rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Moj prvi oziljak na dusi.
Tiii siii hooo moj prvi ožiljak na dušiii.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Zapravo pesma "Kruna" spada u bolje pesme koje smo mi slali. Ukoliko ne verujte prisetite se šta smo sve umeli da šaljemo godinama unazad i shvatićete da je po kvalitetu čak i melodiji uz sjajan uzivo nastup i vokal ta pesma i ona jedan od uspešnijih projekata.

Mi kad god smo ispali mi smo zasluzili. Ne mislim da je bilo neke nepravde prema nama ili da smo imali neku nasu verziju Igranke
Ispali smo samo 3 puta, ali smo zaslužili 2 puta.
Tijana je bila bolja 2017. godine od nekih zemalja koje su prošle tada u finale.

Takodje i Norveška i Belorusija nisu bili ništa posebno te godine osim nastupa. Baš slaba godina je bila 2017.
Bukvalno imao si 5-6 favorita i to je to Italija, Portugal, Bugarska, Moldavija, Belgija i Rumunija eto nekako otelih 6 zemalja konkurentnih, eto mozda sam jos jednu ili dve zaboravio, ostali su bili statisti te godine čisto da se popuni broj, očajna godina,a nije mnogo bolja bila ni 2018. tu su negde egal te dve godine sa onom jezivom 2011. godinom, 2016. isto mlaka, te 4 godine mi deluju kao nesto najlosije od Evrovzije u drugoj deceniji 21.veka definitivno..

Ove godine mislim da ćemo biti slično kao što nam kladionice i predvidjaju, dakle niti u samom vrhu niti na dnu, bićemo i u polufinalu zbog jačine polufinala, ali i u finalu izvesno neka zlatna sredina, znači baš kao na kladionici od 26 finalista bićemo na deobi da li upadamo na levu ili desnu stranu tabele, bliže ćemo biti plasmanu Hurricane, nego Konstrakti, slabiji sigurno od Konstrakte, ali dajem mogućnost da tačno makar poziciju-dve budemo bolji od Hurricane. Da ucestvuju ove godine Makedonija i Crna Gora, plus Bosna makar recimo, onda bi leva strana tabele i makar 4-5 dvanaestica barem od publike uz 2-3 dvanaestice od žirija bile realnost, ovako ocekujem najvise 2 do 3 dvanaestice UKUPNO, dakle žiri plus publika..

Da učestvuju Sjeverna Makedonija i/ili Crna Gora, to bi nam baš bio ogroman vjetar u leđa i daleko veće šanse za top 10 bi imali ali šta da se radi, valjda će se neka od njih vratiti u skorijem periodu...

I po meni je Tijana zasluženo ispala gledajući cjelokupan utisak (vladanje scenom, koreografija, pjevanje) ali da je bilo onih koji su mi još manje zaslužili da prođu a prošli su - bilo je (npr. Austrijanac i Dankinja koji bješe od publike nisu skoro ništa ni osvojili ali ih je žiri progurao, Bjelorusija koliko god da je bila ''cute'' meni lično nikada nije sjela i još par njih) a zamijenio bih Austriju, Bjelorusiju i Hrvatsku za Sjevernu Makedoniju, Srbiju i Švajcarsku.

Ne bih se složio da je Tijana naša Mia Dimšić, prije bih je uporedio sa Albinom jer im je isto falilo 3 poena za prolaz...
Nije Tijana uopšte bila toliko nebitna prije samog takmičenja kako se ovdje piše, bila je jedan od favorita fanova a i na kladionicama je neloše stajala, na onim koncertima i u intervjuima isto nije odavala utisak abitnoće već naprotiv - prštala je od samopouzdanja, postala je nevažna na probama i to je trajalo sve do polufinala, ubio ju je najviše redoslijed nastupanja (pored svih njenih nedostataka) jer ona pjesma jednostavno nije bila za otvaranje.
S druge strane, mučena Mia je bila zaboravljena od strane sopstvenih zemljaka odmah po završetku Dore i donekle u sjenci Konstrakte, kada je ispala u polufinalu niko nije ni primijetio niti se nešto pretjerano potres'o dok za Tijanino ispadanje se baš i ne može reći da nije bilo komentarisano s obzirom da su pogotovo stranci najviše spominjali nju i Makedonku kao jednu od najvećih nepravdi te godine.

Imamo li bilo kakvu info šta možemo očekivati na sceni od Luke? Ništa nije otkrivao koliko ispratih

Samo da će biti veća scenografija, proporcionalno liverpulskoj sceni.

I zanimljivo je da je uz priču o postojećem nastupu par puta pomenuo pirotehniku (koje zapravo nije bilo na PZE), pa pretpostavljam da je u stvari spremaju za Liverpul.

Back