rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Eeehh saaad savršenstvo,nećemo preterivati,ok čovek predstavlja Srbiju,ali ipak moramo imati malo doze objektivnosti,pesma da bi neko mogao reći da je savršenstvo ili remek-delo ipak mora imati sve ipak..
To je sve subjektivno, meni je npr. Španija najbolja pesma ovog izdanja i nema joj ravne i mogu sad disertaciju da napišem zašto smatram da je najbolja, a tebi je među gorima - nema tu objektivnosti kad se radi o različitim stilovima i koji čijem ukusu leži. Srbija mi je isto u top 3 i to ne na konto patriotizma, nego žanrovski i zvučno to je skroz moja šoljica čaja, možda i najviše od svih pesama koje je Srbija ikad poslala.
O objektivnosti jedva da možemo da pričamo čak i kad upoređujemo pesme u sličnim stilovima ili od istog izvođača (npr. Euphoria i Tattoo), a svakako ne kad upoređujemo pesme iz različitih žanrova i stilova.
Objektivnost u muzici retko kad postoji, a na Evroviziji svakako ne, tu u najboljem slučaju imamo samo zbir velikog broja subjektivnosti, pa se eventualno za neke pesme dogode neki opštiji konsenzusi, ali ni to nije prava objektivnost.

Slažem se. Rintintin je davno objasnio da svi ovde iznosimo subjektivna mišljenja (tj. ono što ne napišemo na početku rečenice a podrazumeva se jeste "ja mislim" "po mom mišljenju" i sl. I najbolja definicija OBJEKTIVNOG (gledanja na muziku pa i šire) da je to skup ili presek raznih subjektivnosti. Izvinjavam se ako nisam napisao Ttačno onako kako si ti davno ovde objasnio. (y)

Ko tvrdi objektivnost neka prilozi naucni rad kao referencu ili se ne racuna.
Kada sam subjektivan ja napisem recimo u slucaju Srbije MORAM BITI MALO SUBJEKTIVAN PA JE STAVITI U TOP 10 ILI TOP 5..
Dakle objektivno je kada ti ne volis tu vrstu muzike,ali uvidjas njen kvalitet,dakle primer za to su Mocart,Betoven itd itd

Kako mi je sada krivo što nisam ugrabio kartu za drugo polufinale, obukao bih se u TEYU & SALENU, kao iz kancelarija 70-ih, iz spota i poneo pisaću mašinu u Arenu.. Pamtilo bi se to... ❤️🤍❤️

Mocart je realno verovatno nesto najbolje ikada sto se muzike tice,medjutim to ne znaci da cu ja visiti na youtube na primer i slusati Mocarta ceo dan,već ću opaliti Nirvanu i Ganse kada mi se sluša dobra mjuza haha :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Nirvana je moj Mozzart :D:cool:

Kako mi je sada krivo što nisam ugrabio kartu za drugo polufinale, obukao bih se u TEYU & SALENU, kao iz kancelarija 70-ih, iz spota i poneo pisaću mašinu u Arenu.. Pamtilo bi se to... ❤️🤍❤️
Nasa drag queen 😂😂😂

Back