rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

@Mrm Otkud takav zaključak samo zato što sam skrenuo pažnju da ne bi bilo loše da se bar malo više uključi u diskusiju, a ne da izgleda kao da drugih članova nema. Nekoliko puta bukvalno dve poruke iznad isto stoji i ponavlja se. Omakne se jednom, dvaput, triput, ali ne baš pet puta, ali kako god. Nema to nikakve veze sa tim da li se meni neko lično dopada ili ne, već sa željom da se više oseti duh zajednice.

• Sad
Reactions: Mrm
U redu...
Nekad stvarnmo ne mogu sve da procitam iako se trudim dosta, radio sam nocas do kasno bas i prijalo mi je da malo polemisem na forumu danas, ali nisam stigao sve da procitam.. :(

Ova pesma je ujedinila zemlju kao ništa do sada, celom zemljom se ori "Umetnica mora biti zdrava". Čekam samo još da se pesma nađe u vremenskoj prognozi RTS-a i to bi bilo to, već je bila na svim mogućim i nemogućim (poput patrijarhove besede) mestima.

Ova pesma je ujedinila zemlju kao ništa do sada, celom zemljom se ori "Umetnica mora biti zdrava". Čekam samo još da se pesma nađe u vremenskoj prognozi RTS-a i to bi bilo to, već je bila na svim mogućim i nemogućim (poput patrijarhove besede) mestima.

I pri tome svako u pesmi nađe nekakvu potvrdu sopstvenih stavova, kao neko Roršahovo ogledalo...

Dobro je da na zvanični evrovizijski youtube kanal nisu postavili onaj ''winner performance'' nakon proglašenja pobjede gdje se Konstry jedva suzdržala da do kraja pjesme ne prasne u smijeh skupa sa ekipom kao što je u jednom trenutku i bila se na kratko zasmijala, toga sam se najviše pribojavao mada me ne bi iznenadilo i da jesu... :p
Nego, primijetio sam da je njen nastup iz polufinala dosta bolje i profesionalnije iskadriran nego onaj iz finala, ona je bila u polufinalu stabilnija vokalno i ubjedljivija tj. fokusiranija u ono što izvodi, nekako je više držala pažnju svojim izrazima lica dok u finalu kao da se malo opustila u fazonu ''šta bude, biće'', mada je opet bila na visini zadatka. Plus i onaj ''kiks'' sa peškirom u finalnoj večeri a i situacija sa bokalom koji joj je onaj drugi lik zaboravio dodati da spere ruke, mislim svakako su u pitanju sitni propusti koje rijetko ko uoči ali u svakom slučaju se ne bi smjeli ponoviti u Torinu, do tada će valjda svi dobro uvježbati onu zahtjevnu koreografiju lol, da ne bude nekih grešaka i na Evroviziji.
Pretpostavljam da su htjeli da se objavi klip sa polufinala u kom nema nikakvih nedostataka ali vjerovatno im je rečeno da mora biti onaj iz finala, ipak u nazivu stoji ''national final performance''.

yDQrW6x.jpg

Brine me to što reče Olivera da je titl zabranjen na Evroviziji.

Gledam sad opet nastup, i nema tu mnogo kadrova gde na ekranima iza može da se napiše prevod...
Svaka sekunda je super iskorišćena i deluje bezveze da se iseče da bi se slikao prevod iza...

Tek ponešto će moći da se prevede...
Videćemo da li će biti dovoljno...

Da, tako nešto bi bilo najbolje. Ne mora se svaka reč prevesti, već ponešto, tako da može da se stekne utisak o čemu se tu radi. Čak i ne mora biti direktan prevod, već opisan.

Što reče jedan fan na stranom forumu, koga briga za status umetnika u Srbiji. Neka fokus stave na poruku na latinskom, pesma i počinje tim i poruka je dovoljno univerzalna. Koga zanima, nek gugla i prevodi ostalo.

Pa nije cela pesma o statusu umetnika u Srbiji, ima tu i drugih poruka sa kojima se ljudi i van Srbije mogu rilejtovati.

Back