rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Sa Moje Terase Se Vidi Geneks Kula
Kada Gledam Je
Plašim Se Da ću Da Padnem Sa Nje
Da Padnem Sa Nje
Padnem Sa Nje, Padnem Sa Nje
Sa Moje Terase Se Vidi I Crkva
I Dva Zlatna Krsta
Kupola, Kupolica I Dva Zlatna Krsta
Geneks čini Da Mislim Na Jugoslaviju
Socijalistički, Federativno
Crkva čini Da Mislim Na Srbiju
Tu ću Umreti

Read more at: https://www.lyricsroll.com/nobl-lyrics-konstrakta.html

Sa Moje Terase Se Vidi Geneks Kula
Kada Gledam Je
Plašim Se Da ću Da Padnem Sa Nje
Da Padnem Sa Nje
Sa Moje Terase Se Vidi I Crkva
I Dva Zlatna Krsta
Kupola, Kupolica I Dva Zlatna Krsta
Geneks čini Da Mislim Na Jugoslaviju
Socijalistički, Federativno
Crkva čini Da Mislim Na Srbiju
Tu ću Umreti

Read more at: https://www.lyricsroll.com/nobl-lyrics-konstrakta.html
Zar ja da umrem? Koji užas! Zar ja da umrem? Možda baš ja neću... 😊 Bukvalno muzička revolucija, Konstry začetnica nove muzičke ere.

Imam I sliku u lepom ramu, ulje na platnu
Francuska slikarka, Fej, rođena 1912-Te
Kao i moja baba Desanka
Fej u Parizu slika gradova u izmaglici
Desanka u Glibovcu čita sudbine u džigerici

Ja sam skapirao da ne bih imao ništa protiv da se potpuno odustane od lavora i pranja ruku na sceni.

Ja sam skapirao da ne bih imao ništa protiv da se potpuno odustane od lavora i pranja ruku na sceni.
Sto se mene tice, moze da sedi 3 minuta i da ne radi nista. Zena je preharizmaticnaaa, bilo ko drugi da je pevao ovu pesmu ne bi ni prosao u finale, a kamoli pobedio. Zena je fenomen i mogla bi da pozajmi malo svoje harizme polovini nase estrade i opet bi ostalo dovoljno za nju😂

Jedan od boljih videa sa reakcijama na našu pesmu.

Slažem se, super je reakcija, ali on je ipak naš sa mamine strane (i kako sam kaže jeste pristrasan prema Srbiji).

Interesantna je i ova reakcija, jer je više putopis stranca sa PZE:

Elem, RTS će (ako nastavi ovoliko da ulaže u domaći izbor) možda u budućnosti morati da dodeli nekog prevodioca ili hostesu stranim novinarima (dok smo na nivou youtubera oni će se snaći međusobno, i radi balkansko gostoprimstvo)...

Zanimljiva mu je poenta da je Konstrakta isplivala upravo zbog prevelikog broja pesama.
Da je postojalo samo jedno veče NFa sa ukupno manje od 20 pesama, ne bi pobedila.
Istina.

Ima smisla kopirati što je više moguće ESC proces sa polufinalima, jer omogućava grower pesmama da porastu... I da pobede na kraju...
Jedino umesto 36 možda može da bude recimo 30 ili 28 pesama ukupno...

Nadala sam se da će se možda neki zapadnjaci uhvatiti za taj momenat kose Megan Markl, jer nama jeste reklama 😅

Ne znam koliko je Konstrakta tendenciozno upotrebila baš njenu kosu, a koliko se to slučajno namestilo...

U Americi je Megan Markl crnkinja zbog "one drop" pravila, a kosa crnkinja je političko pitanje još od izborne kampanje 2008. (kad su republikanci u mimovoma stavljali afro frizuru Obaminoj ženi, što ona nikad nije imala od početka njegove karijere)...
Čuvena je i izjava Čimamande Ngozi Adiči da Obama nikad ne bi bio izabran da je Mišel imala prirodnu kosu (peglali su tada kosu i ćerkama, mlađa je imala 8 godina, to je malo tužno)... tu je bio ceo politički pokret vraćanja crnkinja prirodnoj kosi, dokumentarac Cris Roka "Good Hair" iz 2009., tema političkih emisija... https://www.msnbc.com/melissa-harris-perry/watch/the-politics-of-black-hair-44152387541

Taj pokret je kasnio par godina iz Amerike u evropske zemlje sa crnom populacijom (tada društvene mreže nisu bile na današnjem nivou), ali u 2022. se nadam da bi i Gardijan ili Indipendent (ili čak Mond u Francuskoj) mogli da pišu o našoj pesmi zbog tog momenta...

Back