rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Nije lepo za neki narod reći da je smrdljiv. Oikotimes su braća Grci, zar ne?

Nije lepo za neki narod reći da je smrdljiv. Oikotimes su braća Grci, zar ne?
Taj glavni lik je valjda Grk iz Australije. Nisam znao da su još uvek aktivni. ESCKAZ isto nigde više ne viđam.

Last edited:
Još samo da su doveli gardiste da se postroje tamo u Takovskoj i neke počasne plotune da ispale sa Kalemegdana.

Ovaj ispraćaj tako vrišti "idemo da pobedimo", nivo samopouzdanja je neopisiv. Oliveri Kovačević moj najdublji naklon, ne sumnjam da će uložiti celu sebe u organizaciju ESC-a ako pobedimo.

Aca Lukas na bensendinima posle ispraćaja.

Obožavam što je i meaning tu.

Attachments

• Screenshot_20220428-201415_Firefox.webp
    Screenshot_20220428-201415_Firefox.webp
    22.9 KB · Views: 10
Ne palite se previse da ne bi bilo velikog razocarenja. Pratim danima reakcije na pesmu p osvbim mogucim portalima, jedno je kako mi reagujemo, a drugo kako shvataju pesmu klasicni ljubitelji Eurosonga koji mahom i glasaju. Svakako ne glasaju oni koji ne prate i ne vole to takmicenje. Problem je razumevanje teksta i onda im nastup deluje statican. Oni pametniji se oduseve kompletnim Konstraktinim paketom sa tekstom i nastupom (ali mislim da su pametni u manjini i van, a ne samo kod nas). Nadam se da ce ti kratki delovi teksta imati svoj smisao na sceni u Torinu, da ce kamere dobro raditi posao i da ce Konstrakta biti opustena i uverljiva u svom performansu, a pratnja sinhronizovana. Moja prognoza je okvirno 8. do 12. mesto, plus minus... I to je veliki uspeh, ali bih voleo naravno da bude bolje. To bi mi dalo nadu da ima malo pameti i rezona u ovom j... svetu.

Ja koliko pratim od pocetka, pesma se generalno dobro kotira i kod ESC fanova i kod ljudi koji nisu ESC fanovi. Procentualno gledano, "obicni gledaoci" najvise i glasaju. I mnogi ljudi koje ja znam a koji inace redovno pljuju ESC svake godine (tu spadaju i ljudi van ex-yu regiona) su rekli da im je Konstrakta vrh, a neki su rekli da ce zbog nje gledati ESC i glasati za Srbiju.

Dovoljno je videti i sta se desilo na PZE. Niko pre takmicenja nije nju stavljao u prvi plan, dok je nakon polufinala velikoj vecini postala ozbiljna opcija za Torino. Uspela je da animira mnoge ljude koji inace ne prate takmicenje da sada isprate i ujedno glasaju. Upravo kod casual gledaoca je ovakav koncept pun pogodak jer se oni ne udubljuju u to ko je kako pevao, da li je nigde kiksnuo i slicno.........ovde je tu nastup koji se svakako izdvaja a onda i refren koji je jednostavan i ulazi u uho vec nakon prvog slusanja, sto je jako bitno za ovo takmicenje jer mnogi pesme cuju prvi put upravo na samom ESC-u. Cesto se desava da "kompleksne" pesme u produkcijskom smislu izvise iako su dobre jer treba vise puta da se cuje da bi se formirao utisak dok ovde ili ce neko voleti ceo koncept ili ne. A oni koji vole ce i glasati.

Svakako stoji da treba ici korak po korak, posebno pouceni iskustvima iz prethodnih godina ali dobro stojimo u ovom trenutku.

Ja se uvijek finalu radujem kao da je top 5, jer mi finale bez Srbije nema apsolutno nikakvu draž.

I da, mnogi u mom okruženju su isto na fazon 'dobra je, ali ili će biti top 10 ili ispada', tako da mislim da je dosta ljudi svjesno da će bitni jedno od to dvoje, teško išta između. A nadajmo se svi ovom prvom

Ja posle 2017. mi je samo finale najbitnije. Do te mere kad sam 2018. izvristao jer smo prosli.

Nisam ishajpovan, jer sam ranije kao mladji itekako bio pa na kraju bio malo razocaran (2016), ali posle 2017. samo finale i nista vise. A tamo nek bude sta bude.

Meni se baš dopada što opet postoji taj vajb kolektivne podrške, to je nekako falilo prošlih godina. Pa i ono danas je izgledalo kao da su ponovo došli da pale RTS, a ne da ispraćaju ESC predstavnika. Hurricane su imale podršku, ali su one i aktuelne i popularne pa je nekako i bilo očekivano. Konstrakta se bukvalno ušunjala u selekciju, privukla pažnju po predstavljanju pesama i onda napravila je*eno ludilo posle polufinala i na tom talasu je i čekirala vizu za Torino.

Ne kažem da treba da se ložimo bez pokrića, ali mislim da ove godine stvarno ima neke osnove da možemo da se usudimo da očekujemo nešto malo više. Na kraju, to i ne mora da bude pobeda, ali bi bilo slađe da joj budemo makar malo bliži nego inače 🥰

Ja opet kažem, kako god prođemo rezultatski, neće biti od suštinske važnosti u odnosu na ono što je ova žena napravila kod nas i u Evropi, makar što se mene lično tiče. Naravno da svi priželjkujemo najviše, logično, svaki dobar plasman će biti samo dodatni plus i bonus, ali ja se neću preterano razočarati i ako ishod ne bude onakav kakav želimo. Konstry, kraljice, srećno.

Back