki post jednako vrednuje. Ako je to cilj nek bude tako

Nema smisla ukidati reakcije, na starom forumu ih nismo imali, pa smo gomilali postove tipa "Slažem se", "Bravo" i sl. Ovako je dosta elegantnije samo lupiti lajk.

Od svega što je predlagano mislim da je taj dislajk jedina elegantna reakcija, tu nema šta ko da se ljuti. Dobio si dislajk i ćao. Ali razumem da admini ne žele negativne reakcije neko vreme.

Kad sam rekao da je zloupotrebljavano, nisam tu mislio samo na brojčano stanje, već na to da su se delili i tamo gde realno nema povoda (znam, uvek će neko reći da iz njegovog ugla ima)​
osoba koja je delila lobanje bez povoda je postala najveći zagovornik ukidanja iste, koja je podelila skoro 1000 lobanja

Dobijao sam i više puta prijave forumaša, kada neko iz čistog mira krene da im deli lobanje i na nove i na stare postove.​
nek se lepo kaže da je Androga kmečao da ne bude "neki forumaši". Nemoj da se lažemo.

Nema smisla ukidati reakcije, na starom forumu ih nismo imali, pa smo gomilali postove tipa "Slažem se", "Bravo" i sl. Ovako je dosta elegantnije samo lupiti lajk.

Od svega što je predlagano mislim da je taj dislajk jedina elegantna reakcija, tu nema šta ko da se ljuti. Dobio si dislajk i ćao. Ali razumem da admini ne žele negativne reakcije neko vreme.
Slazem se, ne treba ukidati nista. A dislajk je top predlog. Ako i to bude smetalo ljudima onda stvarno nemam reci koliko ste osetljivi. Najbolje onda kupiti jedno stakleno zvono da se pod njim zivi. Sasvim je u redu da se neko ne slaze sa tvojim misljenjem.

Back