rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Nema šanse da se ne digne hajp nakon polufinalnog nastupa. Ja očekujem scenario sličan onome sa PZE. Pre nastupa je niko ne zna i ne doživljava, nakon nastupa skrene pažnju na sebe. A i pesma i Konstri su takvi da nema teorije da ljude ostave ravnodušnima. Ja i dalje mislim da smo konkurentni za pobedu.
Da, slican scenario se moze dogoditi na Evroviziji, jer ipak ostavlja utisak na gledaoce.
Meni nasa predstavnica nije u TOP 15, a dosada je bilo takvih 6 slucajeva od toga 3 prolaska u finalu. Ovaj put sam siguran prolasku i slazem se da bih mogli koji poen vise dobiti od zirija sto bi nas priblizilo TOP 10. Trenutno, kao realan rezultat mi je tu negde od 8-10. mesta, a opet treba sacekati da prodju pf-a i videti sta je ko ponudio na sceni.

Ukrajina će dobro proći i to prvenstveno zbog pesme. Mislim da će njihovom narodu prijati da mogu da odmore glavu na kratko, da se raduju nečemu nakon svega što se desilo i što se još dešava, mislim da im je potrebno to. Meni su 4. mesto, možda i ja pošaljem koji glas. Neću dalje jer ovo nije tema o Ukrajini.

Što se našeg rezultata tiče, nema teorije da pobedimo, ali top 10 pa možda čak i top 5 rezultat je skroz realan. Ja iskreno jedva čekam i verovatno ću biti malo razočaran ako loše prodjemo jer sam baš ishajpovan, ali kako god da bude imamo i dalje s čim da budemo zadovoljni.

Ma salu na stranu, deveto-osmo mesto bi bilo top.

Povratak konacno u TOP 10, bio bi nam najbolji plasman u 10 godina, pesma je svakako privukla veliku paznju, hajp u Srbiji ogroman, PZE 23 ce da gori.

Sve ide u dobrom smeru

248545_oliverakovacevic_share.jpg

Ja i dalje stojim pri stavu da Oliveri Kovačević treba da se podigne spomenik umesto knezu Mihajlu i njegovom konju ako pobedimo na ESC

Ma kakav spomenik, grad da imenujemo po njoj, kao nekad Titov Vrbas. Ili kao Zrenjanin.

Pa na kraju krajeva, ove godine je 15 godina od kad smo pobedili na ESC, red je da taj mali jubilej obeležimo novom pobedom.

Zbog nezgodnog termina prenosa ispraćaja u Torino, radimo na alternativnim (onlajn) načinima prenosa, nadam se da ćemo uspeti u tome :)

Planeta je svakako na raspolaganju....

Kao sto smo se nadali 2018. kad se BV vratila trebace godine da se festival raspali ali evo i to smo docekali. Hurricane su kresnule tu šibicu, Konstrakta raspalila vatru 🔥🔥🔥🔥

Sada samo napred, svake godine usavrsavati i doradjivati. Nema vise RTCG da sjebe stvar, nadam se da nece biti ni nekih kriza velikih ni sranja.

Cak mislim da je reputacija PZE sada u medijima bolja nego cak i stare Beovizije. Secam se clanaka 2008. godine kad se kmecalo na kvalitet pesama po novinama i da je neki opsti stav bio da je Grand Festival mnogo jaci bio nego Beovizija.

Sad sa ovim rebrendiranjem, festival je dobio na prestizu. Lepo je Marija Mikic rekla da je Beovizija na estradi imala reputaciju "groblja pesama", gde pesme dodju da umru i vise se ne izvode. Sad se to promenilo.

Mogu da vam kažem da ESC u Srbiji počinje malo ranije i da ćete osim vesti sa proba imati priliku da gledate i slušate i neke, nadam se, zanimljive sadržaje 🙂

Last edited:
Back