rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

E pa kul onda, ako ti je prošla uplata, to je to. Ovo se odnosi na proces pred samu uplatu. Nekad zna da izađe i obaveštenje da ne možeš da uplatiš određeni iznos već niži, npr. pokušaš da uplatiš 50.000 dinara, a onda iznenada iskoči poruka da je maksimum 20.000 i slično. Nisu dovoljno transparentni.

To mi se desilo kad sam pokušao na Srbiju da se kladim kao šampiona u Kataru. Htio 10 KM da stavim, i obavještenje stiglo da je 5 maksimalno, a nigdje nisu naglasili koliko je maksimalno dok nisam krenuo da završim uplatu haha

Inače, prema glasanju na ESC United-u Konstrakta je na 12. mjestu što je sasvim fina pozicija...
Nego, ne kapiram čemu zlonamjernost i malodušnost onog Matt-a ili kako se već zove, koji kaže da su Konstraktu na tako visoku poziciju doveli glasovi srpskih evrovizijskih fanova, kao u fazonu niko van Srbije ne bi poslao glas za nju lol... Pa da ove godine za našeg predstavnika glasaju samo srpski fanovi, Konstry bi na njihovoj sedmičnoj listi svaki put bila negdje na začelju kao i Uraganke koje su obično varirale između 20 i nekog do 30 i nekog mjesta a pri tom su kod nas kao i kod naše dijaspore dosta popularnije i slušanije od nje... :p
Primijetio sam da, za razliku od prethodnih godina kada su mahom naši ljudi hvalili srpskog predstavnika po društvenim mrežama i isticali u prvi plan navodeći da će pobijediti ili da će ući u top 10, ove godine se dosta više stranih fanova zainteresovalo za našu pjesmu, čak i klipove sa reakcijama je ove godine za ''In corpore sano'' snimilo dosta više stranaca nego lani za ''Loco loco''. Takođe, na instagramu, jutjubu i na fejsbuku u komentarima ispod rekapitulacija svih pjesama znatno češće nailazim na random likove iz inostranstva (većinom Italijani, Francuzi i Španci) koji Srbiju imaju u svom ličnom top-u 10 ili da jednostavno hvale našu pjesmu kako se ističe jer je drugačija od svih ove godine dok je konkretno prošle godine velika većina onih koji su nam stavljali visoko i pisali hvalospjeve ljudi iz Srbije i iz ex-yu zemalja.
U stvari, istina je da onaj klip iz polufinala sa RTS-ovog kanala okupiran našim ljudima i dijasporom sudeći po komentarima, dok je onaj iz finala na evrovizijskom kanalu dominantan kod stranaca.

Pa taj klip sa ESC kanala uopste I nije usao u trending kod nas ako se ne varam tako da jeste vise stranaca koji ga gledaju.

Istina, spot sa ESC kanala je bio u trendu, nastup nije.

A smaraju više sa tim SRPSKI FANOVI, SRPSKA DIJASPORA, kao da smo jedini 'naloženi' bilo ove godine ili inače. Plakaće u maju!!!!!!

Što? Alisija je rekla juče kako podržava umjetnost i da zaslužuje da ide visoko

Ali u kojoj meri?
Ja je videh kad je komentarisala na onom recap klipu svih 40 pesama da je rekla da joj sama pesma kao audio nije baš nešto, ali kao paket sa tim i takvim nastupom da je super i zanimljivo i dobro za esc. Delovalo mi je više kao neko polovično "iznuđeno" priznanje da joj je eto kao ajde okej 😅

Ma jasno, pa ja ne znam dal je jedan pobednik bio prethodnih 10 godina da je svima bio potaman (u smislu da je predominantno barem okej svima ako ne fenomenalan). Možda Loreen jedina, i donekle Duncan i Måneskin al i to je već upitno, znači svaki je imao manje ili više hejta ili nerazumevanja.

"Toy" je evrovizijska pesma koja je privukla najviše pažnje u novijoj istoriji takmičenja, ima i najviše pregleda kada se uzmu u obzir spot i nastupi, bila je i apsolutni favorit 2018, tako da to je bio sasvim očekivani pobednik.

Meni lakse da nabrojim pobednike kojima sam zadovoljan: 2012-2014. i 2019. 🤣

Ja sam lično onako u potpunosti zadovoljan pobednicima 2012, 2016, 2018. i 2021.
A ovi ostali mi variraju od "mnjeh pa dobro ajde kao kul je valjda" do "bože sačuvaj šta je sa ljudima zašto je ovo pobedilo kad je prosečno".

edit: a da, Netta Toy jeste onako jedan od najočekivanijih pobednika u novijoj istoriji, i meni je super, ali svakako je ovako često mnogima jedan od manje omiljenih pobednika novijih u odnosu na ostale.

Last edited:
Uglavnom jer su neki želeli da Eleni pobedi, ali ona je u žižu interesovanja dospela tek u Lisabonu. Ona je učestvovala pogrešne godine kao i Željko, sve su to godine kada su pobedničke pesme bile mega hitovi (Ruslana, Loreen i Netta).

Zna li se kako je pogadjao prethodnih godina? 😂 Secam se samo da je za Goodbye predlagao revamp da bi prosla kako zasluzuje.

Back