I dalje smatram da nema šanse da budemo u bottom 5 i ujedno van top 20 pored žive Albanije, Australije, Belgije, Velike Britanije, Njemačke i Poljske...
Ide nam na ruku što su iz drugog polufinala u finale prošli krševi poput Albanije, Belgije i Poljske a iz prvog tipa Hrvatska koje ne vidim ispred nas po glasovima žirija objektivno gledajući (a ni publike iskreno, osim Let 3 naravno), da su se plasirale Gruzija i Letonija bile bi svakako pozicionirane više od nas na žiri listi.
Mislim isto i za Austriju da će doživjeti sudbinu prošlogodišnje Češke (fenomenalan uspjeh u polufinalu a u finalu fejl zbog otvaranja pa u globalu 20 i neka pozicija), Portugal isto ima hendikep jer nastupa drugi a ni za Češku iskreno ne mislim da će se nešto Bog zna kako izdvojiti i biti bolje plasirani od nas, naročito ne kod publike...
Nema prostora za priče o nekakvom debaklu i potencijalnom najgorem plasmanu Srbije u finalu jer je konkurencija prilično mlaka, razlog zbog kojeg sam ja odustao u vjerovanje da ćemo biti u top 10 nije taj što je Luka bio nešto loš i razočarao nego taj što su drugi više oduševili na probama i apsolutno svi koji su se našli u finalu su pokidali sa stejdžingom ma šta god mi mislili o pjesmama!
Od žirija ne očekujem baš patos kakav su imale Uraganke ali i ne nešto mnogo bolje - suma sumarum nekih 30-ak bodova dok kod publike bih volio da skupimo barem kao Nevena ako ništa drugo - znači nekih 50-ak poena, nažalost više od toga mi je trenutno nerealno jer nema Sjeverne Makedonije i Crne Gore plus izvođač i pjesma nisu nešto na šta su oči i uši naših (uglavnom patrijarhalnih) gastoza navikli da šaljemo (mada ako je Luka pobijedio u Srbiji ne vidim zbog čega i od dijaspore ne bi dobio kakvu-takvu podršku) tako da bih bio zadovoljan i sa tom brojkom, dakle nekih 80-ak poena sveukupno... Rekao bih da ćemo kod žirija biti između 19. i 21. mjesta a na televotingu između 12-og i 14-og, bukvalno bih sada potpisao za neko 15. ili 16. mjesto u konačnici da nam nude u najboljem slučaju (puna kapa) a u najgorem bih pristao da budemo kao Balkanika tj. broj 19.
Srećno Luki, da bude još stabilniji vokalno i sa koreografijom nego u utorak pa šta bude biće, ja sam svakako ponosan na njega!