rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

I znali su da Maša nije vakcinisana, i nadali se da će Italija da popusti uslove za ulazak u zemlju...
Znači da se Kristina verovatno duže spremala kao rezerva... to Olja nije rekla, ali verovatno nije baš bila preko noći izmena...

Intervju za Kurir pre polufinala:

Znači ljudi

Disao nisam za vrijeme nastupa, tokom polufinala sam kapirao da je jače polufinale nego prvo ALI da se Konstra izdvojila svakako.
I danima mi već u glavi da nas prozivaju desete jer ima smisla (novac ima smisla), ali stres na kraju... kažu moji 'ti si izgledao kao da će ti pozliti', ali vidim da nisam jedini, ljudi van ESC kruga su pisali da su pod stresom bili, pili tablete za smirenje :D

Sad samo jakooooooooooooooooooooooo, idemo sutra po najbolji rezultat od 2012!!!

Pa, jeste čudno pjeva o zdravlju a odbija vakcinaciju. Mada ono što je najčudnije da je ona propustila da ode na ESC zbog vakcine. A to joj je vjerovatno bila jedina prilika.

Nema sta, za mene je ovo bio vanserijski nastup u svakom smislu i utisak mi je jos bolji nego preksinoc. Gestikulacije vrhunske i kadrovi su sada takodje bili bolji, ona sama je bila u svom prepoznatljivom stilu, bez greske.

Za mene klasu iznad svih ostalih. Da nije nasa, polomio bi se da glasam za nju.

Idemo jako i do kraja i sutra, sve opcije su na stolu pa i.......zna se koja. Samo jako!

Radi se o kapljičnom virusu i bolesti zbog koje su mnogi (uključujući mene) izgubili svoje najmilije. Imam svako pravo da se sablažnjavam.
Nije kapljični (droplet) kao što se mislilo na početku (kada su maske bile preporučene samo za obolele sa simptomima), već aerosolni!
SZO je apdejtovala način prenosa, dodajući aerosolni prenos.

Zato je, pogotovu za varijantu zaraznu kao Omikron, važna FFP2 maska (iliti N95 po američki) u svim zatvorenim prostorijama, a sanifikacija površina nije toliko delotvorna za ovaj virus kao što se mislilo u početku.

To je važna razlika da ljudi znaju, o kojoj se ne govori dovoljno...
Kinezi su recimo imali potpuno pogrešnu zaštitu sada, malo FFP2 maski i nedelotvornu sanifikaciju površina...

Tokom pandemije smo naučili puno o prenosu respiratornih virusa...

Inače mislim da nije mesto ni vreme za bilo kakvo spočitavanje Maši...

Mislim da osvaja četvrto ili peto mjesto. Nešto kao Ukrajina i Island prošle godine, baš na to vuče.

Štrecnem se svaki put kad pomislim da ona možda ne bi bila na ESC-u da je bila samo jedna večer PZE, već vrlo vjerojatno Sara. Definitivno je najzanimljiviji srpski paket na ESCu ikada, pomela je sve živo

Mislim da osvaja četvrto ili peto mjesto. Nešto kao Ukrajina i Island prošle godine, baš na to vuče.

Štrecnem se svaki put kad pomislim da ona možda ne bi bila na ESC-u da je bila samo jedna večer PZE, već vrlo vjerojatno Sara. Definitivno je najzanimljiviji srpski paket na ESCu ikada, pomela je sve živo
Primetio sam da u Hrvatskoj je veca podrska za Konstraktu nego sto je bila za Miu Dimsic

Prošle godine su posljednje prozvali Ukrajinu i Finsku koje su osvojile televoting u tim pf. Moguće da je takva situacija i sa Srbijom.

Back