Predlažem svima koji brinu,da li će naš predstavnik ući u finale, da se podsete načina glasanja u polufinalu i umesto jadikovanja, da li će Luka u finale i projekcije plasmana finske pesme, urade sledeće:
1. Napraviti spisak svih prijatelja, naročito onih u instranstvu, kojima ne proradi peristaltika creva na pomen Eurosonga
2. Ukoliko nisu čuli, poslati link sa Lukinom pesmom
3.Obavestiti ih da se ove godine može glasati i online, dakle, sa bilo kog kraja sveta, bez obzira da li u toj polufinalnoj večeri učestvuje zemlja u kojoj žive i ako ne gledaju TV, mogu glasati jer mnogi više nemaju TV, niti su pretplaćeni na program nacionalnog javnog servisa
4. Proveriti s vremena na vreme, da li su još zagrejani da podrže predstavnika Srbije i čak i ako nisu zamoliti da glasaju u ime prijateljstva.
5. Kad počnu prve probe, podsetiti ih da takmičenje počinje.
5. Na dan polufinala poslati link sa You Tuba sa streamom našeg polufinala
6. U toku polufinala poslati link za online glasanje
Sve ovo pišem jer su moji prijatelji, koje sam prošle nedelje posetila u Engleskoj, rekli da prošle godine nisu znali kako i na koji broj da glasaju jer nisu pretplaćeni na BBC, a na streamu EBU sa YouTube toga nije bilo.
Za mene je finale neupitno jer u polufinalu glasa samo publika.
Finale je nešto drugo, ali imam poverenja i u pesmu i u naše ljude. Ili ipak, da potplatimo nekog ruskog hakera, koji vrlo moguće živi i u vašoj zdradi?