Ne preteruje se, jer mi verovatno i nista bolje nismo nikada poslali na pesmu evrovzije i niti ćemo..Malo se preteruje sa ovim Konstrakta, drugi silazak Isusa.
Mi volimo da se lozimo da smo najbolji tako da ce euforije biti cim se pojavi pesma koja ce imati priliku za visok plasman.
Razumem to. Isto tako mi je i ogromna zelja da Azerbejdzan prodje dalje a da Izrael izduva a znam da je to 100% nemoguce. Jer zelje su jedno, mogucnosti su drugo.Da li ti stvarno misliš da od tvog stava zavisi ishod nekog takmičenja? Pobogu čoveče smiri se. Favorit svakog od nas je ona pesma koja ti se najviše dopada i koju najradije slušaš, a ne onaj ko ima najviše šanse za pobedu. A za svoju zemoju se navija jer je to za boga miloga tvoja zemlja, i svako normalan želi dobar plasman svojoj zemlji i svom timu. Logično da je cela nacija bila u euforiji kad je bilo svetsko u fudbalu i da su svi navijali za što bolji plasman. To i jeste poenta navijanja
Ne preteruje se, jer mi verovatno i nista bolje nismo nikada poslali na pesmu evrovzije i niti ćemo..
Glavu dajem, da se Konstrakta, takva pesma i nastup plus euforija makar u slučaju Srbije više nikada neće ponoviti, možda opet budemo 10 godina čekali ili i 20 godina za neku novu šansu na ovom takmičenju..
Kada nismo pobedili ponovo prošle godine, budi uveren da možda nikada više i nećemo pobediti na ovom takmičenju.
Zato sto sam ja neotesani BAKSUZ kad god hvalim nesto i kad god mislim da je sigurica, ono puf, izduva u polufinalu. I ne volim da se precenjujemo i dizemo do nebesa, isto tako i u fudbalu, samo da vidis na Instagramu koliko se narod lozio za ovo Svetsko 2022, pa puf.
Od 2018. konstantna strepnja za finale. Konstantna. I kukam zato sto nas Luka ne zasluzuje da se nadje u drustvu onih koji zaista ne zasluzuju da prodju dalje.
Meni je prosle godine najveci favorit bio Kipar i zenska se toliko u**ala da je na kraju izduvala. Zato pazim koga biram kao favorite a isto tako pazim i po pitanju naseg predstavnika da se ne precenjujemo.
Bolje bi isla Karamelina verzija "Pazi s kim se kacis"...
Osobo molim Vas, saberite se.
Nije realno poredjenje sa Bojanom i Hurricane, ni u jednom trenutku ni ja niti bilo ko koga poznajem nije smatrao da pobedjujemo ili idemo nevidjeno visoko sa njima, dok za Konstraktu svi ljudi koje poznajem su zaista bili odusevljeni tom pesmom i njom kao pojavom i bukvalno da nismo toliko bili na kladionicama potcenjeni i da smo mogli imati zbog tog sunca nastup kakav je bio na PZE22 i naravno da nije bas prosle godine poceo rat, dobili bismo mnogo vise poena i bili daleko blizi pobedi koju smo uz Švedsku prosle godine objektivno i zasluzili, ali mi smo Srbija i nazalost zemlje poput Estonije Letonije Litvanije...nikada nece glasati za Srbiju, cak ni prosle godine, da je Švedska dosla sa istom pesmom kao mi ,a da nije bila ratna godina kao prošla godina, Švedska bi imala po 250 poena zirija i jedno 350 poena publike i pobedila glatko pazi sta ti kazem..Konceptualno? Ne, nismo imali bolje. Muzicki apsolutno jesmo. I da nije zavrsila peta bila bi totalno druga prica sad o njoj.
Ne znam ko je tacno ocekivao da Konstrakta pobedi prosle godine, po strani euforija, prosecan Srbin je mislio i da Bojana/Uraganke pobedjuju pa to i nije neki reper. Ako je Danska uspela tri puta da pobedi, ne vidim sto Srbija ne bi mogla bar jos jednom. Pogotovo sto ima sve uslove da organizuje ESC i odakle glasove da dobije, sto sigurne sto sa svih ostalih strana ako pogodimo pesmu.
Sa vecim delom se i mogu sloziti, samo ovo oko Baltika nisam razumeo, mi smo glasali za Estoniju, jer je komercijalna, ili jer nije?Svedska nikad ne bi poslala ICS. Oni imaju svoj recept kojeg se drze i koji prolazi. Srpska muzika ne moze proci na Baltiku jer smo muzicki antipodi. Ni mi ne glasamo za njihove pesme osim ako ne ponude nesto sto je tesko komercijalno (poput Estonaca prosle godine).
Svi mi imamo svoj bubble, ja npr poznajem ljude koji su mislili da Uraganke i Bojana pobeduju, znaci takvih ljudi je bilo. No to nije bila poenta, to sto se ljudima iz nasih okruzenja nesto svidja ne znaci nista.
Konstrakta nije ni bila paket koja moze da dobije ziri jer polarizuje (sto se videlo i po rezultatima) i nema kvalitete za koje se ziri gotovo uvek kaci. Tvt sam nije dovoljan za pobedu, a i tu je postojalo par pesama koje bi bile bolje plasirane i bez rata. Zemlja koja je najvise fasovala zbog rata je vrv bila Spanija, za koju mislim (ne mogu da tvrdim) da bi pobedila u normalnim okolnostima.
Kako je jedna Jermenija koja nam je isto daleka ili San Marino,Azerbejdzan,Gruzija kako su oni ljudi nam davali u polufinalu cak 12 poena,ali i visoke poene u finalu ili jedna Finska, a Estonija Litvanija i Letonija nisu ni prosle godine glasali za nas..
To se zove kmečenje, ovde smo poznati po tomePa u stvari nije problem ni pesimizam koliko kukanje, to ubija u pojam.
Možda me nisi razumeo, nisam ljubomoran na Švedjane niti zameram nekome što glasa kako glasa, i što vole taj fazon koji fura Švedska, nego kažem da Švedska ili haje evo Norveška da izadje iz svojih cipela i pošalju pesmu koju je poslala moldavija prošle godine ili nadju neku kopiju Konstrakte, mada taj žanr i ona kao ona su posebni pa ne može je niko kopirati, ali nešto jako čudno da pošalju ,oni bi sigurno imali prodju kod neke Letonije,Estonije Litvanije, dok prosle godine mi ni sa Konstraktom nismo imali prodju..Za Baltik (uglavnom) glasamo kad je internacionalni zvuk, kao sto je bio Avicii Stefan prosle godine.
Zavisi i od konkurencije, nisu duzni da daju Srbiji poene, ni ja nisam siguran da bih dao poene Srbiji u vecini godina prethodnih 10.
Svedska uvek salje dobro producirane pesme sa uglavnom odlicnim nastupima, vrlo formulatski i pesme zvuce kao nesto sto je komercijalno popularno na svetskom nivou pa i rezultat ne iznenadjuje toliko. Ziri uglavnom glasa za takve stvari. Znam da nervira ponekad, ali nisu oni tek tako tu gde jesu.
Srbija sem mid pokusaja sa losim nastupom 2017. nije poslala nesto sto bi moglo da primirisi necemu sa severa Evrope. Produkcijski je Luka najblizi tome, ali svi vec mozemo da nadjemo 10 stvari koje ce mu se zameriti za da ga se nagradi poenima. I na forumu iznova citamo o tome, da ne idemo dalje.
Je l ti toliko tesko da poverujes da postoje ljudi koji nemaju dobro misljenje o ICS? Prosle godine je bilo dosta sto obicnih ljudi sto muzickih eksperata koji su rekli da to nije pesma i da joj nije mesto na ESC.
Iskreno, zapravo smatram da ljudi na ovim prostorima slusaju raznoliku muziku, dakle nazalost makar na moju zalost su skontali Rastu ili Bubu Korelija,skontali su Saru Jo, Buč Kesidi ,medjutim na iznenadjenje jedan deo ljudi je skontao i zavoleo i Konstraktu cak i druge njene pesme, po toj logici, nesto mi govori da ce skontati i Let 3, ali čak možda i Luku.Razumeo sam te. Opet kazem, sansa da oni posalju nesto slicno ICS je tanka, a dosad takve eksperimente nisu slali pa ne mozemo da tvrdimo da bi dobili poene. Znao je Baltik Skandinavcima da zavali i nule. ICS je na kraju krajeva bila pesma na srpskom. Par recenica u titlovima nije moglo da prenese celu poruku pesme, pa i nisu mogli da je dozive na isti nacin. Videli su cudnu zenu koja pere ruke u lavoru i vise prica nego peva dok sedi i ima koreografiju dok ide catchy pop refren.
A za drugi deo, svestan si valjda da ce prosecan gledalac glasati za zvuk koji mu je blizak, a to su uglavnom zemlje iz okruzenja ili mejnstrim koji svi znamo. Koliko sam uspeo da vidim po forumu, ti uglavnom prozivas balkansku komercijalnu muziku, a svestan si da bi prosecan gledalac iz regiona glasao bas za to jer isto i slusa.
Sve 3 zemlje idu u finale i Slovenije i Hrvatska i Srbija.Ne znam, ove godine ima dosta pesama koje mogu da odvuku tvt a Srbija skoro uvek ima sigurne glasove koje HR nema, a ziri ce HR gotovo sigurno patosirati. Za Luku nemam pojma kako bi mogli reagovati na njega, nisam mislio ni da ce se dovuci do skoro 12 od publike na PZE ali vidis da je bilo ljudi koji su za njega glasali, pa i vise puta. A pre ce naci svoju publiku na ESC nego u Srbiji.
Meni je SLO u top2, pa se nadam da bi oni mogli da prodju dobro.