rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Pesma nije jury friendly uopšte...
Da, nazalost. Pesma nema neku glasovnu kulminaciju. Cudi me da se nije poradilo na tom brzem delu, gde on bukvalno sapuce sve vreme. Poslusah par njegovih pesama i decko ima i muzikalnost i specificnu boju glasa. Npr. obrada Frenka Sinatre mi je odlicna. Steta. Mozda ce akusticna verzija popraviti utisak.

• Like
Reactions: Mrm
A jeste vi zaboravili da u polufinalu NE glasa ziri?
Nisam ja ništa zaboravio, i ne kažem da se neće plasirati, to što se nešto plasira vrlo često ne mora da znači ništa.. Ako se 🇵🇱 kvalifikuje, da li to znači da valja?

Koliko ova pesma kida po pitanju produkcije i aranžmana čak i na buđavom telefonskom snimku. Ovo je ipak samo preparty, o nastupu uopšte ne treba uopšte suditi na osnovu ovoga; publika dobro reaguje. Imaju i kranove, led ekrane... Israel Calling ponovo razbija. :love:

Mislim da se ovde Srbija dozivljava previse sigurnom za finale. Ne mislim da ispadamo, ali bih rekao da ima bar 5-6 zemalja koje su sigurnije od nas.

Inace su mi ovi prepartiji totalno irelevantni, jos ove godine ih ima mali milion ove godine. A komentarisu se nastupi kao da je ne znam sta, iako se vidi da je ovo Luka odradio sa pola gasa. Reper treba da bude nastup sa PZE i to je to.

Mislim da je za sve izvodjace mnogo bitnije da se uvezbaju i odmore nego da se sukljaju po ovim prepartijima gde ne mogu dobiti gotovo nista.

Meni su ove žurke dobre da ti pokažu otprilike gdje je falinka i na čemu da poradiš (za ove koji su interno izabrani, barem), kao i da se pripremiš na putovanja i pjevanja pjesme pred publikom. Mislim da utiče na samopouzdanje, ali ne i na rezultat, mada Konstra je bila apsolutni hit na Tviteru prošle godine sa nastupom u TA, podigla hajp oko sebe još više.

Što se prolaska tiče, isto mislim da ima 5-6 sigurnijih od Srbije, konkretno Švedska, Finska, Norveška, Moldavija, Izrael i Hrvatska, ali nebitno da li prošli kao 7. ili 10, samo da je proći, jedino što je bitno 😄

Luki i treba ovakva interakcija sa fanovima i novinarima, taman da mu lepo podigne samopouzdanje pred svu onu frku i ludnicu koja ga čeka u Liverpulu. A i ne vidim problem da malo lujkaju Evropom, upoznaju ljude sa kojima se takmiče u nekom opuštenijem ambijentu, pa ovo je idealna prilika, kasnije su u fokusu nastupi.

Meni uopšte nije jasno šta su pojedini videli na ovom Lukinom nastupu što ih je toliko uznemirilo? Vokalno je tu gde jeste (to nikada i nije bila snaga na koju se pesma poziva), slobodan je na sceni, kreće se, nije fikus i bez harizme. Dodajte mu igrače, svetla i kadrove i dobija se nastup sa PzE. Pritom, deluje sve opušteniji na sceni. Jury friendly? Kako da ne, mi smo jury blacklisted.

Izvlačiti neke procene na osnovu ovih nastupa - a naročito predviđati plasman - je prilično ambiciozno, jer kod većine pesama nema ni naznaka kako bi nastup mogao da izgleda + dosta toga se snima telefonom, a ni kvalitet zvuka nije ni približan onom koji će imati na ESC. Naravno, može da se orijentiše u smislu da se provali kome se peglao vokal u studijskoj verziji i slično, ko je tremaroš, ali opet ni to merodavno koliko full nastupi u maju. Čehinja se prošle godine blamirala na žurkama sa onim vokalnim raspadima, pa je na kraju bila odlična kada je trebalo.

Minipop

JFovnnI.jpg

Ja verujem da ćemo ući u finale, ali mi je teško da predvidim kako će pesma proći. Sa jedne strane, mislim da uzimamo zdravo za gotovo levu stranu tabele sa ovako eksperimentalnom pesmom (on jedva peva tu, a i to što peva je bilo upitno u NPFu), a sa druge strane imam utisak da će Luka imati status i ponašanje zvezde u Liverpulu i da će to imati dobar uticaj na plasman. Takođe imam i visoka očekivanja od samog nastupa jer imao toliko potencijala da se razvije u nešto baš wow.

Back