rintintin
Ekspert
To je sve subjektivno, meni je npr. Španija najbolja pesma ovog izdanja i nema joj ravne i mogu sad disertaciju da napišem zašto smatram da je najbolja, a tebi je među gorima - nema tu objektivnosti kad se radi o različitim stilovima i koji čijem ukusu leži. Srbija mi je isto u top 3 i to ne na konto patriotizma, nego žanrovski i zvučno to je skroz moja šoljica čaja, možda i najviše od svih pesama koje je Srbija ikad poslala.Eeehh saaad savršenstvo,nećemo preterivati,ok čovek predstavlja Srbiju,ali ipak moramo imati malo doze objektivnosti,pesma da bi neko mogao reći da je savršenstvo ili remek-delo ipak mora imati sve ipak..
O objektivnosti jedva da možemo da pričamo čak i kad upoređujemo pesme u sličnim stilovima ili od istog izvođača (npr. Euphoria i Tattoo), a svakako ne kad upoređujemo pesme iz različitih žanrova i stilova.
Objektivnost u muzici retko kad postoji, a na Evroviziji svakako ne, tu u najboljem slučaju imamo samo zbir velikog broja subjektivnosti, pa se eventualno za neke pesme dogode neki opštiji konsenzusi, ali ni to nije prava objektivnost.