rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Meni se svidja to što su nas producenti jako smišljeno/namerno stavili kao 3. u polufinalu jer verujem da i oni očekuju da Konstrakta prolazi lagano polufinale tako da ako Bog da, da izvučemo drugu polovinu u finalu onda mi se javlja 😎 da nas producenti staljaju na poziciju od 23-25 a možda baš i 25 što mi je potpuno realno. Pesma je autentična, unikatna da ne kažem jedinstvena te su i oni svesni da će publika širom Evrope a nakon polufinala sa nestrpljenjem ponovo čekati da čuje/vidi to ,,čudo” iz Srbije 😂 (u kom god kontekstu i ko god i kako od stranaca doživljavao pesmu), jer pesma i nastup okupiraju pažnju, ,,zakucaju” za TV od prve do poslednje sekunde. 😎 Ono što me uopšte ne brine je to što naravno ima i onih evropljana koji pesmu uopšte ne vole niti je doživljavaju kao pesmu i ne bi nikad za istu glasali. To je normalno jer pesma kao prvo nije uopšte tipična pesma ni po načinu interpretacije, ni tekstualno, niti vizualno a kamo li da je za ESC prilike i standarde. 😂😂😂 Dakle takvi me ne brinu jer na srecu nasu takvi ne mogu glasati protiv (a bilo bi ih armija bez sumnje) vec samo za ono što im se svidja. A da se može glasati protiv, tu bi bili bez sumnje u Top 5 😂 ali prvenstveno zbog animoziteta pojedinaca širom Evrope ne prema Konstrakti vec prema Srbiji da se ne lažemo. To je realnost, u Evropi živim i znam koliko je taj komformistički zapadni svet ustrojen u velikoj većini, prilično naivan a time i podložan uticaju zvaničnog meinstrim narativa koji nama kao,, malim rusima” kako nas perfidno ,,provlače”tamošnji mediji, nije naklonjen. Srećom pa se ne može glasati protiv . 🤝
Elem, Konstrakta će nakon proba a tek nakon polufinala se izdvojiti u najpozitivnijem smislu a nakon PZE 22 vidim koliko je Konstry izvuklo i to što je nastupala baš u prvom polufinalu. Da je kojim slučajem bilo srece da i na ESC-u Srbija nastupa ove godine u 1.polufinalu , hajp bi mnogo veci bio oko Srbije i na samom ESC-u jer 2 dana prednosti u slučaju dobre i interesantne pesme nije ni najmanje nebitna stvar. Ali kako god a citiraću mog brata koji nije ESC fan :,,Nakon Molitve, prvi put da mi se srpska pesma i nastup kao celina baš svidjaju a u zadnjih 15 godina” . U medjuvremenu mu se jedino poprilično dopala a sećam se Sanja 2016 a što se tiče pre toga uključujući i Željka 2012 ili posle toga a uključujući Balkaniku, Tijanu i Nevenu , samo je govorio da nije ono za šta bi on glasao . Uraganke mu se vizuelno i energetski dopale na ESC-u ali za pesme i HLV i LL je rekao da su treš na kvadrat . 😏

Dobro, na Evroviziji imamo dan pauze između drugog polufinala i finala, za razliku od PZE, pa može biti dovoljno da se pročuje, naročito jer će se i snimak polufinalnog nastupa odmah postaviti na YouTube.

Ljepše bi bilo da se imaju ta 4 dana, kao Nevena što je imala, ali ajde, valjda će biti dovoljni četvrtak veče, petak i subota da se stvori dovoljan hajp za dobar rezultat

Ljepše bi bilo da se imaju ta 4 dana, kao Nevena što je imala, ali ajde, valjda će biti dovoljni četvrtak veče, petak i subota da se stvori dovoljan hajp za dobar rezultat
Sa druge strane, nekima izlapi taj hajp u 4 dana. A opet, vidimo koliko je Konstrakti znacio taj dodatni dan, gde nije uzela tvt u svom polufinal7

Ambijent u kom su snimali spot za "In corpore sano" i zavesa majka Senke

DiPkWtF.jpg

Tu je i flaša koja je prevashodno za spot za "Nobl", ali se vidi i u "In corpore sano"

3yAtR0o.jpg

Pa zar nije počelo poređenje sa Manižom otkako je izabrana? Mora ljudi o nečemu da polemišu...

Na ovom forumu sam viđao to, ali među strancima do sad nisam. A i ne pratim sve pomno kao nekad. 👀

Ne čitam ni ja previše ali viđao sam takve komentare kod stranaca. Doduše nema puno njih kojima je to glavna asocijacija.

Konstrakta je danas posetila Zagreb, gde je na konferenciji za medije predstavljena kao učesnica Sea Star festivala koji će se održati 27. i 28. maja u Umagu. Nastupiće na glavnoj bini.​

tR8BNfp.jpg

fsSdJJW.jpg

Maloprije je bio intervju s njom na HRT-u, malo sam uhvatio na kraju.

Sanjin sredio, bravo! :D Čovjek već više od 10 godina odlično namiriše što u Hrvatskoj dobro prolazi; da ga nemamo, trebalo bi ga izmisliti. Konstrakti će to biti premijerni nastup (solo), ne sumnjam da će biti zanimljivo, jedino što festival i nije nešto zaživio ovih godina. Nadam se da će ove biti drukčije jer su ljudi željni koncerata.

Od sledeće nedelje počinju specijalne emisije na NRK, gde će norveški "stručnjaci" komentarisati i ocenjivati sve pesme. Cilj je zabava, oni neće biti članovi žirija, ali prošle godine su se njihovi favoriti i bodovi žirija skroz poklopili. Na osnovu njihovih komentara ćemo videti kako Konstrakta prolazi kod norveškog žirija, a mogu slobodno reći i celog skandinavsog žirija. Ne znam da li ste ispratili, ali bukvalno su vređali Hurricane, imali komentare da falširaju na studio verziji, da su više vremena provele na pravljenju frizure nego pevanju i guess what, svi članovi pravog norveškog žirija su stavili Hurricane na 20+ mesto. Interesantno je da su ljudi koji su davali te komentare imali višak kilograma i nisu izgledali atraktivno, očigledno su bili jako ljubomorni što su Hurricane bile i vizuelno i vokalno brutalne. Bilo je i ok osoba ali oni nisu bili mnogo ljubomorni, jer su izgledali pristojno haha.

Gledao sam to i ne bih baš dovodio u vezu izgled panelista i njihove komentare, ljudi su jednostavno bili zlobni. Zbog istih tih likova NRK je prošle godine morala da se izvinjava Blas Cantu, jer su se podsmevali njegovoj pesmi koju je valjda posvetio baki koja je preminula od covida.

Ti isti ljudi će komentarisati i ove godine. Marte i Heldal su one dve fine i kulturne žene, dok su Stian i Kevin jako zlobni i odvratni, + svaka emisija će imati specijalnog gosta. Naravno očekujem baba Elsu Kåss, nadam se da će da gleda performans Chanel da opet pukne od ljubomore haha

41-godišnjakinja, a baba? :(

Back