rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

I opet priča o žiriju... ne shvatam poentu zaista. Je l' smo očekivali da će od svih naših dosadašnjih predstavnika baš Luka biti taj koga će žiri podržati?
Potpuno je nebitno kako će nas nemački ili bilo koji žiri oceniti. Ako nas ne postave među prvih 10, svejedno je da li smo 12. ili 24. mesto, poene ne dobijamo u oba scenarija. Možemo da se nadamo eventulano poenima iz ex yu žirija (kojih je samo dva ove godine) i eventualno možda još neko iznenađenje. Očekujem da će kod žirija završiti kao i Hurricane.
Poenta je bila valjda da Luka privuče televoting iz zemalja koje nam nisu tradicionalno naklonjene.

Ok, ja zaista ne znam šta je problem ako prenesem šta je nemački NDR i Cesar Sampson iz Austrije kazao za našu numeru iz 2023. godine, jel to greh preneti? Jel treba da se prenosi samo šta nečije uši žele da čuju..niti sam nešto izmislio...zašto je problem ako se priča i o nemačkom žiriju, zašto bi to nekome smetalo? Šta se sve piše ovde, a realne činjenice smetaju...nemam reči...
Poenta je privući sve glasove koji su u opticaju, ne?

• Like
Reactions: FFM
Ne smeta, ali nije previše bitno da bismo se tim opterećivali. Nije kao da je ovo prvi put da nas nemački žiri ne voli pa da treba da budemo šokirani ili razočarani.

Niti sam šokiran, niti sam razočaran, samo prenosim šta je kazano i napisano... :)

Nemacka je izuzetno specificna nacija po pitanju muzike, nista im se ne dopada i slusaju masovno americki/britanski mejnstrim. Na radio stanicama se tu i tamo cuje neka pesma na nemackom, operisani su od svoje muzicke industrije i u neku ruku je se stide. To se vidi i po tome da vec dugo godina ne salju pesme na ESC na nemackom. Vecina nasih muzicara ima vece YT preglede i strimove a oni daleko veca nacija od nas...
Uz to jos nemacki predstavnici cak ni NE udju u top 100... 🤣🤣🤣

Ja ne znam čemu ovoliki stres u vezi rezultata i ko će nam koliko poena dati, sačekajte maj za to i malo uživajte u svemu za promenu.
Ja vise ni ne smem da udjem u temu do ESCa jer ozbiljno strahujem za finale.

Ja vise ni ne smem da udjem u temu do ESCa jer ozbiljno strahujem za finale.
Mislim da finale nije upitno, to kažem ja kojem se ne dopada ni pesma ni interpretacija, ni pre party koncerti...
A finale, meni za sada ne deluje da je za visok plasman, ali to ne mora ništa da znači...

Meni je potpuno svejedno za plasman. Ne znam da li sam usao u neke godine kada mi nije do stresa zbog rezultata ili je nesto drugo u pitanju, ali mi je samo bitno da nastup bude odradjen na nekom nivou kako su Luka i njegov tim zamislili pa sta bude - bude.

Bilo bi mi žao da ne prođe ali zaista imam prečih stvari u životu zbog kojih ću da gubim živce lol
Sreća pa ima samo 15 zemalja, nikada manje mislim, plus od tih 15 Malta, Irska i Azerbejdzan zvuče kao sigurni NQ, znači ostaje nam borba sa Letonijom,Moldavijom,Holandijom,Svajcarskom i Portugalom da ne budemo mi to 11. ili 12. mesto.
Švedska, Finska, Norveska, Hrvatska, Izrael i Češka deluju na prvu kao sigurni Q.

Za drugo polufinale koje je još mnogo lošije, deluje da imamo i manje sigurnih kvalifikanata, bukvalno samo Austrija, Jermenija, Gruzija i Estonija su baš 100% sigurni, i hajde da kažemo možda i Slovenija je siguran učesnik finala, znači tamo 5 mesta je potpuno otvoreno, a u našem polufinalu svega 4 ili čak 3 samo mesta za koje se bori Srbija.

Sreća pa ima samo 15 zemalja, nikada manje mislim, plus od tih 15 Malta, Irska i Azerbejdzan zvuče kao sigurni NQ, znači ostaje nam borba sa Letonijom,Moldavijom,Holandijom,Svajcarskom i Portugalom da ne budemo mi to 11. ili 12. mesto.
Švedska, Finska, Norveska, Hrvatska, Izrael i Češka deluju na prvu kao sigurni Q.

Za drugo polufinale koje je još mnogo lošije, deluje da imamo i manje sigurnih kvalifikanata, bukvalno samo Austrija, Jermenija, Gruzija i Estonija su baš 100% sigurni, i hajde da kažemo možda i Slovenija je siguran učesnik finala, znači tamo 5 mesta je potpuno otvoreno, a u našem polufinalu svega 4 ili čak 3 samo mesta za koje se bori Srbija.
Hrvatska nije sigurna. Moldavija je sigurna.

Ne znam, sve mi se cini da ce ovo biti neizvesnije cak i od 2018. ili 2021.

I šta će biti ako ne prođemo u finale?
Ako bude kao 2013. bice drama.

Kladionice nam povecavaju kvotu, dok Svajcarcima i Portugalcima kvota pada. Situacija je i vise nego kriticna. Najkriticnija posle 2018.

Kvote. Reakcije fanova. Jao ljudi dosta vise aman.

Mene najvise brine to sto mi je sve ful osim njega. I to me i dalje drzi. Jednostavno mi se ne uklapa u sve ovo, nespretan mi je na sceni, mora tu mnogo sminke oko nastupa, lajv pa ako cemo iskreno, najslabiji je vokalno od svih nasih predstavnika, jer i nema nesto mnogo da peva, a i taj deo gde ga i otpeva zazvuci cudno. Zaista moj najveci problem je sto ne volim da ga gledam - jer sve deluje prilicno snobovski, usiljeno, a krajnji rezultat da on u svemu tome deluje kao amater. I ljudi tu prepoznaju. Nema hejta. Tako je kako je, molimo se da se poboljska do maja. A da ce imati neku svoju publiku neobicnim zanrom, i apokalipticnim nastupom, vise od bledunjave Holandije, Moldavije i sl, mislim da hoce. Mada da se nadamo nekom izvanrednom televote rezultatu, pa bas.... Hajde da budemo realni.

Ne bih stvarno da zvucim kao hejter. Ali ovog puta jesmo birali vodjeni proslogodisnjim iskustvom (hteli koncept, neki vizuelni performans na sceni) samo sto nemamo nekoga ko to moze i izneti. Tacka kraj. Sta bude bude. Meni najvise zao jadne Litvanije koja je toliko neglektovana da boli!
A sa druge strane mislim da su na kraju jedine opcije bile Nadja O - da joj se namesti pobeda - a ziri neglektuje ostalih top 5 publike sto bi bilo providno ili Balos, sto se i moglo izvesti a da ne bude. Princa u onakvom umisljenom izdanju sa srpskom zastavom i miksom ne samo turske, vec cele arapske, i indijske kulture na sceni (why?) radije ne bih gledao, iako pesmu jako volim, dok bi Dziipsii uprkos harizmi i verujem dobrom eventualnom rezultatu zirija bio potpuno neprimetan publici.

Tkd dobili smo sta smo hteli. Sad nema kukanja. Cekamo sledeci PZE da Filarri izdominira :D

Mene smara ovoliki pesimizam na temi, ne zbog rezultata jer ni ja ne očekujem da ćemo se nešto proslaviti, već jednostavno ubija hajp i atmosferu, zato kažem umesto silnog kalkulisanja uživajte malo u svemu. Ima vremena za kukanje u maju ako za to bude bilo potrebe pa kukajte tad do mile volje.

Back