rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Samo mi se spavalo i sanjao sam da smo ušli u finale i nastupali 4.

Ovo je jako interesantna reakcija. Interesantan je i komentar ispod videa o delu pesme u Locrian modu, ne tako cesto koriscenom u popularnoj muzici, cesto opisanom kao dark i disonantnim.
Koliko ja skromno znam, locrian je bio koristen u progresivnom roku, indy, metal rocku, a Bjork koju je Luka napomenuo kao jednu od omiljenih autorki ga je koristila u Army Of Me; dalje koriscen u u The Court Of The Crimson King u solo gitare, u Echoes Pink Floyda, The Strokes intro bas u The Juicebox, Metallica, Nine Inch Nails u Hurt.
Ja baren ne poznajem ni jednu pop pesmu u ovom modu. Srpska PZE je zaista progresivna u izboru predstavnika i pesme.

Sreća pa Marco Mengoni neće pobediti, pošto sam ga sanjao u finalu u vrhu liste čak možda i pobedio, dobro je znači barem on neće sigurno pobediti, pošto u se uvek dogodi suprotno u stvarnosti.

Ovo je jako interesantna reakcija.
Jeste zanimljiva, i posebno komentar o locrianu.

Ide mi verovatno u Top 5 analiza, posle ThePeaceAround (zbog analize melodije), Groot (zbog analize produkcije), Overthinking It (zbog gejmerske perspektive i Monstercat reference, i ikonične "Before Konstrakta (BK) and After Konstrakta (AK)" fraze), i uz
ovde preporučenu TunefulTV (zbog Linkin Park reference).

Zanimljivo mi je da muzičke analize baš brane vokalnu izvedbu (kao jedinu ispravnu za održavanje napetosti i atmosfere).

Jeste zanimljiva, i posebno komentar o locrianu.

Ide mi verovatno u Top 5 analiza, posle ThePeaceAround (zbog analize melodije), Groot (zbog analize produkcije), Overthinking It (zbog gejmerske perspektive i Monstercat reference, i ikonične "Before Konstrakta (BK) and After Konstrakta (AK)" fraze), i uz
ovde preporučenu TunefulTV (zbog Linkin Park reference).

Zanimljivo mi je da muzičke analize baš brane vokalnu izvedbu (kao jedinu ispravnu za održavanje napetosti i atmosfere).
Ma da, treba izdvoniti ozbiljne vlogere i masu wannabe muzickih komentatora. Nazalost, ne verujem da ce u ziriju sedeti osobe progresivnog, alternativnog ukusa.

Ovako na prvu loptu kada poslusamo pesmu, smatram da zemlje koje mogu biti ispred nas su Finska,Švedska,Norveška,Češka,Italija,Hrvatska,Francuska,Izrael,Jermenija. Od ostalih zemalja objektivno možemo na tabeli biti bolje plasirani, od ovih navedenih možda imamo šansu biti i ispred Francuske pa čak i Izraela. Tako da naš plasman ove godine će verovatno biti negde izmedju 9. i 20.mesta u finalu, u najboljem slučaju osvajamo u finalu 8.mesto u najgorem i najcrnjem slučaju cemo biti 20.mesto...
Ma kakvo crno 20. mjesto, računaj da će pri dnu u finalu se sigurno naći Velika Britanija i Njemačka, Francuska mi isto miriše na floparu...
Kao što rekoh - u drugom polufinalu će jednostavno morati da prođe par krševa jer će biti mršavo veče a koji ne bi od finala vidjeli ni ''f'' da je iole prosječna konkurencija (poput Albanije nažalost, blijedunjava Danska a možda se čak i Rumunija provuče ako im se dijaspora dovoljno ''nabrije''), Australija je takođe u igri prvenstveno zbog povoljnog žreba kao i Grčka, Estonija, Litvanija koje su abitne ove godine ali ih svakako vidim u finalnoj noći, prosto je tehnički nemoguće da Srbija bude 20-a jer mogu da zamislim barem 7-8 spomenutih zemalja koje će ostati iza nas, ukoliko prvo preživimo polufinale naravno a to će biti veći izazov nego da dokučimo do lijeve strane tabele u finalu.

Btw od ovih što si ih ti naveo dodao bih još i Gruziju, Ukrajinu i Španiju da će vjerovatno biti ispred nas dok za Češku baš i ne bih rekao a pogotovo ne za Hrvatsku, iz našeg polufinala će se vjerovatno progurati ili Holandija ili Švajcarska sa desete pozicije za koje takođe smatram da će teško biti bolje plasirane od Srbije, za sada mi se javlja neki middle broj 13 za Luku ali eto ima još 10-ak dana do početka proba pa ćemo se uvjeriti ko čime raspolaže te će nam mnogo toga biti jasnije.

Pa ali ne znam sto je to njena ispadanje sad nesto toliko bolno i sokantno. Nismo bili fan favorite ili nesto slicno pa sad kao o boze Tijana ispala.

Tijana je zasluženo ispala. Pesma je bila potuno plastična, neautentična i prazna, a nastup potpuno random. Ja dan danas nemam predstavu o čemu je ta pesma.

Mene je totalno bolelo uvo kad smo ispali u polufinalu 2017. i ne osećam nikakvu posebnu želju da prođemo u finale ako mi se ne dopada pesma, samo zato što je ,,naša”. Isto mi se desilo sa Nevenom Božović 2019. kad sam se bukvalno iznervirao kad je prošla dalje a Portugalija nije, jer mi je Nevena bila u bottom 7-8 te godine 😂 Kruna mi je i dalje jezivo očajna pesma, srećom pa smo se popravili dosta od tada.

Last edited:
Pa ali ne znam sto je to njena ispadanje sad nesto toliko bolno i sokantno. Nismo bili fan favorite ili nesto slicno pa sad kao o boze Tijana ispala.
Ne, nego stvar je u tome da sam ja tad sa nepunih 19 godina bio previse subjektivan i pristrasan.

Pa dobro ali nemas vise 19 godina hah

Tijana je bila nasa Mija Dimsic. Skroz abitna . To ne mozes da poredis ni sa Nevenom a kamoli Lukom

Tijana, Nevena, Mia?
Nikad cula, ne znam da li je publika cula nekad za... kako?

Nevena je privlacila paznju glasom. Svi su uvek bili odusevljeni kako peva. Nije bila neka naročito paznja ali je dosta ljudi to primetio ako nista drugo

Back