rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će da se oporavi brzo. Organizatori da puste ICS i da publika pjeva u glas, vidim da svi tuguju u komentarima

Ma prehlađena žena, ovo vrijeme i prelaz sa zime na proljeće uvijek gomilu ljudi zezne

Baš bezveze. Čini mi se da su čak Španci najviše odlepili za njom još od kada je izabrana ☹️ pretpostavljam da je svesno otkazala da bi se odmorila i pripremila za Torino. Ipak ona nije navikla na ovakvu pažnju i način medijskog predstavljanja

Ma Izraelci namjerno malo drame da bi se više pisalo o njima i kako bi dali na značaju sebi i svojoj pjesmi, eventualno da kod nekoga izazovu neko sažaljenje ako je to uopšte moguće...
Naravno da će učestvovati a sve i da odluče da njihova delegacija ne ide u Torino, snimiće svakako ''live on tape'' pa se to može pustiti umjesto nastupa uživo, mada me ne bi začudilo i da se povuku pa da ovog svog pošalju dogodine sa nekom boljom pjesmom, vjerovatno su i sami svjesni da su im ove godine šanse za finale minimalne pa da ne prekidaju niz od 6 uzastopnih kvalifikacija. :p
Nego, sve i da dođe do toga, mnogi ne znaju da je veća prolaznost u finale sa 2. pozicije u polufinalu nego sa 3-e... Onaj Giorgio jutjuber je prije par dana izbacio klip u kom se navode procenti prolaznosti u zavisnosti od toga pod kojim rednim brojem se nastupa na osnovu stanja iz ranijih godina (od godine kada su uvedena 2 polufinala do prošle) i ustanovljeno je da je nešto veća šansa za prolazak ko nastupa pod rednim brojem 2 nego 3, vjerovatno je i najgore upravo 3. mjesto (sa nekih 30% šanse), iako ovih prethodnih godina broj 2 nikome nije donio sreću u polufinalima još od Austrije iz sada već davne 2017-e.
Takođe, nadam se da Konstrakta nije išla u Zagreb tek tako i zarad 3 minuta nastupa u tom show-u, očekujem da su dogovorili razmjenu nekih finih bodova u finalu (ne nužno 12-ica) naravno ako i Mia prođe.

Ljudi, juce mi je izaslo na stranici Mascom Records da Sam Ryder danas dolazi u Beograd, da li je uopste doslo do tog dogadjaja, jer niko nije ispratio, jedino ako danas nije stigao, a sutra bude neki meetup?!

Pisali smo o tome, ali naravno ne u srpskoj temi. Da, bio je danas u Srbiji...

Malo o Konstraktinim kostimima... Isključivo nosi modele domaćih dizajnera. :)

U šouu "Zvijezde pjevaju" Konstrakta je nosila belu majicu kratkih rukava u kombinaciji sa impresivnim palazzo pantalonama modne dizajnerke i Elle Style Award dobitnice Aleksandre Lalić, dok je hor oko nje nosio majice brenda Just Maschine. Kompletan stajling je, kao i za sve nastupe sa pesmom ''In Corpore Sano'' povodom Evrovizije, osmislila kostimografkinja Ivana Kesić.​

Dizajnerka Aleksandra Lalić otkriva svoje utiske o saradnji sa Konstraktom, ali i to čije će kreacije Konstrakta nositi na Evroviziji u maju:

''Veoma sam ponosna što je i LalicA prepoznata kao podrška Konstraktinom konciznom i kritičkom izrazu. Njen kompletan stajling za nastupe povodom Evrovizije radi kostimografkinja Ivana Kesić, kojoj je bilo važno da vizuelno odneguje koncept umetnice. Među brojnim komadima isključivo domaćih dizajnera, kao što su Just Mashine, Mishka, Dulsineja, Klashnja, Fckin lion, Mom pants... uklopili su se i neki od LalicA modela, za ovu priliku, urađenih po njenoj meri. Konstrakta je u njima nastupala u Tel Avivu, Zagrebu, kao i u spotu za pesmu 'Mekano'. Tako će biti i u Torinu. No, za sam nastup na Evroviziji, Ivana Kesić nam sprema iznenađenje.''

Palazzo pantalone jedan su od statement komada dizajnerke Aleksandre Lalić, a njihova najnovija verzija urađena za Konstraktu asocira na remek-delo umetnosti kostima. Model karakteriše neorenesansni kroj, sa dubokim strukom i nabranim retro materijalom, a domaća dizajnerka u svojim kolekcijama nudi još verzija ovog modela pantalona.​

SBb5n7a.jpg

Palazzo pantalone Aleksandre Lalić

u25MgDK.jpg

Jedino bih za nastup da ostane original medicinska uniforma, jedino možda drugačiji detalji, umesto naramenica i cveća...

Iznenađenje ne mora biti negativno. Neće sigurno obući kostim klovna.

Ma sigurno će nešto slično onome sa PzE, samo sa nekim detaljima dorađenim. Nema tu šta da se eksperimentiše. Meni je odlična i na PzE i na ZP bila kombinacija

Back