rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Ove godine ima dosta sličnih pesama za koje se očekuje podrška žirija, pa će verovatno biti rasipanja, a može se desiti da se uhvate za nešto totalno deseto tipa nas (neće se desiti, ali nije isključeno).

Možda nam pobeda u žiri glasanju bude nagrada za uvođenje sankcija :eek: Pošto ćemo u EU ući nikad.
Ne znam ja vise za sta se ocekije podrska zirija. Mene ne bi zacudilo da oni stave Norvesku iznad Poljske na primer ako Poljska bude imala mlak nastup.

Ja imam neki osecaj da ce ziri da podrzi Ronelu…da to bude ta brza pesma. Imam neki osecaj. Sto se nas tice, Konstrakta ce fino proci. Imace fin rezultat. 😂

@Mrm

S obzirom da je Konstrakta u krugu pesama koje ove godine mogu da vidim kao pobedničke, obradovalo bi me. I apsolutno bi je zaslužila i vrv bila jedna od najautentičnijih pobednika poslednje vreme. Plus, sebičan razlog za odlazak na ESC sledeće godine na domaćem terenu. Ti upućuješ moralističke prigovore, a u savremenom kontekstu oni deluju malo deplasirano jer su idealistički, dosta stvari je relativno.

TOP 10 smo kod publike sigurno, treba nam neka jača podrška žirija nego inače, ali mislim da ćemo to imati ove godine.

To bi bila pobeda kao za Severnu Makedoniju od žirija samo, teško ukupna pobeda.. Videćemo uskoro sve..

Ne znam ja vise za sta se ocekije podrska zirija. Mene ne bi zacudilo da oni stave Norvesku iznad Poljske na primer ako Poljska bude imala mlak nastup.

S obzirom da je on poljski Dušan Svilar, a Norveška skandinavski upakovana preproducirana pop pesmica, ne bi me čudilo.

Ja iskreno mislim da neće biti Norveška ispred Poljske kod žiri glasovanja..

I meni deluje da ce pobednik biti kolateralni i da nece zaziveti nigde. Npr. UK dobije ziri, televoting Ukrajina, a pobedi Svedska lepuskasta pesma i to je sve.

To bi bila pobeda kao za Severnu Makedoniju od žirija samo, teško ukupna pobeda.. Videćemo uskoro sve..

Složićeš se da se SM i Srbija ne mogu porediti po pitanju tvt poena, kao i da Proud i ICS nemaju isti potencijalni viralni momenat.

Na primer Švedska 2022 ima dosta komponenti da dobije žiri, ima vokal, koji em je prepoznatljiv i specifičan em je dobar, pevanje je tačno, ima kompoziciju koja je takođe i autentična, a i univerzalna.. Mislim da će ona pobediti žiri glasovanje, biće i Australija visoko rangirana, ja osobno mislim da bi ona zaslužila pobedu žirija, Australija ili Portugal..

Pa Švedska je uvek visoko kod žirija, ništa novo i ove godine da budu. I ja mislim da mogu da pobede kod žirija a ako ih publika ne sarani kao zadnjih godina ko zna šta će biti. Mada meni ovo iskreno ne deluje kao pesma koja će pobediti na televotingu. Ili biti u TOP 3.

To je čista pop balada, kakav koncept se od nje i zahteva?

Na primer Švedska 2022 ima dosta komponenti da dobije žiri, ima vokal, koji em je prepoznatljiv i specifičan em je dobar, pevanje je tačno, ima kompoziciju koja je takođe i autentična, a i univerzalna.. Mislim da će ona pobediti žiri glasovanje, biće i Australija visoko rangirana, ja osobno mislim da bi ona zaslužila pobedu žirija, Australija ili Portugal..

Hajde, molim te, probaj da objasniš sta je tačno autentično u kompoziciji švedske pesme. Ovo te pitam kao neko kome se ta pesma veoma sviđa, ali s obzirom na trendove u komercijalnoj muzici apsolutno ne vidim taj autentični momenat.

Pa ne zahteva se nista od Svedske pesme, ali esc pobednik bi trebao da ostavi neki pecat. Ako bi Svedska pobedila to bi bio fazon 2011. I Mans iako nije imao originalnu pesmu imao je je nastup koji je u to vreme bio wow. Ove godine imaju samo lepu cistu pop baladu

Hajde, molim te, probaj da objasniš sta je tačno autentično u kompoziciji švedske pesme. Ovo te pitam kao neko kome se ta pesma veoma sviđa, ali s obzirom na trendove u komercijalnoj muzici apsolutno ne vidim taj autentični momenat.
Struktura same kompozicije je autentična,
Ne mora autentično biti samo ono što ti na prvu loptu pomisliš, da toliko odskače ili da bude šokantno... Već u smislu da je kao delo, svaka pesma je delo, kvalitetno odrađena, ima niz elemenata koji dovedu do sklopa koji je autentičan, dakle sve je uklopljeno, muzika prati tekst, vokalne deonice.. I onda kad serviraš to na nekom festivalu bude autentično, obeleži taj festival kao nešto što je kvalitetno odrađeno..

Ne slažem se oko pečata... Na primer mogao bih sada da objašnjavam zašto Portugal ostavlja najveći pečat ove godine, ali to bi bilo totalno bespredmetno.. Ne slažem se uopšte da su pobednici neko ko ostavlja najveći pečat, pogotovu pobednici žirija, vidiš Austrija 2018., Severna Makedonija 2019.

Ma od te prve tri trenutno na kladionicama meni je jedino Italija potencijalni pobednik, ali oni su domaćini.

Sama činjenica da je iz nekog razloga UK tako visoko na kladionicama govori koliko je sve otvoreno jer oni mogu da budu srećni ako budu TOP 20.

Čak bih rekao da bi Ukrajina bila i zasluženi pobednik da su poslali Alinu Pash. Ovi sada su mi preveliki mess na sceni da bih mogao ozbiljno da doživim njihovu pobedu.

Ukratko pobeđujemo mi lol

Back