rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Mislim da ne treba sad izvacuti neke epohalne zaključke za narednu godinu jer je iskustvo pokazalo da uspeh ili neuspeh nemaju nikakvog uticaja na sledecu godinu.

Prosle godine je bila nacionalna ekstaza oko Konstrakte pa ove godine jako malo afirmisanih imena. 2019. potpuno meh atmosfera oko Beovizije i Nevene pa posle dodju Hurricane i naprave ludilo pa onda Konstrakta jos vece.

Onda niotkuda iskoči Zeljko 2012. pa naredne godine flopcina.

U sustini sledece godine na PZE moze bukvalno da dodje pobednicka pesma ESC ili neki flop, iskustvo je pokazalo da nema uticaja prosli plasman bez obzira koliko mi fanovi o tome pričali

A sad da nakon jednog slabog plasmana ali ipak plasmana u finale dolazi do nekih dramatičnih promena mi je smesno i emotivna reakcija.

Ako sledeće godine ispadnemo u pf ili budemo na dnu tabele onda je ok razmišljati o nekim promenama ali sada mi je to preuranjeno i nepotrebno.

Naravno da nema nekog uticaja osim početnog na kladionice.

Španija prošle godine treća kod publike, a sad poslednja, tj. još veći pad od Srbije kad je reč o podršci publike.

Mislim da to što se Luka javno deklarisao kao gej nema veze sa debaklom na televotingu tj. totalnim ignorisanjem od strane dijasporaca, pa i za Milana se govorilo one godine kad je išao da je tog opredjeljenja (iako javnog priznanja nije bilo), ozbiljan hejt je bio navukao na sebe da je čak imao i antifan stranice na fejsbuku u kojima se pozivalo na bojkot te ''sramote'' od njegovog lika i djela pa je na kraju ipak bio na lijevoj strani finalne tabele...

Prosto, Milanova grandovska poskočica je bila dosta približnija mentalitetu i temperamentu naših gastarbajtera pa je pokidao sa glasovima dok Lukina stvar se pokazala isuviše eksperimentalna i nešto na šta oni od nas nisu navikli da šaljemo, mračna elektronika i previše neobičan i stran performans ih je očito odbio da glasaju i to je to, slovenačka i hrvatska pjesma su bile dosta prijemčivije za ex-yu uši i kao takve su više profitirale, tako nam se zalomilo jbg.

Takođe, ovdje smo pričali kako ova pjesma i ne treba da privuče glasove samo dijaspore (jer se oni kao podrazumijevaju) već se ciljalo više na zemlje koje nam inače nisu ''televote friendly'' a ponešto se i tu očekivalo (konkretno evo ja sam bio u zabludi jer sam se nadao kojem bodu od Poljske i Finske), međutim i tu smo pukli k'o zvečka s obzirom da ni u polufinalu ni u finalu nam niko ništa nije dao, Litvanci i ostala ekipa vole da slušaju naše pjesme ali da glasaju za Srbiju baš i ne lol.

Crna Gora i Sjeverna Makedonija da su učestvovale bilo bi barem još nekih 30 poena ukupno tj. duplo više ali opet nedovoljno da barem ponovimo Balkanikin plasman i upadnemo u top 20 (vjerovatno bi se borili sa ogavnom Familjom za 21. mjesto), zapravo ovako mi je i bolje kad znam da smo na skoro samom dnu a više bi mi bilo krivo da smo bili 20-i a da nam je falilo par bodova da budemo 19-i. :p

Mislim da ne treba sad izvacuti neke epohalne zaključke za narednu godinu jer je iskustvo pokazalo da uspeh ili neuspeh nemaju nikakvog uticaja na sledecu godinu.

Prosle godine je bila nacionalna ekstaza oko Konstrakte pa ove godine jako malo afirmisanih imena. 2019. potpuno meh atmosfera oko Beovizije i Nevene pa posle dodju Hurricane i naprave ludilo pa onda Konstrakta jos vece.

Onda niotkuda iskoči Zeljko 2012. pa naredne godine flopcina.

U sustini sledece godine na PZE moze bukvalno da dodje pobednicka pesma ESC ili neki flop, iskustvo je pokazalo da nema uticaja prosli plasman bez obzira koliko mi fanovi o tome pričali

A sad da nakon jednog slabog plasmana ali ipak plasmana u finale dolazi do nekih dramatičnih promena mi je smesno i emotivna reakcija.

Ako sledeće godine ispadnemo u pf ili budemo na dnu tabele onda je ok razmišljati o nekim promenama ali sada mi je to preuranjeno i nepotrebno.
Ovo, mnogo se kuka kad se prodje lose i traze se razlozi za to... jednostavno tako je kako je i tjt... otkud znamo, mozda se sledece godine pojavi neka zvezda na pze...

Baloš napisao premijerki "Sram Vas bilo" kao komentar na onu sramotnu sliku što je objavila, tako da vrv ništa od njega sledeće godine.
Eeee ode nas esc paket...
Nista, ko je rezimska pevaljka ovih dana?

Uuu daa ona ima direktne veze za gospodarom...
Velike pare u esc moze da ulozi.
To je to... prodato

Deseto mjesto u polufinalu i to samo 3 boda iznad crte mi je isto šokantan podatak (mislim, više nije ali je bio sinoć kad sam ga uočio).
Imali smo neviđenu sreću što je žiri ove godine izbačen iz polufinalnih večeri jer bi nas tu bez sumnje tek sahranili a Letonija koja je bila tik ispod nas sigurno bi prošla zahvaljujući njihovim glasovima, možda bi bili i posljednji u jury vote-u i samim time zabilježili najgori polufinalni plasman lol.

Isto se na kraju pokazalo kao dobra stvar po nas što smo bili u prvom i ujedno težem polufinalu pošto se ispostavilo da je za prolaz u drugom polufinalu (iako dosta lakšem) trebalo znatno više poena nego u našem a u četvrtak zaista ne znam ko bi glasao za nas izuzev Slovenije i nešto sitno od Austrije (i možda, ali možda Grčke ili Rumunije) bi dobili - dakle, ispadak k'o kuća! Sve u svemu, kockice su se ipak posložile u našu korist i treba da se udaramo nogom u zadnjice od radosti znajući kakav sunovrat smo izbjegli! :LOL:

U vezi sa tim ''šbbkbb'' pitanjima šta bi bilo da smo nekog drugog izvođača sa ovogodišnjeg izbora poslali - mislim da bi Baloš otprilike kao i Luka prošao (eventualno za nijansu bolje na televotingu u polufinalu i finalu), Zejna i Princ bi isto bili zakucani od strane žirija ali bi ja mislim u polufinalu bili koje mjesto više a u finalu sigurno nekih 20-25 poena bi bili u plusu jer iz pjesama vrišti balkanština no sve u svemu ishod bi bio isti.

Dakle sledeće godine biramo najboljeg predstavnika za dijasporu.
Mislim da svakog stanovnika treba srce da zaboli što nas se odrekla.

Uh Micy prva princeza Srbije, može, može 🥰
Imamo pare!
milica-pavlovic-turbo-folk.gif

Back