A ja sam i dalje u fazonu samo da preživimo polufinale a za finale ćemo lako, ne znam iz koga razloga mi je trenutno više vjerovatno i izglednije da ćemo ubosti finalni top 10 nego proći polufinale, a trebalo bi da je obrnuto iz razloga što apstiniramo od tog (ne)dostižnog rezultata već punih 7 godina a finalisti smo svakako skoro svake godine...

Dobro se (zapravo odlično) kotiramo na kladžama, u top-ovima fanova po društvenim mrežama smo skoro svima sigurni za finalni plasman, mnogima smo među 10 najboljih a kod nekih i u prvih 5, dosta njih nas navodi kao jednog od nekoliko najozbiljnijih kandidata za pobjedu (uz Italiju, Poljsku, Ukrajinu, Holandiju i Švedsku) ali meni nešto još uvijek ne da mira, valjda zbog toga što prerano nastupamo te večeri... I da Konstry pokida na probama i oduševi cijelu Evropu sa nastupom ne bih se u potpunosti mogao opustiti, iako se generalno mnogo manje opterećujem i cimam oko toga da li ćemo upasti ili ne u odnosu na ranije godine (još od Stamenovke) jer nikako ne mogu zamisliti scenario u kojem ispadamo, da nastupamo u prvom polufinalu koje je nešto lakše i ne ovako rano nego malo kasnije, bio bih možda još sigurniji ali crv sumnje bi svejedno egzistirao.

Jednostavno, u pitanju je risky entry sa kojim možemo dospjeti u top 5 finala i po žiriju i po televotingu a isto tako možemo biti u bottom 5 polufinala po glasovima i jednih i drugih, nešto između i neke sredine nema, bukvalno iz krajnosti u krajnost! Konačno nam se ispunila želja da pošaljemo nešto što je izvan našeg šablona i što ni po čemu ne liči ni na šta što smo ranije slali, nadam se da će se rizik isplatiti u maju te biti rezultatski naplaćen poput Islanda prošle godine, samo da ne prođemo kao Portugal 2019-e!
Radi toga je najbitnije ne odstupati od početne ideje kako osmisliti nastup oko koga će nam sve zavisiti, ako pogodimo ''žicu'' kojom ćemo čačnuti i žiri i publiku tamo gdje treba - na vrhu smo, ako zacrtana zamisao se ispostavi kao pogrešan pristup - onda se nećemo nešto usrećiti!