Ahaha, ali tačno sam predosjetio danas da će nas prozvati desete po redu tj. kao posljednjeg finalistu (još sam zamišljao kako publika urla ime naše zemlje kao lani što je bio slučaj sa Fincima), kao što već rekoh bila bi mala vjerovatnoća da nas četvrti put uzastopno proglase u prvoj polovini...

Mada, oni koji prave raspored kojim će se redom imenovati kvalifikanti vjerovatno to rade nasumično bez neke taktike i ne uzimajući u obzir ko je i kada prozivan posljednjih godina (podsjećanja radi, Belgiju su čak 3 godine po redu podizali zadnju - 2015-e, 2016-e i 2017-e, pri tom su svaki put završavali u finalnih top 10).
Moram priznati da me je sve više hvatala trema kako su se mjesta za finale lagano popunjavala a nas nigdje ne prikazuju u kadru niti nas ko spominje, čim sam vidio da nas nema među prvih 5 znao sam da će nas zadržati za sam kraj, izbezumljen sam bio vidjevši da je samo još jedno ostalo neupražnjeno i slobodno, znači da je bio neko tu da me snima skamenjenog, bio sam u fazonu da upadamo ili mi ili Kipar a kada je Laura izgovorila ''Serbia'' bukvalno k'o da sam ponovo rođen lol... No dobro, moralo se i nama jednom zalomiti da probijemo led sa situacijom ''biti ili ne biti'', da su nam priredili ovo vatreno krštenje tipa sa Balkanikom ili Nevenom raspametili bi me načisto a ovako sa Konstry je bila koliko-toliko olakšavajuća okolnost.
Osjećaj je definitivno gadan i neprijatan te ga nikom ne bih preporučio, nadam se da nam više neće priređivati ovakva iznenađenja no sve je dobro što se dobro svrši... Svaka čast Konstrakti i timu, bitno je da je prošlo sve kako treba a sada da se preusmjeri fokus na finale!