Meni se svidja to što su nas producenti jako smišljeno/namerno stavili kao 3. u polufinalu jer verujem da i oni očekuju da Konstrakta prolazi lagano polufinale tako da ako Bog da, da izvučemo drugu polovinu u finalu onda mi se javlja

da nas producenti staljaju na poziciju od 23-25 a možda baš i 25 što mi je potpuno realno. Pesma je autentična, unikatna da ne kažem jedinstvena te su i oni svesni da će publika širom Evrope a nakon polufinala sa nestrpljenjem ponovo čekati da čuje/vidi to ,,čudo” iz Srbije

(u kom god kontekstu i ko god i kako od stranaca doživljavao pesmu), jer pesma i nastup okupiraju pažnju, ,,zakucaju” za TV od prve do poslednje sekunde.

Ono što me uopšte ne brine je to što naravno ima i onih evropljana koji pesmu uopšte ne vole niti je doživljavaju kao pesmu i ne bi nikad za istu glasali. To je normalno jer pesma kao prvo nije uopšte tipična pesma ni po načinu interpretacije, ni tekstualno, niti vizualno a kamo li da je za ESC prilike i standarde.

Dakle takvi me ne brinu jer na srecu nasu takvi ne mogu glasati protiv (a bilo bi ih armija bez sumnje) vec samo za ono što im se svidja. A da se može glasati protiv, tu bi bili bez sumnje u Top 5

ali prvenstveno zbog animoziteta pojedinaca širom Evrope ne prema Konstrakti vec prema Srbiji da se ne lažemo. To je realnost, u Evropi živim i znam koliko je taj komformistički zapadni svet ustrojen u velikoj većini, prilično naivan a time i podložan uticaju zvaničnog meinstrim narativa koji nama kao,, malim rusima” kako nas perfidno ,,provlače”tamošnji mediji, nije naklonjen. Srećom pa se ne može glasati protiv .

Elem, Konstrakta će nakon proba a tek nakon polufinala se izdvojiti u najpozitivnijem smislu a nakon PZE 22 vidim koliko je Konstry izvuklo i to što je nastupala baš u prvom polufinalu. Da je kojim slučajem bilo srece da i na ESC-u Srbija nastupa ove godine u 1.polufinalu , hajp bi mnogo veci bio oko Srbije i na samom ESC-u jer 2 dana prednosti u slučaju dobre i interesantne pesme nije ni najmanje nebitna stvar. Ali kako god a citiraću mog brata koji nije ESC fan :,,Nakon Molitve, prvi put da mi se srpska pesma i nastup kao celina baš svidjaju a u zadnjih 15 godina” . U medjuvremenu mu se jedino poprilično dopala a sećam se Sanja 2016 a što se tiče pre toga uključujući i Željka 2012 ili posle toga a uključujući Balkaniku, Tijanu i Nevenu , samo je govorio da nije ono za šta bi on glasao . Uraganke mu se vizuelno i energetski dopale na ESC-u ali za pesme i HLV i LL je rekao da su treš na kvadrat .