rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Od sledeće nedelje počinju specijalne emisije na NRK, gde će norveški "stručnjaci" komentarisati i ocenjivati sve pesme. Cilj je zabava, oni neće biti članovi žirija, ali prošle godine su se njihovi favoriti i bodovi žirija skroz poklopili. Na osnovu njihovih komentara ćemo videti kako Konstrakta prolazi kod norveškog žirija, a mogu slobodno reći i celog skandinavsog žirija. Ne znam da li ste ispratili, ali bukvalno su vređali Hurricane, imali komentare da falširaju na studio verziji, da su više vremena provele na pravljenju frizure nego pevanju i guess what, svi članovi pravog norveškog žirija su stavili Hurricane na 20+ mesto. Interesantno je da su ljudi koji su davali te komentare imali višak kilograma i nisu izgledali atraktivno, očigledno su bili jako ljubomorni što su Hurricane bile i vizuelno i vokalno brutalne. Bilo je i ok osoba ali oni nisu bili mnogo ljubomorni, jer su izgledali pristojno haha.

Ovo nije modna revija pa da se nadmecu ko ce bolje da izgleda, nego takmicenje u pesmi. Svesno smo odabrali takvu pesmu, koja pored toga sto je klasicna komercijala ima skroz lokalno polje delovanja, isle su na to da naprave hit ovde, a rezultat na Evroviziji im je bio totalno sekundaran. Ne razumem tu kuknjavu na rezultat kod zirija, kad smo svesno pucali iskljucivo na publiku, i to samo na srpsku dijasporu.

Pričamo o njihovim komentarima, a ne o oficijalnom rezultatu žirija. Od žirija se nije ništa ni očekivalo u toliko konkurentnoj godini punoj female bopova. Očigledno je da su videli 3 atraktivne devojke i pretpostavili da ne znaju da pevaju (ne pravi žiri, već osobe o kojima diskutujemo). Jako je ružno što se atraktivne devojke stereotipno osuđuju, u smislu da nemaju drugi talenat, a imale su jedan od najboljih vokala i energiju prošle godine. Ne znam gde si ti prepoznao "kuknjavu" na rezultat žirija, u fokusu su bili samo komentari norveških celebrity ljudi, koji i te kako daju smernicu kako bi pravi jury mogao da glasa. Cilj posta je njihovo komentarisanje Konstrakte sledeće nedelje i eventualna prognoza glasanja norveškog žirija, zato je i post u segmentu "Srbija 2022". Hurricane su bile samo poređenje.

Meni je po prvi put redni broj pod kojim nastupamo skroz nebitan. Konstrakta je dovoljno upečatljiva da se istakne bez obzira na kojoj poziciji nastupa. Tako da sumnjam da to može da utiče na naš plasman.

A u Tel Aviv ide i Konstrakta! :giggle:

o0ff411.jpg

Svakako mi je nedostajala Israel Calling atmosfera pa se radovah istom, a sad još razlog više da gledam :D

I ja bih se uvek prvo opredelio za taj koncert, još uz to dobiju i dvodnevne full turističke obilaske po Izraelu.

Inače, Konstrakta (tj. Zemlja Gruva/Gruvlend!) će globalnu digitalnu distribuciju muzike (sadašnja i buduća izdanja) raditi sa Virgin Music Label & Artist Services, koji su deo Universal Music grupe.

Lepo, ali i ružno. Ja nisam bio za to da ide po tim žurkama.

• Like
Reactions: Mrm
I ja bih se uvek prvo opredelio za taj koncert, još uz to dobiju i dvodnevne full turističke obilaske po Izraelu.

Inače, Konstrakta (tj. Zemlja Gruva/Gruvlend!) će globalnu digitalnu distribuciju muzike (sadašnja i buduća izdanja) raditi sa Virgin Music Label & Artist Services, koji su deo Universal Music grupe.
Op uzeli je pod svoje 😍😍

A dobro, stranci (prvenstveno zapadnjaci i sjevernjaci, mislim naravno na evrovizijske fanove) često imaju nadmen i uobražen stav prema pjesmama koje stižu iz istočne i južne Evrope, onako sa visine i sa nipodaštavanjem i podozrenjem gledaju na sve što dolazi sa ovih prostora (pogotovo sa Balkana) pa nam traže svaku dlaku u jajetu i isuviše su kritički nastrojeni prema nama jer njima tobože niko nije ni do koljena...
Ja sam i za Konstraktu nailazio na svakakve komentare po društvenim mrežama od strane uglađenih Evropljana (stekao sam utisak da najveći hejt za sada bacaju Belgijanci i Holanđani), u fazonu ''šta sada ovi Srbi izigravaju pa nam šalju neku čudakinju koja 3 minuta pere ruke na stejdžu spominjući Megan Markl, neka nam opet serviraju jedan female slut bop da razbiju niz dosadnih pjesama i generalno monotoniju na takmičenju, ili neka se vrate svojim dobrim starim baladetinama i etno žalopojkama na koje su nas navikli'' ili npr. ''ovo nije Srbija jer pjesma nema ništa prepoznatljivo srpsko u sebi, ne razumijemo poruku pjesme ako je uopšte i ima''.
Naravno, kada pošaljemo neki žanr koji se od nas očekuje, ni tada im ne valja te imaju mali milion zamjerki, plus poena niotkuda. :rolleyes:
Stičem utisak kao da mnogima od njih smeta što smo odlučili usuditi se kao mala zemlja biti drugačiji po prvi put i izaći iz svoje zone komfora kako bi se izdvojili, pa sikću kako li smo se samo drznuli da odaberemo nešto neobično jer, pobogu, samo oni imaju pravo biti posebni i eksperimentisati/šarati sa muzičkim stilovima iz godine u godinu a mi smo tu čisto da popunimo program.

Btw znaci da ocekujemo da ce Universal da je pogura kod zirija 👀

Ali hit mi je što deluje kao da se baš sve podređuje stejdžingu i vizuelnom momentu, i running order se izgleda pravi sad po tom vizuelnom identitetu, a pesme kao šta god, sporedna stvar lol

Saznali bismo odmah da nastup nije izvodljiv, naš tim je predao plan nastupa odavno, tako da bi morali da menjaju koncept kompletno da nije izvodljivo, a Konstrakta je potvrdila da koncept ostaje isti. Mislim da se misli na to da ne sme biti kiše na sceni, mada imamo vodopad ove godine wtf xD Lavor s vodom ne pravi nikakve probleme, neće prosuti tu vodu, pa da se scena ošteti ili whatever, ako se na to misli. Ili je ovaj "voda info" samo veliki troll koji ja ne kapiram lol

Back