rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

SRBIJOOOOO, NAJLEPSA BAJKO, SRBIJOOOOO, OCE I MAJKO, BOG NEK TI PRUZI SPAS, JER MI TE VOLIMO, KO STO TI VOLIS NAS!
VOLIMO TE OTADŽBINO NAŠA, SA NAMA SI SIGURNA, SA NAMA SI JAČA, SA IMENOM TVOJIM U SRCU I TVOJA VOJSKA KORAČA

Nek puste ovo na RTS1 u 20:55 pred ESC da nabiju malo moral pred takmičenje, izgleda su se svi nešto deprimirali zbog kladže pa ih moramo oraspoložiti i uneti im dozu optimizma i rodoljublja.

Evo i Makedonija ideeeeee... 🙌🙌

🤭

Attachments

• IMG_20230513_171246.webp
    IMG_20230513_171246.webp
    963.3 KB · Views: 16
I dalje smatram da nema šanse da budemo u bottom 5 i ujedno van top 20 pored žive Albanije, Australije, Belgije, Velike Britanije, Njemačke i Poljske...
Ide nam na ruku što su iz drugog polufinala u finale prošli krševi poput Albanije, Belgije i Poljske a iz prvog tipa Hrvatska koje ne vidim ispred nas po glasovima žirija objektivno gledajući (a ni publike iskreno, osim Let 3 naravno), da su se plasirale Gruzija i Letonija bile bi svakako pozicionirane više od nas na žiri listi.

Mislim isto i za Austriju da će doživjeti sudbinu prošlogodišnje Češke (fenomenalan uspjeh u polufinalu a u finalu fejl zbog otvaranja pa u globalu 20 i neka pozicija), Portugal isto ima hendikep jer nastupa drugi a ni za Češku iskreno ne mislim da će se nešto Bog zna kako izdvojiti i biti bolje plasirani od nas, naročito ne kod publike...

Nema prostora za priče o nekakvom debaklu i potencijalnom najgorem plasmanu Srbije u finalu jer je konkurencija prilično mlaka, razlog zbog kojeg sam ja odustao u vjerovanje da ćemo biti u top 10 nije taj što je Luka bio nešto loš i razočarao nego taj što su drugi više oduševili na probama i apsolutno svi koji su se našli u finalu su pokidali sa stejdžingom ma šta god mi mislili o pjesmama!

Od žirija ne očekujem baš patos kakav su imale Uraganke ali i ne nešto mnogo bolje - suma sumarum nekih 30-ak bodova dok kod publike bih volio da skupimo barem kao Nevena ako ništa drugo - znači nekih 50-ak poena, nažalost više od toga mi je trenutno nerealno jer nema Sjeverne Makedonije i Crne Gore plus izvođač i pjesma nisu nešto na šta su oči i uši naših (uglavnom patrijarhalnih) gastoza navikli da šaljemo (mada ako je Luka pobijedio u Srbiji ne vidim zbog čega i od dijaspore ne bi dobio kakvu-takvu podršku) tako da bih bio zadovoljan i sa tom brojkom, dakle nekih 80-ak poena sveukupno... Rekao bih da ćemo kod žirija biti između 19. i 21. mjesta a na televotingu između 12-og i 14-og, bukvalno bih sada potpisao za neko 15. ili 16. mjesto u konačnici da nam nude u najboljem slučaju (puna kapa) a u najgorem bih pristao da budemo kao Balkanika tj. broj 19.

Srećno Luki, da bude još stabilniji vokalno i sa koreografijom nego u utorak pa šta bude biće, ja sam svakako ponosan na njega! ;)

Ali Luke koji opet lajkuje moj tvit gdje spominjem da imamo troje Srba među takmičarima i da treba glasati za njih, a ni ne prati me čak. Svaka čast, puca patriotizam 😄 Id glas opet iz RoW
Tako je Majstaaaa, idemoooo. 🙌🙌🙌😍😍

Attachments

• IMG_20230513_174542.webp
    IMG_20230513_174542.webp
    1 MB · Views: 10
Kako god da se završi, jako sam ponosan na Luku i nadam se da je ipak uspeo da uživa u svemu ovome. Takođe mi je mnogo drago što je ostao primećen, stvorio fan bazu i stvarno se nadam da će mu to pomoći dalje u karijeri. Srećan sam što nam je on predstavnik. ❤️

Back