si Slovenija 2024: Raiven - Veronika

https://www.24ur.com/popin/glasba/na-evroviziji-nas-bo-zastopala-ravien.html

"My song will not be sung with an 'operatic extension,' if we can call it that. It will contain elements of classical music, but I would not label it as some kind of operatic crossover genre. The song with which I will represent myself at Eurovision was not created specifically for EMA or Eurovision. When the opportunity to participate arose, I delved into my upcoming EP Sirens, and Veronika seemed most suitable."

Ja se samo nadam da neće biti nešto previše čudno pa da izvisi kao Portugal 2019 ili Latvija 2017, ali mislim da će se ovo svidjeti ljudima koji će gledati Evroviziju.

Je l' moguće? :D Legenda o Veroniki Desinićkoj je najpoznatija legenda iz mog kraja, jako je zanimljiva priča i ako joj je to inspiracija, vrh. Sjećam se kad su nas kao klince plašili da se iz dvorca Veliki Tabor gdje je Veronika zazidana noću čuju njeni krikovi 😃

https://hr.wikipedia.org/wiki/Veronika_Desinićka ova istorijska ličnost je bila inspiracija za pesmu, koliko vidim, optužena je za veštičarenje, tako da se nadam nekom ludilu
Kako zanimljiva legenda, nisam imala pojma za tu priču 😍

Inače mi je najbolja Kaos.
Zažarim mi je dobra kao pesma, ali mi je nastup otišao previše u kič, nekako su suviše blještale ciklama kosa i srebrni kostim...

Ovo sad izgleda odlično...

Ne znam šta da očekujem. Njeni prethodni pokušaji su mi bili ok, donekle. Nadam se da neće baš otići u neku krajnost i kič, u suprotnom, može biti dobar entry.

Interesantno, hoću neko spaljivanje na lomači, da pesma zvuči kao bacanje vradžbina, kao kletva.
Obožavam

Jao ovaj tizer obećava. Bio bi red da Slovenija pošalje nešto konkurentno 😍

I meni je zanimljiv tizer, nadam se da ce dobra pesma pratiti ovako dobar spot. Zasto su na kraju odustali od Misje?

Nisam oduševljen (obzirom na njene ranije pesme sa Eme) ali čekam pesmu 😃

Je l' moguće? :D Legenda o Veroniki Desinićkoj je najpoznatija legenda iz mog kraja, jako je zanimljiva priča i ako joj je to inspiracija, vrh. Sjećam se kad su nas kao klince plašili da se iz dvorca Veliki Tabor gdje je Veronika zazidana noću čuju njeni krikovi 😃
Ja priznajem samo jednu Veroniku i nadam se da je o istoj pjesma.

Zanimljiv izbor, čini se da su se potrudili a još je na slovenačkom pjesma, super

I meni je zanimljiv tizer, nadam se da ce dobra pesma pratiti ovako dobar spot. Zasto su na kraju odustali od Misje?
Raiven ubjedljivo imala najviše bodova na konkursu da nije imalo smisla nacionalni izbor raditi

Back