si Slovenija 2025: Klemen - How Much Time Do We Have Left

Uvek me ovo podseti na konstantna pitanja srpskim sportskim trenerima kad dolaze klubovi iz Engleske o rasizmu, a tamnoputi fudbaleri i kosarkasi su obicno najvoljeniji igraci 😂

Meni je i dalje presmijesna cinjenica da je uvreda prikazati afroamerikanca kao afroamerikanca 😂 Teški nonsens. Ne bi li bilo uvredljivije da ga prikažeš kao bijelca?

Nama je to uglavnom nešto nejasno. U Americi nažalost je drugačija priča. Rasizam kao takav poprima druge oblike u Americi nego kod nas. Nažalost i ta super woke kultura dolazi od tamo uglavnom, ali ne možeš da guraš tudje probleme nekome kao ni rešenja za te probleme koji zapravo ovde ne postoje. Jesu Evropljani rasisiti ka Romima i možda nema svaka nacija baš super otvoren stav ka ljudima drugih boja kože, ali toliko otvoren i zlonameran, pa i glup rasizam se nalazi samo u Americi otprilike.

Primer rasizma u Srbiji je kada Olga Odanovic u Vojnoj akademiji igra Romkinju sa karikaturalnim naglaskom i obojenom kožom.

Ovo u Sloveniji nije.

Ја сам једном упао у дискусију око Кнеза у ТЛЗП кад је био Мери Џеј Блајџ, ликуша нас испљувала као 'затуцани Балкан, стално се извлаче да су јадни и убијени у појам а овакве ствари раде, постоји Интернет, могу да се образују' ајде жено олади

Исто ЕВ фан

Zato sam odustao od X-a i od Discorda što se ESC stvari tiče, retko pročitam nešto i to ne svojom voljom. Pregazilo me vreme i neka je. :D

Meni je lepa pesma jako. Mislim skroz moj stil i ono što inače slušam. I dalje će mi od njih Maja Keuc biti najbolja a onda Zala kralj & Gašper šantl i ako ovo ima potencijala da poraste :D.

Svaka čast Slovencima na izboru. Nadam se da ide do finala!

Meni je prva asocijacija na Klemena ona njegova prezentacija glasova u finalu 2011-e kad je pri dodjeli poena Srbiji pokazao tri prsta... 😂
Emotivna stvar koja može natjerati čovjeka da se zapita o smislu svog života lol, čovjek ima nevjerovatno prodorne oči i upečatljiv scenski izričaj, iako je za mnoge ovo prežvakana i kliše tema a pjesma im se čini dosadnom ja ih ne bih tek tako otpisao bez obzira što su polufinala televoting only, vrlo lako bi mogao biti ovogodišnji Dons.

Da je ovo neka 2015-a (ili neka druga message songs godina) Slakonja bi bio konkurent za top 10, za Bazel im treba neka žešća akrobatika na sceni da ih podigne na veći level.

Jezivo koliko Slovenci ne znaju da izaberu. Pa meni je ova Jully sa krimi lošom pesmom bolja nego ovaj Klemen dosadnjaković.
Od srca im želim NQ.

Nastupi vredni pomena:

Jully Jones - nastup dobar, pesma loša.
Zven - Zanimljiv nastup ali pesma me ne radi.
Anna - Čau, ovo mi je kul čak mi se i svidelo možda više i od Jully Jones.

Sve ostalo mi je blagi užas i neinspirativno za komentarisanje.

Poslusao sam ponovo pesmu.
Pa, lepa je uspavanka ali nije za današnje vreme jer ne može da se istakne.

Premijera u 14:05

Iskreno, mislim da bi ovo mogao biti šok finalista ove godine. Doslovno ne vidim nijednu baladu u prvom polufinalu.

Klemen & Dave Benton (pobednik Pesme Evrovizije 2001)

U Ljubljani je juče održana konferencija za medije pred odlazak slovenačke delegacije u Bazel. Putuju u petak, 2. maja, a prva proba ih očekuje već sutradan.

Kreativni direktor nastupa na Pesmi Evrovizije biće Nejc Levstik, za osvetljenje je zadužen Črt Birsa, dizajner sadržaja za LED ekrane je Žiga Radulj, plesači Miha Furlan i Matic Zadravec, za tehničko izvođenje akrobacije zadužen je Filip Kržišnik, koreograf je Erik Bukovnik, kostimografkinja Vesna Mirtelj, dizajneri zvuka i muzički producenti Maja Slatinšek i Ryan David Small. Klemena zastupa izdavačka kuća Universal Music.

Glavni urednik Zabavnog programa RTV Slovenije, Mario Galunič, rekao je da će ovo biti 30. put kako Slovenija učestvuje na takmičenju, i da je Klemen vredno radio kako bi nastup bio što bolji i promišljen do detalja, te izrazio nadu da će proći u finale.

Direktorka televizije Ksenija Horvat je ponovo pozvala EBU da razjasni zašto nisu svi ravnopravni, misleći na različito tretiranje Rusije i Izraela. Smatra da članice EBU-a treba da imaju mogućnost da transparentno odlučuju o svim suštinskim pitanjima, uključujući moguće isključenje Izraela. Ove godine, sličan apel je uputio i španski javni servis. Misli da su ratovi i stradanja civila nepravedni i da se moraju osuditi.

Televizija Slovenije prenosiće polufinalne večeri na svom drugom kanalu, a finale na prvom. Pred finale biće emitovana i reportaža iza scene u Bazelu. koju će pripremiti novinarka Barbara Vidmajer i snimatelj, montažer i producent Niko Karo. Poene slovenačkog žirija po peti put saopštiće voditeljka Lorella Flego.
Klemen i ministarka za kulturu Asta Vrečko (Foto Adrian Pregelj, RTV Slovenija)

KlemenAsta.webp
KlemenNaglavacke.webp

Televizija Slovenije organizovala je nagradnu igru "VI(ZIJ)A BASEL", u kojoj se traži najoriginalnija obrada Klemenove pesme. Glasanje se završava danas, a odvija se OVDE. Audio-vizuelni snimak može dobiti najviše 100 bodova od članova žirija, od čega za originalnost sledi najviše 30, kvalitet izvođenja do 40 i kreativnost nosi 30. Na kraju, poeni žirija nose najviše 50 poena, koliko i glasovi posetilaca sajta. U slučaju istog broja poena, prednost imaju poeni žirija.

Pobednik će biti objavljen sutra, i on će kao nagradu dobiti 2 ulaznice za finale Pesme Evrovizije u Bazelu (prevoz i smeštaj nisu uključeni).​

Back