rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Najbolji dokaz da RTS ne namesta festival je da su oni bili toliko blentavi da ih 2006. godine prejebe RTCG sa onim nulama iako su imali isto takvo iskustvo 2005. godine i nisu svojima rekli da daju nule kandidatima sa RTCG lol

Da ne govorim da je 2007. godine Tijanic imao i gore odnose sa Mirkovicem nego sada Olivera pa je Marija opet pobedila

Mi smo prirodno paranoican narod. Nije li Kusturica dobio nagradu u Kanu kad se vec zaratilo u SFRJ?

Jeste 1995.

Pa isto Extra Nena je 1992. dobila bodova od skoro pola zemalja koje su tada učestvovale, a situacija je bila gora nego godinu ranije kada je išla Bebi Dol.

Ali ovo je toliko organic i opipljiv hajp, nije kao Hurricane koje su bile lideri među tzv. fanicama (rip Turbo), ovo je dospelo do ljudi na LinkedIn-u, do pristojnity-a, NDH 1, do hejtera level Neguj mo, do zemalja gde nemamo dijasporu... I naravno da mi je svejedno za plasman kad je ovo trenutno uživanje.

Za sada nema toliki hajp van zemlje u smislu podrske, vise vidim jaku reakciju. Ili je najgora ili je najbolja pesma na svetu. To bi valjda i trebalo da bude efekat performans arta. One nesigurne u sebe uznemiri, a sigurne inspirise. Kako ce se to na kraju iskristalisati u kontekstu evrovizije nemam pojma. Definitivno ce imati svoje fanove ali se bojim da nas ziri ne zakuca na dno polufinala jer ovaj nastup osim sto je genijalan im je i bizaran.

Tj da objasnim. Imate muzičare ozbiljne i u Srbiji i u regionu koji jako pozitovno reaguju na pesmu i kazu da je ozbiljan proizvod

Naravno da nema nekog globalnog hajpa prosto jer je platforma gde je pesma prezentovana ograničena na Srbiju, region, nasu dijasporu i naravno ESC fanove. Ali neka sire publika ni ziri ne prati ni nas ni tudje izbore.

Kada pesma bude predstavljena siroj platformi takva ce i reakcija biti.

Znaci ovo nije reakcija nekih femica i blog osobica nego su ozbiljni muzicari odusevljeni pesmom i konceptom. Biće odusevljeni i sire samo kada je cuju.

Uostalom ko je i od ESC fanova prosle godine predvideo ono ludilo sa Italijom i da ce biti najuspesniji pobednik u zadnjih nekoliko decenija? To se nije znalo do ESC

Ili debate da ili Ukrajina ili Rusija ispadaju u pf lol A obe na kraju bile TOP 10, Ukrajina druga na televotingu.

Joj stvarno cu poceti da se nadam 😭 makar malo lakse da mi bude zbog Sare, bar da znam zasto je izgubila.

Uostalom nismo mi ovde pali s Marsa. Mislim na nas region. Nije ovo Zena od sultana pa kao ako smo mi odlepili nece ostali. Odlepice svi. Sta je uopste lokalno u ovoj pesmi pa kao Hrvatu i Makedoncu se svidja a nekome u Evropi ne? Nije ovo Zorja.

Znate i sami kakvi su i fanovi povrsno slusaju pesme, ja licno pola pesama prekinem na pola lol

Nece sad neki random fanovi da nesto sad analiziraju ne znam ni ja sta, pogotovo sto Srbija vec dugo nema nekih visokih plasmana, reci ce ok mozda prodje u finale i to je to, jer na to su od nas navikli.

Uostalom nismo mi ovde pali s Marsa. Mislim na nas region. Nije ovo Zena od sultana pa kao ako smo mi odlepili nece ostali.
Ovo je istina.

Jedino što ovu pjesmu baš nosi tekst i tu bi moglo biti malo razilaženja u usporedbi s našim govornim područjem, jer ne mogu baš u tolikoj mjeri doživjeti zanimljivost pjesme. Ali i bez toga smatram da pjesma ima zaraznost i zanimljivost da se istakne. I prezanimljivu pjevačicu. 😁

Back