rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Obzirom da je Italija i zemlja Bijenala koja voli Marinu Abramović, volela bih i direktniji aluziju na "the artist must be beautiful"...
Na našem jeziku je super kada su sve poruke malo uvijene, ali za strance (pogotovu u žiriju 😅) bi bilo dobro da ta aluzija bude malo očiglednija...

Dopalo bi mi se da u titlu prevoda bude precrtano beautiful, pa naknadno napisano healthy, dok peva taj deo...

I tada možda neka sekunda iz tog Marininog performansa na ekranima u pozadini:

Aca Lukas rece da bi on pobedio da je prao noge na sceni

Kako je hteo da napravi nesto svetski ali su ga pokrali hahahahahah

Takodje je konstatovao da je pobedila grupa Konstrukcija sa pesmom "Pranje ruku u lavoru".

I da je prvobitno bilo namesteno za Biber ali je on razotkrio sve pa je zato doslo do promene plana da ne bude providno. A sve je namesteno sa ciljem da on ne pobedi. RTS je gora televizija od N1 i mozda ode kad se isti oslobodi.

I takoooo..... 🤡

Takodje je konstatovao da je pobedila grupa Konstrukcija sa pesmom "Pranje ruku u lavoru".

I da je prvobitno bilo namesteno za Biber ali je on razotkrio sve pa je zato doslo do promene plana da ne bude providno. A sve je namesteno sa ciljem da on ne pobedi. RTS je gora televizija od N1 i mozda ode kad se isti oslobodi.

I takoooo..... 🤡
Da ne zaboravimo da je ceo festival sa sve pobedničkom pesmom napad na Srbiju i našeg voljenog predsednika™. I da Olja mora da ide na resocijalizaciju.

Elem, Ana mu poručila da bi bilo najbolje "da mu je ona prala noge u lavoru na sceni"

Da ne zaboravimo da je ceo festival sa sve pobedničkom pesmom napad na Srbiju i našeg voljenog predsednika™. I da Olja mora da ide na resocijalizaciju.

Elem, Ana mu poručila da bi bilo najbolje "da mu je ona prala noge u lavoru na sceni"

Inace, videh u prolazu da su Konstraktu zestoko ispljuvali kod Jovane Jeremic na Pinku. Jedan od tih strucnjaka je cak pomenuo i da pesma govori o vadjenju organa i da je "horor".

Nema veceg komplimenta za Konstraktu nego je kad je u tom....ruglu od televizije ispljuju.

Ja sam inace protiv bilo kakve politizacije ove pesme ali ocigledno da se pojedinci iz tih redova sami pronalaze u ovim recima tako da me ne cudi da su ovakve reakcije na Pinku. Sve sto ON ne kaze u javnosti kazu njegovi portparoli (Vucicevic i kompanija).

Ali meni je čudno kako on nije poklopio javni servis, a poklopio je toliko privatnih televizija?

Inace, videh u prolazu da su Konstraktu zestoko ispljuvali kod Jovane Jeremic na Pinku. Jedan od tih strucnjaka je cak pomenuo i da pesma govori o vadjenju organa i da je "horor".

Nema veceg komplimenta za Konstraktu nego je kad je u tom....ruglu od televizije ispljuju.

Ja sam inace protiv bilo kakve politizacije ove pesme ali ocigledno da se pojedinci iz tih redova sami pronalaze u ovim recima tako da me ne cudi da su ovakve reakcije na Pinku. Sve sto ON ne kaze u javnosti kazu njegovi portparoli (Vucicevic i kompanija).
Zasto nisam iznenadjen komentarima tih persona kojima je Zadruga prioritet i jos persone koja je mentalno zaostala i jos zali za titulom djaka generacije? 🤔

Ali meni je čudno kako on nije poklopio javni servis, a poklopio je toliko privatnih televizija?
Javni servis je "slobodniji" tek u prethodnih par godina, ne više od 3. Postali su objektivniji, zovu opoziciju u emisije, itd.

Ali Olivera je tu odavno, a prije par godina postala urednin zabavnog programa. A dosta voditelja je napustilo RTS, znam da je Vesna Dedić rekla da joj Olivera nije dozvoljavala da zove neke goste svoju emisiju i da je zbog toga dala otkaz i prešla na Novu S.

Pa da, Oliveru su sklonili iz informativnog programa baš u to najmračnije doba. Daleko je i sad od idealnog, ali promene na bolje se vide.

Ovakav hajp je bio oko Nette 2018. i pobedila je. Jel' se seća neko koja je Netta bila na kladionicama kada je izašla pesma? Ne znam koliki je internacionalni hajp naše pesme za sada, nadam se da će biti još veći kada se projektuje tekst pesme na sceni. Nervira me kad ljudi iz Srbije pokušavaju da objasne strancima pesmu a i sami je nisu shvatili, pa se objašnjenje bazira kao "kritika zdravstvenog sistema Srbije", koji je samo jedan mali delić pesme i daleko je od glavne poruke pesme... Ne znam zašto interpretiraju tu knjižicu toliko bukvalno.

Back