Pa mi nismo bolji ali smo tako i tretirani. A oni su rasisti koji glume da nisu
Meni iskreno smeta kada se to potencira mi,ovi,oni,one,ona...
Kakve su to podele na plemena,odnosno čuj mene nacije, znači za mene ne postoji ovi,ili oni, več sam ja JA, dakle jedinka za sebe.
Moj predstavnik nije ni Ratko Mladić, ali ni Vojislav Koštunica, ja reprezentujem sebe i niti se kitim tudjim perjem, niti osecam bilo kakvu pripadnost nekome zato sto je on Mirko Jovanović, a ne diskreditujem niti se ogradjujem od nekoga zato sto je Džoni Logan na primer..
Dakle ja sam stanovnik planete zemlje i ne mogu reći oni su rasisti, a mi nismo, koji su to molim te "ONI", a ko su "OVI"..
Pobogu nismo u srednjem veku i da se delimo tako i po plemenima(ili ipak jeste)
Kao ovo je naše pleme, a ono je njihovo pleme i nemamo ništa sa njim ogradjujemo se..
Nema mene lično šta biti sramota ili blam, ili da se hvalim ni Srebrenicom, ni Vukovarom niti bilo čim, jer nisam ja nikoga ubio, niti sam ja heroj i nekoga spasao to je uradio neko drugi..
Zašto bi mene bilo briga sta je uradio Pera,Mika,Žika,Laza..
Oni su to uradili,NE JA!
Svaki čovek na ovoj planeti je jedinka za sebe i odgovara za svoje postupke, kakve su to površnosti,ograničenosti i generalizovanje zapad je ovakav, a istok ovakav.
Znači na primer svaki Nemac je rasista na primer??
Nema nekog prostora na primer da se kaže: Johan je rasista, ali Bastian iz Nemacke JE DIVAN ČOVEK..?
Ili Mirko je govno od čoveka i rasista najgori, ali je Goran PREDIVAN ČOVEK NIJE RASISTA,NACISTA,ŠOVINISTA,FAŠISTA itd..
Evo recimo primera radi, poznajem Hrvata koji je fin i jako dobar čovek, a poznajem Srbina koji mi je komšija koji je je ne loš nego jezivo loš čovek, bukvalno niste videli lošijeg čoveka..