si Slovenija 2025: Klemen - How Much Time Do We Have Left

Konačno okačen pobednički nastup i na YouTube

Očekivano Klemen, ova druga bi se zagubila realno.

Ima mi vajb Majka Posnera u pjesmu Im not dead yet

Slovenija genericno dosadno i srednje zaslozno .

Pa, ne znam na koju foru je dobio toliko glasova, stvarno je nekonkurentan izbor kako god da okreneš. Verovatno ima kredita u odnosu na sve pre sa EME, a moguće i da je tvt na ovakav način hteo da iskaže podršku zato što je pesma lična + žena mu je poznata ličnost.

Znamo kako prolaze slični predlozi na ESC, a prosečan gledalac neće imati vremena i volje da dešifruje sva moguća značenja.

Nisam ispratio slovenački izbor, tako da ne znam kakve su bile druge pesme, ali ovo je…pesma koja postoji?

Ne znam kontekst iza pesme (samo pretpostavljam), ali tekst otprilike suptilan kao Jovana Jeremić, nigde nikakva metafora. Čak mi je nekako i neprijatno od teksta 💀Instrumental su samo 2-3 note na klaviru? Ok? Gde je melodija?

Vrišti mi jednocifren broj poena u PF.

Okej mi je ova pesma, ali bez realno ikakve šanse za finale

U celoj priči, jedino je tekst onako baš potresan i tužan, i tu definitivno mogu da se pronađem kao neko ko je izgubuo tri najuža i nekoliko članova iz šire porodice od te bolesti. Ali u pogledu melodičnosti, pamtljivosti i same pesme koja je čak i ispodprosečna, nema se ništa pohvalno reći. Vrlo forgettable i nekonkurentno i verovatno još jedan od kandidata za bottom 3 u pf-u.

Slovenija može u finale samo ako budu imali neku anti-izraelsku ili Stop war poruku na Evroviziji, pošto su rekli da će u bojkot i potencijalno povlačenje (koje im se ne isplati) ako ovi budu učestvovali...

Ovo je nešto što nikada ne bih očekivao od Klemena. Očekivao sam jednu sprdnjicu i hitčinu, a on došao krajnje ozbiljan i sa veoma ozbiljnim tekstom. Na žalost tu sve i staje sa tom pesmom jer u ovom slučaju Slovenija pesme nema.

Ovde je i više nego izgledan jednocifren broj poena.

Ne znam koliko je ovo woke, ovako nešto se uvek smatralo nekulturnim i neumesnim. Ne znam da li je za diskvalifikaciju, ali da je ružno, ružno je. Pritom, treba malo pročitati o istoriji “blackface” koji je koristio karikature crnačkih crta lica i boje kože kako bi propagirao propagandu o tome kako su glupi, naivni, neobrazovani i time se “pravdalo” ropstvo.

Mi nismo crnci tako da nemamo šta mi tu da se pitamo. Ako je nekom ko je crn ovo uvredljivo, onda je uvredljivo. Ne možemo mi postavljati standarde.

Recimo viđao sam dosta Italijana na društvenim mrežama koji su pričali da nisu woke ali da ih malo vređa pesma Tomija Keša iz Estonije, jer propagira stereotipe o Italijanima.

Last edited:
Back